Blog premiat

miercuri, 23 martie 2016

Fractură de logică

 

       Lupta cu prostia si cu invidia e fara sfarsit!  nici una , nici alta  nu va fi niciodata eradicata si de  aceea tocmai ma gandeam mai ieri...ce rost are sa lupt impotriva valului care creste pe zi ce trece?
 Nu mai sunt eu cea de 30 de ani cand puteam sa infrunt pe oricine si nimic nu-mi statea in cale...dar ma mandresc ca stapanesc cumva noua tehnologie, mai bine decat multi  tineri din jurul meu, daca am vrut sa invat ceva...am luat tutorialele la citit, le-am rasfoit si m-am documentat, rareori am cerut ajutorul celor mai tineri....e adevarat ca ma cam babesc  ...deh!!!mi-au luat cumva mintile cei de la Kanal D cu telenovele turcesti ( eu care mai daunazi nu suportam asa ceva ...am devenit mare devoratoare de acest gen) insa mai zilele trecute mi s-a parut foarte  straniu  faptul ca observ la cei cu ceva mai tineri  decat mine,( ca nah! nu ma consider baba inca...!!!!)fracturi de logica .... maninca persoanele astea ceva stricat  ce le umbreste mintea...?  gandesc fragmentat? 
     Lista mea de prieteni virtuali  este incarcata  sau poate supra incarcata si constat cu fericire ca lumea apreciaza experinta mea de viata, empatia si felul cum reusesc sa comunic cu ei pe radio sau pe alte cai de  comunicare virtuala insa mai am si din acelea care sunt Gica Contra care se  erijeaza in  avocatele altora si vin  sa-mi dea sfaturi pretioase...vreau sa le intreb pe respectivele  care e tariful lor?????? Le spun atat ca scurgerea timpului aduce dupa sine niste  cicluri cu anumite modificari, la ele se pare ca a aparut inaine de vreme...va compatimesc sincer dragelor si va spun - aveti grija de voi si NU  purtati grija altora cu atata aplomb sau cum s-ar spune pe la mine  - nu-i treaba magarului de unde beau oile apa  sau mai pe intelesul vostru pretioaselor, stimabilelor - nu judecati cartea dupa coperta, s-ar putea sa va inselati!
      

Sursa imagine  -  http://cetin.ro/capturile-vama/

3 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc Liliana!!! prostia, rautatea si invidia sunt greu de eradicat asa cum am spus acum am sa las o povestioara a lui Tolstoi de care mi-am adus aminte si pe care am cautat-o pe net sa o dau in copy paste"Sărind în joacă de pe o creangă pe alta, veveriţa căzu drept pe spinarea unui lup adormit. Lupul sări în picioare şi vru s-o mănânce. Veveriţa se rugă:
      – Lasă-mă, lupule, să plec.
      Lupul îi spuse:
      – Bine, am să te las, dar numai cu condiţia să-mi spui de ce voi, veveriţele, sunteţi atât de vesele. În timp ce pe mine mă încolţeşte necontenit urâtul, de câte ori mă uit la voi, vă văd zburând şi zbenguindu-vă prin crengile de sus ale copacilor.
      Veveriţa îi răspunde:
      – Mai întăi lasă-mă să mă urc în copac, iar de acolo ţi-oi spune, căci aici mi-i frică de tine.
      Lupul o lăsă, iar veveriţa se căţără în copac şi de acolo îi spuse:
      – Urâtul te încolţeşte fiindcă eşti rău. Răutatea îţi mistuie inima. Pe când noi suntem vesele fiindcă suntem bune şi rău nu facem nimănui." Subscriu! rautatea mistuie inima celor care vad mereu numai partea goala a paharului! ...sau mai bine spus celor care vad paiul in ochiul altuia nu barna din ochiul lor!

      Ștergere
  2. Odată, Buddha a fost insultat în fel şi chip de un vizitator, dar nu părea să fie deloc afectat. Mai târziu, discipolii săi l-au întrebat care era secretul seninătăţii sale. El le-a răspuns:
    - Imaginaţi-vă că cineva vă dăruieşte o ofrandă, dar voi nu o ridicaţi de jos, sau că cineva vă trimite o scrisoare, dar voi nu o deschideţi. Este evident că acestea "nu vă pot afecta în niciun fel. Procedaţi în acest fel atunci când sunteţi insultaţi şi nu vă veţi pierde seninătatea.
    Singura demnitate autentică este cea care nu se simte înjosită de lipsa de respect a celor din jur. Nimeni nu poate diminua măreţia cascadei Niagara scuipând în ea.

    RăspundețiȘtergere