Blog premiat

vineri, 30 octombrie 2015

Dupa noi potopul!!!

 

   Vorbeam zilele trecute cu prietena mea Camelia Andrei despre fatarnicia lumii, despre cat de rai, de invidiosi si tradatori sunt unii...in goana dupa bani uita de tot, de etica, de principii, stiu doar un lucru sa se foloseasca de tine, se gandesc doar la finalitate, adica sa le fie lor cu folos....ma intreb insa un lucru cum este sufletul acelor persoane care te-au jucat pe la spate?suflet cu masca ...suflet de tradator!!?
     Machiavelli in cartea sa "Princepele" spunea "trebuie sa avem in vedere rezultatul final" carevasazica s-o luam asa cum au interpretat in gandirea lor altii adica scopul scuza mijloacele....?
ne focalizam energia spre finalul asteptat, doar ca unii uita un lucru, fiecare fapta are si rasplata...si e bine sa nu uitam ca proportia rasplatii e pe masura!poate ar trebui purtata o discutie mai lunga  intre creier si sufletul nostru....poate atunci am alege calea buna!
     Drumul este foarte important, nu poti calca in picioare pe toti care se interpun intre tine si idealul tau, nu poti sa calomniezi o persoana  ca sa urci tu in faima, nu poti sa tradezi un prieten doar pentru a atinge fericirea ...unde sunt reperele morale dupa care ar trebui sa ne ghidam?...mda! intrebari retorice, intrebari la care ar trebui poate sa ne gandim spre a nu ajunge in final s-o parafrazam pe celebra doamna de Pompadour care l-a consolat pe Ludovic al XV-lea, in urma unei infrangeri spunand  - Dupa noi potopul!
   

Un comentariu: