Blog premiat

luni, 8 septembrie 2014

Cuiul lui Pepelea


  Nu-mi place sa abordez in agora  o anume persoana, adica sa dau numele, prefer sa se recunoasca din cele pe care le voi spune acum, mai cu seama ca este un moment special in viata lui, e ziua lui de  nastere peste cateva zile,( n-am uitat acest lucru...)si vreau sa multumesc acelei persoane( multumirea mea sa fie darul pentru ziua lui...si sper sa-l accepte) pentru faptul ca a reusit sa scoata din mine tot ce aveam  mai bun, sa cred ca sunt mai buna decat mi-am inchipuit ca as putea fi cu o persoana de sex opus (...trecusem printr-o relatie de dragoste care tocmai ma cam afectase) si  el  a aparut intr-un moment cand nu cautam, nu voiam si nu consideram  ca mi-e neceasara o astfel de prietenie, dar, aceasta persoana a intrat in viata mea si in sufletul meu pe nesimtite, prietenia era atat de ancorata incat  si unul si altul am crezut ca va fi forever totul, adica pana cand unul dintre noi va disparea...(asa am si hotarit cand am acceptat sa lucrez la un proiect cu el).
   Am inceput cu un  proiect totul, cum spuneam,  eu persoana extrovertita, joviala am reusit sa creez o interactiune perfecta, a functionat neasteptat de bine totul, nu faceam niciun pas unul fara altul (...in acel proiect)  pana la un moment dat....Au fost nopti nedormite in care am muncit amandoi la acel proiect, somn tulburat de griji, resentimente, teama de nereusita, in fine ganduri contradictorii au venit toate la pachet, set intreg cu alte cuvinte, dar in pofida acestor  lucruri traiam o prietenie frumoasa, complice pe undeva... incapatanata, care se tinea scai de noi si incerca sa armonizeze cumva firea lui vulcanica cu firea mea pasnica si potolita de ardeleanca cumpatata. Am impartasit cu el dramele vietii, ne daruisem incredere unul altuia, puteam vorbi despre absolut orice in mod degajat fara retineri si asta mi se parea grozav.Mereu am crezut ca intr-o prietenie  oamenii se aleg , unul vrea o legatura mai profunda, dincolo de aparente iar celalalt tanjeste dupa o imagine puternica,  la un moment dat intr-o relatie de prietenie codependenta se produc rupturi, de ce? pentru ca cele doua individualitati  reusesc sa se muleze si devin copii nefericite! incep sa semene unul cu celalalt si se duce pe rapa timpul investit, eforturile, sacrificiul si veselia care leaga relatia.Legatura emotionala dispare se calca in picioare totul si uneori esti atacat chiar cu propriile tale arme, desconspirandu-se secrete.Oricum una peste alta ne-am dorit binele dar in forme diferite, asa cum am stiut fiecare din noi, acum "ne tinem de mana" dar pe drumuri diferite...si unul si altul am memorat niste lectii pe care viata ni le-a dat cat timp am fost impreuna. In fond oamenii vin..stau cat stau dar mai si pleaca!
     Ce pot sa-i spun acum prietenului meu e ca tot ce avem nevoie noi oamenii nu e dragoste, ci timp..timpul pentru a iubi, altfel o viata poate fi prea lunga, asadar draga prietene timp bun pentru iubit - pentru implinit tot ce ti-ai dorit cu bucurie si satisfactie deplina, cele mai frumoase ganduri impachetate in  cutiuta  de mai jos...



Post Scriptum:
      Si acum, am o curiozitate, care dintre noi a mostenit cuiul ca-n povestea  aceea ...si cate lucruri mai avem de asezat in cui?de cate ori ne vom mai bate in usa unul altuia?

17 comentarii:

  1. mooo...io-s ala cu CUIU . din cand in cand ti-l mai imprumut si tie...( CU-CUIU ) :)))) pupici , pupilici si pupiloi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Papucel, tu esti Pepelea, fara cui nu ai farmec!...eu poate sunt acel Arvinte (feminin...) din povestea bine stiuta de noi! ;)
      Cuiul lui Perpelea inseamna pretextul nascocit pentru a "stingheri" pe altii...tu faci" cu-cuie" cum spui! lol!!!!!!!!!!!!!!!

      Ștergere
  2. Cuiul lui Pepelea – Pretext abil mascat de a te amesteca permanent în treburile altuia, hmmm!! interesant!

