Blog premiat

luni, 25 noiembrie 2013

Reteta fericirii


        Ca orice om caut reteta fericirii, in fiecare zi e un inceput de drum, doar ca seara ajung sa-mi amintesc de neiubirea  sau de greselile din timpul zilei, incerc sa ma dau peste cap de multe ori ca sa salvez prietenii din jurul meu sa nu pierd pe nimeni, pentru ca fiecare din ei, poate odata  au pus o caramida in constructia mea ca OM, ma straduiesc mereu sa cred in ceea  ce traiesc si sa nu renunt cu una cu doua, doar ca gandurile mele nu seamana cu a multor  persoane pe care le-am considerat prieteni si atunci ma simt nevoita sa  renunt....
     Am mintea sceptica acum, pentru ca am considerat ca o promisiune facuta cuiva in doi trebuie sa ramana tainica, doar ca lumea este se pare mult prea flexibila si mobila, cu ajutorul unui mouse incurajam pe unii sau dezamagim pe altii, dupa interesul care ne poarta in acel moment! Azi parca totul se schimba de la o zi la alta, nu poti sa mai crezi in cuvantul oamenilor, traim in 10 ani cat altii intr-o suta si nimic nu se termina ca-n basme.Poate exista mai mult avant, mai mult curaj mai multa putere, perseverenta, sau poate cerem prea mult, ne supraestimam si avem pretentii....chiar nu-mi dau seama!!!N'apucam sa invatam iubirea in real, o invatam de la TV sau net, scurt, pasional si conventional.... povestile devin clisee si artificii...barbatii vor iubiri cu inceputuri miraculoase, cu sclipici si mister...doar ca ajungi incet sa te lecuiesti sa nu-ti mai doresti pasiuni si nici puterea de a trai iluzii pe termen indelungat!
      Poate graba de a analiza lucrurile e marea mea greseala , poate nu ma uit la filmul potrivit, nu citesc ziarul potrivit, nu vad emisiunea potrivita, n-am oamenii potriviti in jurul meu, poate ca nu citesc aceeasi poveste de viata cu acei oameni, poate am tinut prea mult timp ochelarii roz pe ochi, si ar fi cazul sa-i inlocuiesc cu altii sa vad povestile de viata in culorile ei reale!
      De ce ne incapatanam sa-i vedem pe unii mai buni decat sunt? de ce le gasim scuze mereu si le dam atentie ca si cum ar fi dreptul lor fundamental?cu ce ne alegem? cu faptul ca ei o iau ca pe ceva firesc si-si fac din greseli un mod de viata fara greutati pe constiinta, calca stramb apoi se intorc cu aerul de victima, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, ba mai mult de fiecare data te lasa sa crezi ca tu esti vinovata!Pfai, sa fie! de ce trec toate prin sita propriilor mele principii? pacatele unora sunt cronice... nimic nu-i mai schimba si atunci la ce bun sa te invarti in cercul dantesc de suferinte si compromisuri???Apropos de asta e bine de citit Dan Brown - Inferno, o carte cu intorsaturi si  actiuni neprevazute, o lupta a principiilor si a moralei, un roman care te tine aproape...si apoi mai bine sa ma tina aproape un roman decat  un mouse care ma duce pe drumuri minate! 
       Sa aveti o saptamana cu multe motive de zambete,  eu sper sa am.., iau o pauza spre a lua putin aer proaspat de Italia!

5 comentarii:

  1. De ce? Simplu!!!Nu trăim în basme. De aceea nimeni nu-şi va schimba vreodată pielea de şarpe şi nu se va transforma din bestie în prinţ.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fericirea este o stare de mulţumire sufletească intensă şi durabilă. Ea este de două feluri, fericirea pământească, prin esenţa ei imperfectă şi fericirea cerească, perfectă şi eternă,

    RăspundețiȘtergere
  3. Pt mine fericirea area cele mai pastelate culori si inseamna: clipele minunate petrecute langa copii,pt fiecare imbratisare calda pe care mi-o ofera, pt acele clipe de neuitat in care ma face sa zambesc,pt linistea si siguranta pe care mi le ofera familia, caldura unei familii minunate,care a stiut intotdeauna sa ramana unita, pt fiecare zi cu soare,fiecare dimineata in care deschid ochii si realizez ca Dumnezeu mi-a ingaduit sa mai traiesc o zi alaturi de toti cei dragi...sunt fericita pt fiecare zambet al nepotilor mei ,atunci cand ne vede pe toti la masa, sunt fericita ca suntem sanatosi,ca sunt inconjurata de bunatate si iubire,ca am prieteni(putini dar adevarati),ca nu e razboi, ,ca va am pe voi care-mi ascultati toate gandurile si ca mi-a dat Dumnezeu destula minte ca sa apreciez toate astea! …..cam asta inseamna fericirea mea.....dar nu o sa spun niciodata ca exista fericirea suprema,maxima,pt ca atunci nu am face decat sa ne plictisim de viata noastra, inseamna ca am avea totul si stim ca nimeni nu poate avea chiar totul Cateva citate,pe care le-am notat cu multi ani in urma si care de multe ori m-au facut sa inteleg ce trebuie sa pretuiesc cu adevarat pt a fi fericita!!!
    1. Nu exista nici fericire, nici nenorocire pe lume; exista doar compararea unei stari cu cealalta si atata tot. Doar cel care a simtit nefericirea cea mai cumplita e in stare sa simta cea mai mare fericire... Ca sa-ti dai seama cat de bine este sa traiesti, trebuie sa fi dorit sa mori. "Al.Dumas"
    2. Secretul fericirii nu este sa faci ceea ce iti place, ci sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci. "James M. Barrie"
    3. Cand o usa a fericirii se inchide, o alta se deschide; dar deseori ne uitam atat de mult la usa inchisa ca nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi. "Helen Keller"
    4. Fericit acela care, cunoscand pretul unei vieti pasnice si linistite, isi odihneste sufletul in mijlocul familiei si nu cunoaste alt pamant decat acela unde a vazut lumina zilei "Charles Montesquieu"

    RăspundețiȘtergere
  4. Fiecare avem o reteta proprie preferata..…de prajitura, de o mancare anume…dar reteta de fericire????Cred ca pentru a-ti fi bine important este sa nu te desparti de tine..Toti facem greseli din care inutil încercam să ne smulgem… dar a ne stradui sa ne să ascundem cine suntem de fapt e in zadar si periculos..Ascunderea ,orice fel de ascundere…. este de fapt o pedeapsă care întoarce sufletul pe dos. Insistam sa credem in anumiti oameni dar surzenia lor ne ucid cuvintele deja strivite.. .Este dureros dar uneori este nevoie sa ne ucidem si visele.. Daca incetam sa ne mai mintim….daca ne intindem o mana cand ne vine sa plangem…vom reusi sa vedem iar soarele de dimineata.. Fericirea inseamna viata…

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. “Adesea oamenii incearca sa-si traiasca viata in ordine inversa: incearca sa aibe mai multe lucruri sau mai multi bani pentru a face mai mult din ceea ce vor si a deveni mai fericiti. In realitate, lucrurile merg pe dos. Trebuie mai intai sa fii ceea ce esti cu adevarat si apoi sa faci ceea ce ai nevoie cu adevarat pentru a avea ceea ce iti doresti” – Margaret Young.

      Ștergere