Blog premiat

duminică, 17 iulie 2016

Suma viciilor ramane o constanta

 
     Incerc sa demolez ideea cu toate ca  auzi mereu spunindu-se asta, chiar daca  efectul viciilor poate fi mai degraba cumulativ, cu toate ca nu ne nastem cu vicii, le dobandim pe parcurs din cauza slabiciunilor noastre, absentei vointei si a ratiunii, nu spun ca imi doresc o lume de sfinti, Doamne fereste!! cred ca ar fi plictisitor, dar parca tare-tare ne ducem pe o cale gresita!
    Vorbeam aseara cu un amic la telefon si-mi spunea stii vorba aia zisa de Creanga? "Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj"..deci concurenta e mare frate!! efectul de turma, nu ne lasam mai prejos...chiar daca e rau, ce vedem la vecin sau la un prieten,  furam ca sa nu fim mai prejos... eu as zice altfel, nu ma duce in ispita ca gasesc drumul si  singur/a!!si apoi  mai e ceva..pe masura ce imbatrinesti te evita ispitele vorba lui Winston  Churchill, stia el ce stia ca doar a fost prim ministru...
   Ei!! dar ce te faci cand de fapt unii sustin ca aceste tentatii te fac fericit? renunti la fericire?..ideea e alta !! singura cale de a scapa de ispita este sa-i cedezi, ca altfel sufletul  tanjeste, e ca si treaba cu fructul interzis...nu poti sa duci in pivnita un betiv care s-a lasat de bautura si sa ai pretentia ca nu-l ispiteste parfumul alcoolului...si uite asa gasesti pe toate drumurile oameni care tanjesc dupa alcool, dupa femei, dupa droguri si cate  alte rele pe lumea asta...veti spune pai? femeia e un rau necesar!!! da!! de acord... rau cu noi, dar mai rau fara noi....insa unii vor peste poate si de aici si scandaluri si  ca urmare apar nedreptati de tot felul se acumuleaza frustrari, nemultumiri, probleme emotionale, oamenii devin tot mai vulnerabili, iar cand nu te simti confortabil cu tine insati,  ajungi ca vaca aia dupa post, dai iama in lucerna!
     Pot sa spun ca eu ma pot considera cu adevarat o privilegiata, m-am apropiat mereu de oameni valorosi, i-am cautat toata viata si m-am bucurat de iubirea lor, de respectul lor, de consideratia reciproca.Universul e ca o oglinda, daca zambesti iti zambeste si el, exista o ordine in toate, nimic nu e intamplator, si vreau sa spun ceva in final, ceva de care ar trebui sa tina cont multa lume  -daruiesti iubire ti se intoarce inzecit...insa, cand semeni vant, aduni furtuna!aruncati la pubela negativul din voi, nu-l lasati sa va domine, in timp se poate amplifica, vedeti partea luminoasa a vietii si viciile va vor parasi.



3 comentarii:

  1. Amendola Anthony23 iulie 2016 la 17:12

    La mine, suma creste mereu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Olgaa, nu am vicii nici ascunse nici la vedere!Drogul meu este Admintasha, ea e heroina, marijuana, cocaina si restul din categoria tuturor sti*ntelor nervoase...ea si doar ea este sub forma unei frunze de coca, care fiarta si pusa in ceai...mmm creaza dependenta! pui netul ca si viciu?atunci netul da, viciu 🙂 marijuano-cocaino-heroiono ,,, care intrii in sufletul pamantenilor si in fiinta lor...si creezi super dependenta

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca un om afirma ca el nu are vicii, avem de-a face, fara dubii, cu o afirmatie falsa. Incepand cu “nevinovatul calculator” langa care petrecem sute de ore in fiecare an (fara rost uneori, doar de dragul tehnologiei) si terminand cu cele mai tari droguri, care ucid mii, viciile sunt prezente in viata fiecaruia. Ori, prin definitie, orice viciu are un impact negativ. Ceea ce, judecat prin prisma faptului ca fiecare isi doreste un trend ascendent in evolutie, nu impune o alta concluzie decat aceea ca trebuie sa luptam impotriva lor.Uite eu am un viciu ,recunosc stau de 12 ani pe chat ,imi place pe radio .

    RăspundețiȘtergere