    RăspundețiȘtergere
  3. Desigur - toate sant frumoase , atent asezate si bine studiate la tine .
    Am insa o nedumerire :
    De ce tocmai tu care esti atat de atenta la detalii impresioniste , nu ai o adresa e.mail atasata prezentarii tale ?
    Sa fie oare retinerea indusa de mesajul subliminal indus de " Cuiul lui Pepelea " ?
    In rest pari o bunicuta de treaba !
    Daca intentionezi sa ma onorezi cu un nesperat raspuns , ar trebui sa gandesti de doua ori inainte de formulare .
    Altfel , siderandu-te de termenul " bunicuta "care in esenta exprima o realitate indubitabila , incontestabila - vei bate din picior , vei ridica vocea in stridente maxime si te vei incrunta , contrazicand si anuland toate cele meticulos asezate pe rafturile din prezentarea ta , atat de bine ticluita si cu trimiteri la notiuni de prietenie dincolo de complezenţe , suflete pereche si speranta , altruism si intelegere , etc .
    Si nu te lasa influentata de titulatura de anonim - ar trebui sa stii ca ei , anonimii sant sarea pamantului si ca uneori cei din urma vor fi cei dintai !
    Chiar sunt curios de reactia ta , desi am pariat cu mine insumi ca te vei incadra intr-un tipic anume ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim sau cu identitate asumata, iti raspund la intrebare, adresa mea de e-mail este pe blog, apare la insigna Facebook, sus in dreapta, n-am de ce sa o tin secreta, sunt deschisa oricarei persoane de bine, vezi deci ca ai trecut la acuze cam prea in pripa, dar nu-i niciun bai, cum zicem noi ardelenii...traim in secolul vitezei, chiar si specialistii spun ca timpul s-a comprimat, ne grabim fortat cu alte cuvinte...ma incrunt rar, ca n-am motive, parol! nu ma risipesc pe rautatile intetionate sau mai putin intentionate ale unora, ar fi de prisos,pasarea PHOENIX e legendara dar pentru mine inseamna un concept de viata, ma refac usor dupa fiecare "cadere", pasarea cand simtea ca sfarsitul ei este aproape isi cladea un cuib dupa care isi dadea foc....eu drag anonim mai am multe de facut pe acest pamant, inca nu sunt bunicuta(imi doresc nespus sa fiu...), tocmai de aceea comparatia imi da o stare de bine, stiu ca pot sa ma reinventez de fiecare data, daca SE MERITA!
    Nu stiu pe ce ai pariat si daca tipicul a fost cel asteptat de tine, dar daca te asteptai sa spun altceva decat ca iubirea nu are varsta, sorry!!! cred in ce afirm si chiar daca ea tine 1 an, doi sau poate o zi,MERITA TRAITA!
    Te mai astept pe blog, imi plac provocarile, ele sunt sarea si piperul vietii, nu anonimii cum spui tu! ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai castigat - clar distantat , categoric meritat , cu eleganţa si distinctia care te amprenteaza in toate !
    Acum stiu ca desi nu-ti doresti neaparat si fara sa faci eforturi in acest sens - vei castiga intotdeuna , chiar daca uneori nu ai cartile cele mai bune .
    Ma uit la tine cu ochii mari si nu-mi vine sa cred :
    consideram de multa vreme ca intr-o lume rece si indiferenta , revansarda si grabita spre niciunde , singura scara a valorilor omniprezenta este cea rasturnata ...
    Ma inclin cu toata consideratia in faţa ta si in tacere iau loc in banca - am nota 2 !

    ( fost anonim care si-a reconsiderat pozitia )

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga toamna( apropos, nu-mi place toamna...absolut deloc!!! ) ...spun draga pentru ca meriti mi-ai facut ziua, cum imi place mie sa spun, cand intalnesc un gand bun, deh!! sunt si eu o sarmana muritoare de rand care cade usor prada unui compliment, pentru ca asa il consider eu, deh!! acum am inteles clar ca esti un barbat elegant in comportament, toata consideratia pentru tine, daca tot am lasat la vedere e-mailul te astept acolo pentru o mai profunda dezbatere!! ADOR OAMENII CARE POT SA MA IMBOGATESCA SPIRITUAL, IAR TU VAD CA POTI FI UNUL DINTRE EI! nota pe care ti-ai acordat-o este pentru ca esti un profesor prea exigent, si daca spun profesor, cred ca am spus mai multe ( am desconsiprat statutul tau), adevarat sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu , MITITICO - nu sunt profesor , insa " Vai de discipolul care nu-si depaseste profesorul " !
    Incerc asadar dupa modestele mele aptitudini - nu sa te depasesc deoarece este imposibil , ci doar sa preiau ceva din eleganţa si rafinamentul tau .
    Nu , MITITICO - nu fac complimente , in cazul tau rezumandu-ma strict doar la constatari .
    Este evident ca nu sunt masterand in litere ori filozofie ;
    este evident ca nu am veleitatile lui Coelho insa nici el nu are atuurile mele .
    Si apoi , sub considerentul " Verba volant , scripta manet " incerc tardiv sa indrept ceva ce am gresit cu voie ori fara de voie , atasand postarii tale modestele mele ganduri de bine , insa trecandu-le prin sufletul meu de aceasta data , astfel incat sa nu mai gafez , desi in gafe inpardonabile si erori de esenţa nu ma intrece nimeni .
    Inteleg totusi ca nu pot eu gresi - cat poti tu ierta ...
    Asadar iti multumesc ptr. intelegere , rabdare , solicitudine , ganduri bune si consider ca ptr. o clipa am stat amandoi la o dulceaţa de nuci verzi de prin amintiri , in acordurile unui cantec drag , simplu , cald , interpretat candva de Pompilia Stoian :

