Blog premiat

luni, 31 martie 2014

Cat poti sa pierzi?

     
       O intrebare pe care mi-am pus-o  mai zilele trecute si la care poate as vrea sa-mi raspundeti si voi...daca ar fi sa pun pe talerul balantei vietii, as spune ca am pierdut mult, dar pe de alta parte am pasit mai departe cu incredere, chiar daca in acel moment am urlat de durere,  am realizat ca nimeni nu este de neinlocuit pe acest pamant ...pierzi ceva drag ca sa castigi ceva mult mai mult si mai bun,cam asta e regula vietii!...deci am echilibrat balanta!
      Mergem mai departe  cu gramul de nebunie care zace in fiecare din noi, de ce am cauta vinovati  pentru deciziile noastre?...mai cu seama ca poate ei nici nu exista, avem o viata, o singura viata si alegerea noastra ar trebui sa fie fericirea, de noi depinde, nu de altii!cautam un altceva intr-o lume ce nu percepe decat ceea ce vrea ea sa perceapa, incercam si repetam experiente placute purtam masti si ne imbracam  vorbele in metafore care vor sa ne dea stralucire...unii vad stralucirea , altii deloc, vad totul tern si anost, dar nu ne pasa, mergem mai departe, mai conteaza ca vecinul  sau amicul are "dioptrii"...neah!! sa dea si-n gropi ca nu ne pasa!
      In inocenta mea nu exista lucruri care ar putea sa-mi perturbe existenta! cred in miracole si ele mi se intampla, exista multe moduri de a te ridica de jos (pentru ca hai, sa recunoastem, sa nu ne ascundem dupa visin, fiecare din noi are cate-o cadere...) eu am secretul meu in a-mi hrani sufletul atunci cand e ranit, poate candva voi scrie un ghid  in speranta ca va folosi celor care n-au descoperit inca secretul, pentru ca fiecare om care intra in viata noastra iti da o lectie, invatam  mereu de la unii de la altii, aici e frumustea si secretul unei vieti armonioase , frumusetea vine din detalii pe care  noi in graba noastra nu le bagam in seama, din pacate acel "strop" face diferenta dintre noi!  daca am fi mult mai atenti unii cu altii viata noastra ar fi incarcata de momente care pur si simplu ne-ar da pe spate! am simti magnificul vietii pur si simplu!!
     Inchei prin a spune vorba bine stiuta de unii dintre noi...cine pleaca la plimbare  pierde locul de onoare!..l-am pierdut si eu, l-au pierdut si altii ...locurile se mai schimba, tocmai pentru a nu lasa loc rutinei si evident pentru optimizarea vietii de zi cu zi e chiar indicat!  ;)
      Sa incepeti saptamana cu dreptul dragilor sa aveti parte de o saptamana implinitoare cu mult spor!

9 comentarii:

  1. Da este un subiect cu bataie lunga.De pierdut pierdem fiecare cate ceva, insa automat prin orice pierdere castigam altceva.Pana la urma este ca o recompensa.Probabil este ca o lectie primita.Nu poti avea totul , niciodata.Exact ca atunci cand ai o bucurie, sigur va urma ceva ce te va intrista, insa viata merge inainte, noi trebuie sa fim optimisi sa invatam sa pierdem pentru a ne bucura mult mai mult cand realizam altceva, sa apreciem mult mai mult fiecare moment al unei zile din viata noastra.Intradevar pierderea unei persoane fie realmente fie ca si prieten , lasa un gol in viata noastra dar totul se intampla cu un scop.Intotdeauna un loc liber va fi ocupat de ceva sau cineva mai bun mai aproape de sufletul nostru, compatibil cu noi.Cum spune si vorba.... tot raul spre bine.Multumesc pentru articol, este foarte intelept.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine e sa fii realista.Ai o oblgatie fata de tine sa nu te pierzi in ganduri care oricum nu aduc pe nimeni inapoi sau nu schimba cu nimic trecutul.Nu lasa trecutul sa te acapareze.Are capacitatea sa te chinuie constant pentru ca stie ca indiferent cat ai regreta el va ramane acelasi.Fiecare dintre noi am avut astfel de momente...Trebuie sa fi puternica, sa-ti spui ca acele lucruri au trecut si ca viata merge inainte. "Ce nu te omoara te-ntareste"! Experientele traite iti dau o unitate de masura pentru experientele viitoare..nu-i asa?

