Blog premiat

vineri, 22 noiembrie 2013

Ganduri matinale

       

          Fiecare dintre noi banuiesc ca avem momente de cumpana, cand pur simplu simti nevoia sa strigi, sa strigi dupa ajutor, dar simti ca nu ai puterea nici macar sa scoti niste sunete amarate pentru ca sufletul tau este istovit si nu mai suporta atitudinea sfidatoare,  meschina a unora. Cineva spunea asa:" la unul fara de suflet, trebuie unul fara de lege, si la unul fara de lege unul fara suflet" mare adevar! Cand ranesti pe cineva , ii faci o nedreptate, doar ca cel care iti face o nedreptate nu ramane cu o datorie fata de tine ci cu pierdere fata de sine. Lumea in  general se foloseste de toate mijloacele spre a merge mai departe, mi se pare corect dintr-un anume punct de vedere, suntem construiti sa razbatem prin viata, sa indeplinim scopuri sau poate cine stie? false realizari sau forme contextuale de placere, doar ca nimeni nu e indreptatit sa decida pentru toti. Si mai e ceva dragilor, oamenii te vor langa ei de moment pentru vor sa evolueze sau cu alte cuvinte, iti spun"esti desteapta si  nemaipomenita" stau langa tine ca sa fur si eu putin din ea, din "nemaipomeneala"ta,  stau langa tine invat pentru ca " tu stii". ...te ascult pentru ca" tu ai experienta", imi fac"filmul" si  trec la urmatorul, viata e scurta, n-am timp de pierdut!
     Dar, implicit inveti si tu de la lume, fiecare lectie care ti-o da lumea inseamna un pas inainte in evolutia ta spirituala, nicio riposta nu te avantajeaza, cand simti ca esti ranit mai bine te retragi, raul care l-ai putea genera printr-o razbunare nu te-ar face mai grozav, nu te-ar lasa sa dormi mai linistit, dimpotriva! Lasi mai bine sa-si faca fiecare"filmul" dupa scenariul propriu daca ajung cumva pe covorul rosu al laurilor bucura-te pentru ei!
      Te lovesc cu vorbe  urate, nu uita ca totul porneste din micimea sufletelor lor,  pune-ti increderea in El si du-te mai departe! Lasa iubirea sa vorbeasca in locul tau, fii bun!
       Nu sunt genu' care modereaza complimente doar din dorinta de a fi frumoasa in ochii cuiva, o spun pentru ca poate se simte importanta  acea persoana, se simte mai bine, mai apreciata in individualitatea sa, cred ca am pastrat acest obicei din perioada cand lucram in invatamant,  dadea roade, copiii se simteau motivati sa  munceasca mai mult spre a nu ma dezamagi, si ca atare implicit imi faceau mie bine, pentru ca  eu gandesc asa - ce poate astepta un om cand ii este bine langa alt om? sa nu fie abandonat, sa aiba parte de acel bine mereu!
      Si acum gata!...ma duc sa ma"repar" cu o muzica buna, cu un  rasfat  culinar!

6 comentarii:

  1. Daca este ceva in lumea asta ce nu suport este nedreptatea,..si multi dintre voi stiu ca sunteti la fel ca mine.Cand vezi nedreptati primul lucru la care te gandesti esti tu si te intrebi:oare eu am comis nedreptati?Dar bineinteles ca nu realizezi pe moment si nu vrei decat sa te razbuni,vine imediat gandul solutiilor,si le intorci si la sucesti avand speranta solutiei si apoi....pici in abisul profund al NEPUTINTEI. Mai bine neputincioasa decat razbunatoare! Razbunarea e arma prostului!" reparare" cat mai rapida!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nedreptati se vor gasi la tot pasul...de-ar fi sa luam in calcul pasii care-i facem, dansam degeaba! Suntem oameni intre oameni!... daca ne furam unul pe celalalt, ne-am lovit de zidul nedreptatii!
    Sa daruim incredere... redevenim oameni! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place cum ai spus, daca luam in calcul pasii care-i facem, dansam degeaba! nu stiu cine esti dar imi place cum gandesti, daca ai ales sa fii anonim multumesc oricum ca ai trecut! te mai astept!

      Ștergere
  3. Draga mea..cine jigneste o data,o va face si a doua oara,cine te raneste intr-un fel sau altul..va continua...stii de ce??? pentru ca asa sunt oamenii acestia...asa s-au nascut ..rai,frustrati..,invidiosi,egoisti...sau mediul in care traiesc este la fel de sarac precum le e sufletul...Nu mai privi inapoi...crede-ma....e singurul mod de putea scapa de ei si de a merge inainte..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU POT SA TE CONTRAZIC, recidiveaza! ideea e ca frustrarile sunt extrem de periculoase si constructive! se extind, genereaza conflicte!

      Ștergere
  4. Solutii se gasesc daca oamenii vor sa le vada!

    RăspundețiȘtergere