    " Prieten drag , ne cunoastem de-o viaţa ,
    De ani si ani lăngă mine te stiu ,
    Mi-ai dat mereu cu-n surăs o povaţă
    Si-n ceasul greu ai fost sprijinul viu !

    Prieten drag ce-mi aperi drumul in tacere ,
    M-ai insoţit la fericire si durere ,
    Te chem din nou , stănd cu găndul de vorbă ,
    La ceas tărziu să mă ierţi dacă-ţi scriu ... "

    ( liniar cu negatia ta ptr. toamna si derivatele ei , rdresez la numele meu de drept si de fapt )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lol!! imi spui Mititico, suna bine, asta in ideea ca mai am ragaz sa cresc, sa fac totul cu mintea mea de acum, nu ca ar straluci, dar altu' e baiul ca inima mea nu prea s-a inteles cu ea bat-o vina - inima haina, vorba cantecului, a facut pana acum doar ce a vrut !(dar asta e alta poveste...).
      Dulceata de nuci verzi se pare ca a avut savoare ca uite, tocmai raspund cu multumesc frumos!daca e servita cu bonus -PRIETEN DRAG...e ca si cum as asculta o piesa care cred ca iti place - Goran Karan- stay with me! (daca nici asta nu-ti spune nimic, ma dau batuta!!! )...desi, musai sa recunosc ca mi-ai starnit curiozitatea!

      Ștergere
  8. " Ramai cu mine , fii tu refugiul meu atunci cand îngerii dispar ... "

    RăspundețiȘtergere
  9. Da....!
    "Dragostea este singurul lucru pt care ma rog
    Ramai cu mine...
    Da-mi puterea de a merge mai departe
    Ramai cu mine...
    Iar inimile cu siguranta vor afla calea de urmat
    Ramai cu mine...
    Fii tu refugiul meu, atunci cand ingerii dispar..."
    ingerul meu nu ma paraseste niciodata, e mereu alaturi de mine, dar ingeri sunt si pe pamant, nu numai inceruri...poate de aceea am eu nevoie acum!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ai stat la masa cu ingerul tau pazitor privindu-va in tacere .
    Ai fi vrut sa-i spui multe din gandurile tale si sa-l intrebi multe ...
    El le stia insa pe toate cele gandite , nespuse , neintrebate .
    Ca sa rupi totusi tacerea l-ai intrebat cum îl cheama :
    " Ca pe tine " ti-a raspuns .
    CA PE TINE !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, posibil, n-am ajuns inca la acel nivel inalt de constientizare, sa pot vorbi cu el...ii percep doar prezenta!simt insa o iubire uriasa de viata care vine de undeva si care se revarsa in mine, uneori ma mistuie, dar gasesc mereu in labiritul vietii calea de-a merge mai departe. WEEKEND LOVIT DE BUCURII SI IMPLINIRI ANONIMULE!

      Ștergere
  11. Multumesc MITITICO !

    < Anonim - anonim , dar nici chiar anonim ci anonimul dintr-o TOAMNA DE AUR ... >

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca sunt doi anoni, nu unu''....lol!! m-au napadit anonii!! dar daca va simtiti bine in haina anonimatului - mergeti mai departe!!

      Ștergere
  12. Nu , MITITICO , nu santem doi !
    Sunt anonimul care am inceput dialogul cu tine , semnat mai apoi cu titulatura mea adica TOAMNA DE AUR , la care am renuntat apoi avand in vedere negatia ta ptr toamna .
    Nu-ti te impacienta - nu este o invazie de anonimi - nu te voi mai in inoportuniza cu prezenţa constituita prin comentariile mele insignifiante .
    Si desigur ca merg optimist inainte dar privind spre trecut si cu ochii larg ... inchisi !
    Iti doresc NUMAI BINE !

    < Anonimul Unic alias TOAMNA DE AUR >

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blogul este pentru socializare, nu inoportunizezi!alegerea este a ta! numai bine si pentru tine, te mai astept cu feedbackuri!

      Ștergere