Blog premiat

sâmbătă, 8 martie 2014

Invata din ziua de ieri...

     ..traieste ziua de azi si  spera pentru ziua de maine,  asa spun si eu parafrazanda-o pe Marlyn Monroe, dar, oare cate din nou  traim ziua asa cum se cuvine, asta e intrebarea mea?! de ce spun asta?... pentru ca exista mare diferenta intre a trai si a exista! Sa astepti dupa altii inseamna pierdere de timp si amanari de prisos, nu are rost sa te zbati sa faci  ceva intr-un loc in care nu esti dorita si unde nu-ti mai vezi rostul, pentru ca daca cineva nu-ti simte lipsa e clar ca nu are nicio implicare, de nicio culoare!
     De cand ma stiu mi-am administrat viata asa cum am vrut eu, nu cum au vrut altii, nu caut niciodata vinovati pentru esecurile mele dimpotriva, mi le asum cu responsabilitate  si demnitate, nu poti reusi in toate, mai trebuie si sa pierzi... si mai pierd si eu...deh! dar din fiecare  experienta invat cate ceva..acum spre exemplu am invatat ca trebuie sa-ti pastrezi secretele cu sfintenie ( daca le ai...ma rog!!!) pentru ca unii cauta informatii care in timp le pot folosi impotriva ta!
     Adevarat si faptul ca ratiunea  mea nu este tot timpul in consens cu inima, si una si alta o mai ia pe drumul ratacirilor, dar, nu sunt obligata sa accept alegerile altora, pentru ca si ei o cotesc pe alte drumuri si afli in timp ca de fapt au fost doar umbra care te-a privat de soare... iubirea si binele nu-l poti oferi cu forta celor care nu-l vor!
     Oricat de bun ai fi, oamenii tot incearca sa-ti gaseasca defecte si daca nu le gasesc  - LE INVENTEAZA! nu poti sa le faci pe plac mereu si daca o data nu le faci te resping...sunt o persoana asertiva, dar sunt autonoma  cum spuneam ...si am dreptul sa fiu chiar ilogica in luarea unor decizii atat timp cat ele nu lovesc in  reguli de convietuire in societate, ci doar imi asigura un comfort emotional.
    Consider  ca am tot dreptul sa spun acum asa:
    Nu-mi pasa!
    Nu ma priveste!
    Mi-e  indiferent!

10 comentarii:

  1. Perfect adevarat!poti chiar sa canti ca si baietii de la Spitalul de urgenta:
    " Nu-mi pasa de nimic...de nimic
    Sunt fericit...
    Nu-mi pasa de nimic
    Nu-mi pasa de nimic...de nimic
    Sunt fericit..
    Nu-mi pasa de nimic."
    O zi insorita sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut o zi foarte insorita, la Satu Mare a fost superb azi...adevarata zi de primavara! te pup Corina!...si au dreptate baietii de la Spitalul de urgenta!! ;)

      Ștergere
  2. "Prietenii raman prieteni. Cei care nu raman...inseamna ca n'au fost".E drept ca e greu sa-i mirosim de la inceput pe cei falsi..dar.... nu trebuie sa-i regretam....cand i-am depistat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suferinta face parte din viata noastra, din povestea noatra de viata. Ne-am putea gandi ca am daruit si am primit dragoste si asta este tot ceea ce conteaza...restul e doar poveste!

      Ștergere
  3. Am trecut prin atat de multe prietenii esuate crezand ca ceilali s-au schimbat cand si-au facut prieteni noi.
    Acum stau si ma intreb daca nu cumva a fost si vina mea ca toti au plecat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In viata nimic nu este intampator si daca s-a intamplat ceva inseamna ca asa trebuia sa fie, asta trebuia sa se intample si gandeste-te ca sigur ai ceva de invatat din aceasta experienta. Te pup Bianca si te imbratisez! Au plecat cei care nu te meritau....trust me!

      Ștergere
  4. Mare adevar, este pacat ca se ajunge in situatii de genul acesta, si mai exact in cine ai mai mare incredere exact aceeasi persoana te dezamageste.Cine te cunoaste cu adevarat, nici nu asculta ce spun altii, trebuie sa aiba incredere in tine, neconditionat.Asa ca viata merge inainte si intotdeauna exista un nou inceput mult mai bun si mai frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E mai rusinos sa nu ai incredere intr-un prieten decat sa fii inselat de el....asa spunea Arthur Schopenhauer...deci no comment! insa ai dreptate cand spui viata merge inainte vrem nu vrem, cu bune si cu rele! Te strag in brate fata inimoasa si-ti multumesc ca-mi esti alaturi!

      Ștergere
  5. Din când în când trebuie să te îndepărtezi de oameni pentru a înțelege că aceștia îți îngreunează sufletul. Trebuie să stai o perioadă departe de ei pentru a înțelege dacă sunt un bine sau un rău pentru tine, dacă sunt ceea ce par de aproape. Vei fi surprins, vei înțelege că deseori încrederea orbește și te face să suferi.
    Dacă vrei să pleci, fă-o!Toate trec, timpul le rezolvă pe toate și fără să vrei, zi după zi te schimbi. Când n-ai de ales și trebuie să mergi înainte, atunci realizezi cât de puternic ești. Când n-ai de ales și trebuie să uiți, realizezi că ai suferit pentru oameni care nu te-au meritat de la început dar tu te-ai încăpățânat și te-ai rănit.
    Fotografia Dorina Daniela Ilie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dana, o fac foarte greu, sunt o sentimentalista, crede-ma!Este perfect normal ca o despartire sa aduca regrete, suferinta, chiar disperare si razvratire, dar este bine sa incerci sa iei ce a fost mai bun dintr-o relatie, asa fac eu acum!

    RăspundețiȘtergere