Blog premiat

joi, 25 octombrie 2012

Exista tinerete fara batranete?

     Ai varsta pe care o simti, spune o vorba din batrani, iar eu nu pot decat sa subscriu...si tocmai imi veni in minte o intrebare, cand se termina oare tineretea si cine ne spune acest lucru? cand incepe batranetea si cine stabileste acest lucru?....de ce intreb asta? pentru ca am  citit sondaje facute de specialisti in care raspunsurile celor intervievati sunt diferite...so?
   Hai sa vedem ce se spune despre sondajele intre europeni...ca deh! aici ne incadram:
"Un sondaj printre europeni a aratat ca marea majoritatea a acestora cred ca tineretea se sfarseste la 35 de ani, iar batranetea incepe de la 58 de ani. Intre cele doua se afla asa-zisa varsta mijlocie.
Insa parerile sunt diferite, in functie de varsta celor intervievati, relateaza The Telegraph. Astfel, tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani sunt de parere ca tineretea se sfarseste la 28 de ani, iar batranetea incepe odata cu 54 de ani. "
    Mda...deci, ce sa intelegem? cand devii batrin?....si am sa spun ce cred eu...devii batran cand refuzi sa mai lupti, cand nu mai ai niciun tel in viata, cand te lasi in voia sortii...Si, spre nemultumirea mea am vazut" batrani "la varsta tineretii...tineri care nu au respectul fata de bani, care inca nu stiu ce inseamna  lupta pentru supravietuire, asteapta  de la parinti sponsorizari...(am un caz concret chiar intre prietenii mei, un tanar de 24 de ani care nu munceste, asteapta banii babacului si o tine doar in distractii)ii sfideaza pur si simplu, considerand ca totul li se cuvine...acesti tineri mai tarziu nu vor reusi sa ia viata in piept, la prima lovitura vor claca...pentru ca dorinta, visul de-a realiza mereu ceva, te tine tanar...mereu am avut un target , mereu mi-am dorit ceva, admir oamenii care fac asta  este dovada lor de tinerete!!!
   Vorbem mai daunazi cu o buna prietena, e la rascruce de drumuri, arata fabulos, dar ii este frica sa-si ia viata la palme,  sau macar sa aiba indrazneala sa-i dea o tifla... sa arate ca inca e tanara(cum  de altfel arata, desi e trecuta de 50 de ani...)sa-si puna visul in realitate...sa se bucure de tot ce viata i-ar putea darui, daca ar avea mai mult curaj...cu alte cuvinte sta in banca ei nu cumva sa aiba surpriza unei esuari....dar, daca ti-e frica de apa, nu mananci peste!
   Nu stiu cum sunt altii, vorba lui Creanga...dar cand ma gandesc la mine...apoi, dragilor, eu nu vreau sa trec prin viata ca rata prin apa, fara sa se lege nimic de mine...nu se lipeste...nah!!! ca ma lipesc eu...si tot nu ma las!;)
   Celor care le este frica ca vor deveni "invizibile" cu trecerea anilor, le spun ceva...frumusetea sufletului nu se pierde niciodata, ea ne da stralucirea, interiorul nostru frumos da culoare si frumos  infatisarii noastre , ne personalizeaza si ne face atragatori orice varsta am avea!
   Atasez mai jos un alt model de tinerete fara batrinete, prietena mea Camelia Andrei, arata nemaiponenit...nu-i asa!?

 Nu pot sa spun decat cum obisnuiesc sa zica fracezii: chapeau!!!!

Edit later:
articolul a fost inspirat  dupa un comentariu facut pe facebook de distinsa mea prietena Mara Toader care spunea asa la poza de mai sus:
"Sa facem din varsta a treia un cer
in care visele sunt si nu mor..."
Bravo Mara! frumos spus!Sa-ti vezi mereu visul cu ochii, cum spunea marele Alecsandri!
  

8 comentarii:

  1. Tineretea e vesnica atunci cand sufletul simte asta!Orice zi activa inseamna tinerete!CITESTI, GATESTI, SOCIALIZEZI, TE PLIMBI....astea toate inseamna TINERETE!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa...ai grija de nepoti, asa cum face Mara...si cate si mai cate!de acord cu tine!Flexibilitatea mentala ne pastreaza tineretea!

      Ștergere
  2. Tinereţea e o stare de spirit. Am cunoscut tineri extrem de bătrâni şi bătrâni de o tinereţe incredibilă. Tinereţe înseamnă socializare, înseamnă libertatea şi vioiciunea spiritului. Tinereţe înseamnă personalitate vie, inventivitate, vioiciune spirituală, afectivitate şi dragoste de viaţă. Chiar dacă fizic ne degradăm, tinereţea spiritului învinge, pentru unii, totul.

    RăspundețiȘtergere

  3. Oooo,ce surpriza!! Sa pui poza mea pe un blog al tau si inca unul despre tineretze fara batranetze....Dar e drept ca la anii mei…sst,nu spune cati...eu trimit norii sa faca de garda deasupra marilor si oceanelor,nu port centura de sigurantza a varstei pe care o am si permanent incerc sa primenesc amurgul fluturelui din mine..Imi place sa cred ca miros a muguri scapati din frau si cand mă uit in oglindă văd o femeie,nu un personaj de poveste-ncheiată.Eu nu ma ascund in buzunarele timpupui ci ,dimpotriva ,ma redescopar in flori,in vise,in mine ,in acea poveste cu gust de doi..pe care inca o traiesc.Camelia este inca tanara,este o frumoasa...eu incerc sa fentez timpul ..iar tu nu faci altceva decat sa ne îmbrăţişezi ,
    cu sufletul aşezat pe "scena" prieteniei.



    ,



    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Exista ,cum nu! daca mori pe la 30-40 de ani! ;)

      Ștergere
  5. Eye, bravo... Atitudine pozitiva e totul!!! Totul e posibil cand gandesti pozitiv si asta e cheia!!! Positive thinking means a lot:))
    Never give up, and you'll accomplished a lot!!!
    Love you .

    RăspundețiȘtergere