Blog premiat

duminică, 10 noiembrie 2013

Despre aproape nimic...sau vise aiurite!

    Mi se intampla des sa visez cu ochii deschisi, azi am avut un astfel de exercitiu, dar trebuie sa va spun ca la mine visele sunt la liber!...adica  intra cand vor si pleaca cam tot cand vor ele, dar, mai e ceva -  nu mi-e rusine sa-mi aleg visele, si nici ele pe mine, adica cu alte cuvinte facem casa buna!
      Si uite asa, azi cu muzica data sa se auda in  toata casa, visam ca sunt in India, singurul lucru ca nu-mi convenea era faptul ca ei, indienii, sunt cam seriosi in privinta religiei, trecutul religios indelungat le-a cam apasat mintea, tocmai de aceea au ajuns sa o ia in serios religia.
     Ma visam intinsa pe un  camp de maci exact ca-n piesa asta:
  http://www.youtube.com/watch?v=72dMxT2eMC8
      Stiu si semnificatia visului, e sirul intreg de amagiri pe care l-am avut in cei 7 ani de singuratate!...si cu toate astea visez in continuare  campuri de maci, imi plac la nebunie, chiar si pe Radio Tasha e plin de maci, e refugiul meu, ma gandeam intr-o zi sa seaman in gradina de la Negresti numai maci , ei arata bine si in iarba, dau culoare si buruienilor!
      Imi amintesc ca in Italia la Imola, erau  macii  infloriti de-a lungul  strazii, o puneam pe Camelia sa incetineasca viteza, sa pot sa-mi limpezesc ochii cu frumusetea lor.. imi placeau la maxim! deja se obisnuise Cami cu mine, cand treceam pe langa zona aceea, se uita la mine cu o privire complicitara si ma lasa sa inteleg ca tine cont de  ce-mi doresc... ;)
      Petalele macilor sunt extrem de bune ca leacuri - petale proaspete de maci puse intr-un vas de sticla in ulei de masline, tinut la soare, e foarte bun pentru masaj, in caz de lovituri sau nevralgii, dar si in vindecarea cicatricilor! Mare artist Papusarul Sef, ce culori si ce  forme delicate a dat acestor flori! Rosu diafan si atat de trecator, ca si visele mele...care vin si pleaca...si iar vin ...si iar pleaca!


6 comentarii:

  1. Visul CU MACI are interpretare ca trebuie sa inveti sa uiti si sa ierti. Trebuie sa dai drumul trecutului si sa te uiti spre viitor. In particular, in cazul in care macul este de culoare rosie, atunci el reprezinta un sacrificiu pe care trebuie sa-l faci sau pe care l-ai facut. De asemenea, este simbolic pentru amintiri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant ! pot sa uit si sa iert...chiar foarte des o fac! nimeni nu e perfect, se mai si greseste pe lumea asta!
      Lucian Blaga avea o poezie despre maci
      :" Aș vrea să vă culeg în brațe
      feciorelnicul avânt,
      dar vi-e atât de fragedă podoaba,
      că nu-ndrăznesc,
      o, nici la pieptul gândurilor mele să vă strâng"

      Ștergere
  2. am pe usa de la intrare o coroana impletita din maci :)
    Si mie imi plac:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce frumos! uite o sa-mi comand si eu o coronita! mi-ai dat o idee!
      Grecii vedeau in mac farmecul dragostei si credeau ca floarea e un semn al fertilitatii si ca aduce sanatate si putere ,de aceea atletii primeau inainte de competitii,o potiune magica, un amestec din seminte de mac cu miere si vin.
      O legenda greaca spune ca macul a fost creat de Somnus, zeul somnului pentru a o ajuta pe Ceres,zeita recoltelor,care era epuizata dupa ce-si cautase fiica ratacita,de aceea nu mai avea putere sa dea rod recoltelor de grau.Macii au ajutat-o sa doarma si dupa ce si-a revenit,graul a inceput sa creasca din nou.De aici credinta ca prezenta macilor in lanul de grau este esentiala pentru recolta.

      Ștergere
  3. ''E prea frumos, iubito, in campul plin cu maci,
    Se simte-o armonie intre suspin si dor
    De parca-ar creste-n noi paduri fara copaci,
    In timp ce prin poieni trec fluturii in zbor.''

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O poveste citita pe net spune ca o vrajitoare rea a transformat o femeie intrun mac.Din acea zi,femeia a trait in camp cu ceilalti maci si avea permisiunea sa-si viziteze familia numai in timpul noptii. Intro noapte,femeia i-a spus sotului sau ca daca va culege floarea de mac a doua zi,atunci vraja se va rupe.Dimineata barbatul s-a dus pe camp si a vazut acolo sute de maci care aratau la fel.Dupa ce s-a uitat la fiecare mac in parte,barbatul a stiut care dintre ei e sotia sa,deoarece macul era singura floare care nu avea stropi din roua diminetii. Cand a cules macul,vraja a fost dezlegata si ei au trait fericiti dupa aceea.
      In timpul razboaielor lui Napoleon s-au observat flori misterioase care infloreau langa mormintele proaspete ale soldatilor rapusi de razboi.Acele flori,macii, erau rosii ca sangele.Se spune ca macii rosii s-au nascut din sangele varsat de eroi in razboaie .

      Ștergere