Blog premiat

joi, 6 iunie 2013

Cum alungati plictiseala?

     
Am dat un telefon azi unei cunostinte si la intrebarea   pe care i-am pus-o"ce faci?" mi-a raspuns scurt"mor de plictiseala!" hmmm !!!mi-am zis cum e posibil? cum poti sa te omori cu buna stiinta?
O vorba spusa de cineva drag mie  suna asa: "numai oamenii prosti se plictisesc", si ma simt obligata sa-i dau dreptate, pentru ca eu nu ma plictisesc  niciodata!...noooo!! nu e nicio  aluzie, niciun apropos la faptul ca, nah! m-as simti eu desteapta lui peste prajit! nu!..dar mereu gasesc ceva de facut...gatesc, fac ordine in casa, ma uit la TV la un film, fac o emisiune la radio, ascult muzica sau citesc o carte, ies la plimbare, ma duc in vizita la o prietena, gasesc oricum ceva care sa ma captiveze, imi plac provocarile si mereu invat ceva nou!
      Sigur ca insasi definitia cuvantului  explica pe undeva lipsa de apetit, cand ai o stare apasatoare, nu prea iti vine sa faci nimic...golul sufletesc din suflet te trimite spre o depresiune morala, tocmai de aceea unii spun asa: - ce fac cand ma plictisesc?ma plictisesc pur si simplu!
      Foarte adevarat si faptul ca sunt"enervant "de calma (cum  imi spusese o colega de radio) nu cad in stare de lehamite,suparare  decat in cazuri extreme, cu alte cuvinte imi pot gestiona destul de  bine trairile, si asta pentru ca e spre binele meu!...pentru ca la o adica cui ii pasa mai mult de mine, de ce mi se intampla, decat mie insami!?
      Cum stati cu astfel de stari? apare monotonia, ce faceti sa scapati de ea? aveti la indemana dorinta de  actiune?? gasiti remedii impotriva plictiselii, care sunt acelea?
      Apropos, de imaginea de mai sus...oare cati clienti cumpara de la o astfel de vanzatoare?o vanzatoare  careia ii lipseste zambetul profesional, care vorba ceea procedeaza conform zicalei"timpul trece...leafa merge, noi cu drag muncim!"  :)


Sursa imagine:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Souvenir_Seller_-_Moscow_-_Russia_cropped.JPG

12 comentarii:

  1. Uneori simţim că nu ne folosim suficient de inteligent o seamă de momente şi că le irosim în loc să le folosim pentru a face ceva util. Dar cum nu avem nicio direcţie bine stabilită, tentaţia de a tăia frunze la câini e mare....;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conform specialiştilor, plictiseala apare ca urmare a stresului iar ea are efecte nu numai asupra fericirii ci şi a sănătăţii. Cercetătorii au definit plictiseala drept o experienţă respingătoare prin care ne dorim, dar nu reuşim, să realizăm activităţi satisfăcătoare.

      Ștergere
  2. Carmen Antochi7 iunie 2013 la 09:20

    EU NU POT SPUNE CA MA PLICTISESC....O FEMEIE ARE TOT TIMPUL CE FACE ..CURATENIE ..MANCARE ..SPALAT DECI NU AI CUM SA TE PLICTISESTI ...APOI INTERNETUL ..RADIOUL...PLIMBARI IN PARC ...VIZITA LA NEPOTEI ..DOAMNE CATEODATA CHIAR NU AM TIMP SA MA PLICTISESC...TOT MEREU AM ACTIVITATI CARE IMI OCUPA TIMPUL SI IMI UMPLE SUFLETUL DE BUCURIE ...ASA CA EU NU MA PLICTISESC ....

    RăspundețiȘtergere
  3. Se plictisesc doar oamenii a caror viatza este goala....si asta pentru ca sunt orgoliosi ,atat de orgoliosi incat nimeni din jur nu este bun pentru a le fi in alaturi....este doar o parere...Eu nu m-as putea plictisi vreodata....nicio zi nu seamana cu cealalta....imi inseninez diminetile cu un rasarit al meu care alunga norii de peste zi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu apuc sa ma plictisesc niciodata!gasesc ceva nou de facut de fiecare data!...si asa cum spui tu, tocmai de aceea zilele nu seamana intre ele!te pup si te imbratisez!

      Ștergere
  4. Se plictisesc doar oamenii a caror viatza este goala....si plina de orgolii..

    RăspundețiȘtergere
  5. Multe clipe din viata,le pierdem ,din cauza celor de linga noi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cand le" pierdem", desi eu nu as spune ca e pierdere,(e de bine) e un castig mai degraba pentru noi si cei dragi noua! <3

      Ștergere
  6. Interesant,doamna Olga!
    Vă mulțumesc de vizită și vă mai aștept!
    Vă doresc o seară frumoasă și o săptămână ușoară!
    Vă îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Uite cum aș purta o discuție având ca început replicile de mai sus:
    "Ce faci?"
    "Mor de plictiseală!"
    "Hai că nu te vei mai plictisi cu mine... Știi, eu nu mă plictisesc niciodată!"
    "Ce aș mai vrea să fiu și eu ca tine.... De fapt vroiam să mă apuc de scris/ citit!" etc. etc.
    Unii oameni sunt înclinați să-i imite pe alții. De multe ori mi s-a întâmplat ca eu sa fiu pricina schimbării lor. Și, de aceea, încerc să spun numai lucruri... realiste, corecte, frumoase.
    Doamnă Tasha, aveți o gândire cât se poate mai logică, parcă sunteți bunica mea: mereu vrea să dea sfaturi ca ceilalți să fie fericiți! Ce n-aș da să știu și eu atâtea sfaturi...
    Vă îmbrățișez cu mare, mare drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea...ma bucur sa stiu ca pot fi invidiata de cineva cu o personalitate asa ca ca a ta, te citesc si te admir!

      Ștergere