Blog premiat

luni, 21 octombrie 2013

Ce faci cand... nu stii ce sa faci?

      
       Sunt momente in viata cand simti ca te afli intr-un mare impas, nu prea stii  incotro s-o iei, daca stai pe loc simti ca stai degeaba, daca faci un pas in fata simti parca ca nu e in avantajul tau...pentru ca orice miscare gresita te poate costa!
       Desi pare imposibil la prima vedere, important este sa-ti pastrezi calmul, asa cum fac eu acum! am devenit calma peste noapte, asta nu inseamna ca odata si odata nu voi avea si eu dorinte mai mari, sa construiesc un  imperiu (sentimental) spre exemplu! ;) ...sa ajung sa fiu si eu regina cuiva! Un gand infricosator pentru ca e greu  dupa 7  ani de singuratate sa ajungi sa fii chiar si pe post de "regina" in viata cuiva!De ce? pentru ca ar trebui sa incepi un alt stil de viata, diferit de cel de pana acum si ma intreb oare de ce au frica oamenii de nou?
      Ar trebui sa-mi "golesc" mintea de tot ce am facut pana acum, sa construiesc o alta strategie de viata, sa ma gandesc ca anii trec si oportunitatile nu se ivesc la tot pasul!
      La urma urmei vorba lui Caragiale, prin vocea conului Leonida - Azi, aici, mâine-n Focșani, ce-am avut și ce-am pierdut!”..mai lipseste sa spun ca si coana Efimita - "Maica Precista! Doamne! "apoi daca asa stau treburile, de ce n-o fac mai curand? ;)
       Va doresc o saptamana in care sa porniti cu dreptu'!!!

6 comentarii:

  1. ...nu fac nimic..las lucrurile sa curga de la sine.De cate ori fac planuri iese altceva...Asa ca.... ...Orice inceput e frumos dar si greu....uneori abandonez din start,alteori fac concesii daca eu cred ca se merita...dar nu tolerez minciuna si nesimtirea.Asa sunt eu...dar asta nu inseamna ca sunt vreun model..Sunt doar EU!

    Nu este nevoie să ştii unde mergi. Nu este nevoie să ştii de ce mergi. Tot ceea ce e nevoie să ştii este faptul că mergi plin de veselie; dacă faci acest lucru, nu poţi greşi.

    citat din Osho

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Osho asta cred ca o lasat putina intelepciune si altora, ca uite reuseste sa ne lumineze...cred ca daca nu as merge cu veselie, nu m-as duce deloc, pe mine rareori ma paraseste zambetul, dar si atunci, pentru putina vreme...zambet draga Mara ca sunt sanatoasa, ca sunt iubita si ca am prieteni frumosi ca tine!!

      Ștergere
  2. Aici este un loc in care gasec raspunsuri la propriile mele probleme,va citesc in sufletul minunat si va admir pentru sinceritatea cu care ne impartasiti gandurile .Multumesc,sunteti o femeie minunata !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Speranta, uneori sunt poate prea sincera cu mine si atunci nu pot sa ma mint, sa ma iluzionez la nesfarsit chiar daca blogul meu se numeste - cutiuta cu iluzii...nu pot sa-l transform intr-un cufar!!! ar fi prea mult si as suferi prea tare! ....cutiuta e permisiva, ma lasa s-o "apas" cu trairile mele, cu efuziile mele! :) Ma bucur ca ai trecut si ca iti place blogul meu, te mai astept!

      Ștergere
  3. Să nu faci niciodată planuri. Prin definiţie, nu se vor îndeplini. Dacă nu ai încredere în ceva de la bun început, mai bine las-o baltă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa te detasezi, sa te detasezi de toate emotiile, sentimentele si trairile care ti-au umplut sufletul si mintea si care te impiedica sa iti traiesti prezentul. Si, mai ales sa te detasezi de persoana cu care ai creat astfel de stari si, acea persoana nu e neaparat partenerul, ci tu, in primul rand!
    Usor de spus, greu de facut? Poate, dar nu imposibil.
    Ce insemana a te detasa, totusi? Cum poti sa lasi tot balastul in urma? Cum poti sa revii la prezent si sa stergi ce te impiedica sa mergi mai departe?
    In primul rand nu te lupta cu trairile si emotiile negative. Observa-le ca te coplesesc, observa-le ca sunt in viata ta si ia-le in brate. Cu alte cuvinte, cu cat vrei sa scapi de ele cu atat o sa tina scai de tine mai tare. De aceea, cea mai usoara cale de a scapa de ele, este sa le observi, sa le spui da, vad ca sunteti cu mine si peste mine, nu ma lupt cu voi, va las sa stati cat aveti de gand sa stati iar eu imi vad de ale mele lucruri.
    Poate uneori nu o sa ai chef sa faci absolut nimic si orice altceva ti se pare o lupta in gol, dar, la un moment dat, incepi sa te ridici si sa vrei sa revii la normal, vrei sa te bucuri de viata si si sa fii implinit cu ce ai si incepi sa te uiti in jurul tau si sa multumesti lucrurilor si oamenilor care sunt in jurul tau. Ei, si deja esti pe drumul cel bun!
    Apoi, iti aduci aminte ca viata si fericirea ta nu e dependenta de cat de bine merge o relatie sau daca esti intr-o relatie. Iti aduci aminte ca esti mai mult decat o femeie sau un barbat care isi doreste o relatie fericita si mai ai si alte planuri in viata si poti sa te uiti acolo unde ai proiecte, sa te intorci la ele, sa te intorci la prietenii pe care poate i-ai neglijat in ultima vreme sau sa iti faci prieteni, sa incerci un nou hobby sau sa te ocupi de corpul si sanatatea ta daca si astea au fost pe ultimul plan. Cu alte cuvinte sa te intorci sa traiesti in prezent cu ce ai si ce nu ai acum si sa mai lasi si pe mana lui Doamne Doamne sau a Universului sa iti aduca in viata pe cine astepti, cand considera El de cuviinta si, nu in ultimul rand, esti si tu dispus sa o ei de la capat.

    RăspundețiȘtergere