      Ștergere
  2. Dorina Daniela Ilie31 martie 2014 la 16:46

    Opreste-te. Fa o pauza. Daca nu actionezi, pierzi tot!
    Nu stiu cat de mult o sa-ti placa ceea ce urmeaza sa-ti spun, dar o sa-mi asum riscul de a incerca macar sa te pun pe ganduri, asta daca nu cumva te vei simti suficient de incomod pe scaun si vei decide sa iei atitudine.
    Daca incerci poti sa pierzi. Daca nu faci nimic, ai pierdut din start. Pierzi pentru ca habar nu ai cat de multe poti sa faci. Nu o sa stii niciodata de ce esti în stare daca nu inlocuieste teama de a gresi sau a pierde cu dorinta de actiune.
    Si daca nu faci nimic, este tot o decizie pe care trebuie sa ti-o asumi. Decizia de a nu face nimic, este calea cea mai simpla, dar calea cea mai sigura spre neimplinire.

    Actioneaza ACUM! Nu mai tarziu. Niciodata nu e prea tarziu. Intotdeauna e prea devreme pentru prea tarziu, dar niciodata nu amana sa-ti implinesti dorintele. Doar actiunea face diferenta dintre succes si lipsa lui.

    RăspundețiȘtergere
  3. Actiunea face diferenta, de acord cu tine...Fiecare om are un mecanism al lui de coping, intotdeuna exista ceva din care sa tragi putere si forta de a merge mai departe. Daca exista rau, trebuie sa exista si bine, nu merg unul fara celalalt. In orice situatie sunt alternative, poate cateodata atat de ascunse ca le gasim mult mai tarziu decat ar fi fost necesar pentru a evita suferinte si dezamagiri

    RăspundețiȘtergere
  4. Orice pierdere aduce una peste alta si un castig...castig de experienta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa e Dorule...pierdem, castigam... suntem oameni!! cu bune si cu rele...In viata am pierdut bani, am pierdut iubiri, am pierdut oportunitati si am pierdut prieteni.
    Nu am cunoscut insa sentiment mai puternic si inaltator decat acela de a renaste din propria cenusa si a fi mai puternica decat inainte...

    RăspundețiȘtergere
  6. Pierzi cu adevarat doar atunci cand iti pierzi increderea in tine,in oameni,in iubire,in prietenie,doar pentru ca ai fost, odata,lovit de niste oameni; pierzi atunci cand iti inchizi sufletul si nu mai vrei sa mai incerci,sa iubesti,sa fii prietenos,sa fii sincer,sa fii deschis,autentic,spontan,FARA FRICA!

    RăspundețiȘtergere
  7. Uf ce nu imi plac aceste trairi negative ale tale...bine macar ca esti mereu optimista.Toti trecem prin momente urate,grele,oferite de viatza,ca asa e viata...dar doar familia nu poti sa ti-o schimbi,in rest,OAMENII...???? de ce sa regretam oamenii care ne dezamagesc...?..Indiferent daca gresim si noi sau nu..cand nu mai suntem pe aceeasi lungime de unda cu cineva...ignoram si mergem mai departe..Doare?nu,nu ar trebui sa doara..Nu stiu ce ai patit dar pentru oamenii care dezamagesc,indiferent de ce o fac.NU CAUT SCUZE SI NU ACCEPT SCUZE..Evident toti gresim dar atata timp cat eu nu mint,nu tradez,si am curajul sa recunosc cand gresesc...nu iert si merg mai departe ,o perioada singura poate,apoi alti oameni se alatura chiar daca nu pentru totdeauna.Asa e viata...DURA !Spui ca invatam ceva din fiecare experienta...poate..eu am predat la viata mea doar lectii frumoase..o fi un defect profesional..dar urasc lectiile urate despre viata.Te imbratisez cu drag...ma doare cand te vad suferind..esti o femeie de nota 11...CAPUL SUS!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa fac, si asa fac si altii..nu vorbesc despre mine in articol, vorbesc la modul general! capul sus!!!nu se poate altfel!cum ti-ar spune frizerul- si mergi mai departe. In loc sa stai intr-un colt retras si sa-ti lingi ranile, lupta, mergi mai departe. O mica infrangere la care nu te-ai asteptat poate fi impulsul de care ai nevoie pentru a munci mai mult, pentru a lupta sa devii mai abil, pentru a da tot ce e mai bun din tine. Daca tu crezi cu adevarat ca poti mai mult si data viitoare va fi mai bine, atunci asa va fi. Crezi in steaua ta calauzitoare, crezi ca Universul te sustine in ceea ce iti doresti cu adevarat si …vei reusi!… Un alt sfat pe care mi-l dau si care ar trebui urmat. Multumesc pentru mesaj!! te strang in brate si-ti spun ca esti o femeie speciala si o prietena virtuala de nadejde!

      Ștergere