Blog premiat

joi, 28 august 2014

Gica - contra

   
     De multe ori nu realizam ca cei din jurul nostru sau mai precis cei dragi noua functioneaza dupa alti parametri, si ne lasam prada unor emotii distructive, ne enervam si rostim vorbe grele, vorbe care dor, vorbe care ucid sufletul, nu toate proiectele  au sorti de izbanda, unele esueaza, poate din varii motive, independent de vointa celor implicati direct, daca esti mereu dezamagit de oameni ajungi la un moment dat victima!
     Suntem rotite in marele angrenaj al Universului si  fiecare excelam prin ceva anume, evident de buna functionare a ta , a mea e nevoie si de celelalte piese, Universul iti da energia necesara dar o cerne prin sita ta, adica primesti ceea ce semeni dupa chipul si asemanarea ta, altminteri am fi identici si chiar n-ar fi frumos deloc! 
     Fiecate avem un domeniu in viata in care excelam, un hobby , o profesie, un gest si acel ceva il facem impecabil cu draga inima si fara efort, acea particica se muleaza perfect pe personalitatea noastra, o dobandesti in timp si nimeni nu are dreptul sa-ti darame acea parte  construita de tine!!!
     Unii stiu sa gateasca, altii canta, altii  danseaza frumos, altii stiu sa repare, sa gaseasca solutii pentru orice ,altii citesc mult, ramai placut impresionat cand stai in preajma lor, vorbesc cu usurinta cu care altii beau apa si n-o fac pentru cuvinte laudative, de admiratie, o fac pentru ca in primul rand se simt ei bine!
      Am intalnit in ultimul timp persoane carcotase, comentatori care contesta mereu ceva, mai cu seama atunci cand nu sunt ei subiectul din propozitie, consider ca aceste persoane sufera de "mediocrita cronica" si sunt asemenei apei : incolori inodori , insipizi!
       Deh!! ei nu pot iesi  in relief decat asa - criticand! pentru ei si soarele poate fi nesimtit, ori e prea ascuns sub nori, ori arde prea tare!..isi merita pe deplin statusul de Gica- contra!
       Daca lasi un carcotas sa-ti doboare excelenta ta inseamna ca nu-ti cunosti adevarata ta valoare, pentru ca ei urasc tot ce-i profund, natural si profesionist! Suntem individualitati construite dupa un anumit scop e pacat sa ne pierdem vremea si energia privind peste garduri straine, urand pe cei care si-au gasit drumul fericirii,  doresc fiecaruia sa poata  simti pe deplin implinirea si sa guste frumosul vietii dupa reteta proprie!...si nu uita, oamenii nu-ti vor intotdeauna binele tie, vor binele lor!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu