Blog premiat

sâmbătă, 2 iunie 2012

Ce inseamna sa fii temerar in lupta pentru viata!

        Auzim vorbindu-se de curaj, foarte des...dar poate nimeni nu s-a gandit ca aceasta valenta o poti descoperi atunci cand te astepti mai putin, atunci cand viata te loveste pe neasteptate, v-ati gandit vreodata cum ati primi vestea ca esti bolnav de cancer, cand tu de fapt  n-ai nici cea mai mica durere? realizati cat de parsiva este aceasta boala?ti se furiseaza cu viclenie, ca o intrusa, se pune stapana pe trupul tau si dezlantuie o lupta intre celulele mai slabe si cele care nu se vor lasate batute...stai si te intrebi...oare de ce unele cocheteaza cu boala? ca doar le-ai oferit acelasi "tratament", le-ai omenit la fel de bine...si acum? acum sunt dusmancele tale....crunta batalie,  groaznic sentiment, batalii care stii ca trebuie purtate, pentru ca  tratamentul este  unic in toata lumea, inving temerarii, cei care au  mult optimism si care nu abandoneaza lupta, lupta cu durerile de oase si de cap, cu ametelile si starile de nervozitate, caderile de par in urma citostaticelor, zambesti cu detasare  si nu accepti statutul de  bolnav, iti spui mereu"sunt sanatoasa!...sunt sanatoasa!" ca si cum ceea ce traiesti  nu e  adevarat, e doar o incercare  de-a putea sa-ti verifici puterea ta, rezistenta... iar tratamentul este o provocare pe care trebuie sa o accepti desi te face sa suferi! Intr-un fel sau altul viata fiecaruia este afectata de cancer, la unii insa o ia la vale...uita sa se opreasca! Viata asta e  o calatorie cu trenul, mai treci si prin tunele, ca sa poti sa te bucuri apoi la maxim de piesajele pe care natura ti le ofera cu generozitate!...pacat ca unii se bucura de ele abia dupa ce ies din"tunele".
      Cancerul poate fi vindecat! totul e sa nu-ti fie teama, tratamentul lui nu este frica , impotriva lui ai nevoie de iubire de viata, de vointa si putere! asa cu siguranta ajungi sa fii invingatoare! Sunt sute de copii care se lupta cu cea mai des intalnita forma de cancer - leucemia,  boala de care a suferit si sotul meu D-zeu sa-l ierte, si sa-l odihneasca-n pace...am mare respect pentru  curajul lor! i-as imbratisa pe toti, si i-as pupa pe frunte, as incerca sa ma joc cu ei, este si asta o terapie, ii face sa uite de suferinta...mintea trebuie sa lucreze in folosul trupului...Doar cine a trecut prin asa ceva poate sa  se considere cu adevarat curajos! Faceti din fiecare obstacol o  ocazie favorabila...descoperiti forta din  voi...si va veti simti cu adevarat invingatori! Eu sunt o temerara!
     Intrebarea mea pentru voi: vestea ca suferiti de o astfel de boala ce impact ar avea asupra voastra ?
     Si pentru ca ne aflam in plin weekend sa aveti parte de  mult senin in suflet fara pic de nori si bucurii depline, zambete cat cuprinde!

12 comentarii:

  1. Buna intrebare...greu de accepat o astfel de veste si totusi...In tarile unde este dezvoltat un sistem de ingrijiri paliative complex, pentru combaterea efectelor negative ale bolii asupra ta si a apropiatilor bolnavului, sunt organizate grupuri de suport pentru familii, tineri si adolescenti, programe educationale si religioase prin care oamenii pot descoperii noi cai de a face fata suferintei aproapelui, in discutiile despre tratament fiind implicati chiar si copiii, fapt care permite si incurajeaza sentimentul de utilitate al fiecarui membru al familiei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Autosugestia, un tratament al subconştientului,ai dreptate!
    Chiar dacă pare greu de crezut, studiile arată că autosugestia contribuie în mod semnificativ la vindecare. Subconştientul mai poate fi convins să lucreze în favoarea vindecării şi cu ajutorul hipnozei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puterea mintii ca doar suntem in razboiul pshihotronic ajuta si vindeca Cine stie sa-si controleze mintea si sufletul este divin vindecabil .
      Este real ce scrie si exista asta ! YOGA VA ZICE CEVA ????Tibetani? si medicamentele alopate sunt o manipulare sa dovedit cu toate bolile si vacinurile.
      Apa,aerul, pamantul, gandirea buna gandul curat si cuvintele pot ucide pot vindeca!

      Ștergere
  3. Da este foarte interesant ,dar cu greu avem puterea sa trecem peste o veste de genul acesta.Anul trecut am fost diagnosticata din greseala cu hepetita B virala,nu pot sa va descriu prin ce soc am trecut,dupa ce am facut analize mai complexe(markerii)au constata ca nu am hepatita si am avut o toxi-infectie alimentara,avem transaminazele 300.Nu este singurul diagnostic de genul acesta din cauza caruia am suferit foarte mult.Acum 12 ani aveam dureri de cap si am mers la medic,numai dintr-o electroencefalograma am primit diagnosticul de tumoare la cap ,in 3 secunde a cazut cerul pe mine,in aceiasi zi am mers la un alt medic iar acesta a spus ca am migrene si sunt foarte obosita,au trecut atatia ani si D-zeu a avut grija .Un diagnostic gresit te face din om sanotos unom cu probleme.Nu se poate trece asa usor.Ingrijitiva sanatatea ca sa nu aveti nevoie de asemenea incurajari.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt una dintre persoanele care a scapat de cancer (tiroidian)prin multa rugaciune ,optimism ,fapte bune ,dorinta de vindecare 100% si folosirea tehnicilor Reiki.Deci ,se poate,multumesc lui Dumnezeu si tuturor Sfintilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se stie de mult ca orice boala este generata de creier pe planul unor dezechilibre emotionale. O stare de teama, de stres accentuat, de invidie, ura etc poate creea in corp boli mai mult sau mai putin grave, pentru ca acestea creeaza mai intai un dezechilibru, dupa care imbolnaveste corpul. In mare parerea mea e ca totul tine de mental, de cum gandim , cum traim, suntem rezultatul propriilor noastre ganduri.

      Ștergere
  5. CUM AS REACTIONA?in final omul spune ca singuri ne imbolnavim si singuri putem sa ne vindecam cu aproape 100% sanse de vindecare…. dar cu putin ajutor… adica sa vina cineva sa ne dechida putintel ochii… ca suntem prea orbi sa pricepem ca exista un echilibru si o masura in tot si toate… Si odata stricat echilibrul, el se autoreface ca un acrobat pe sarma… dar condus de fiecare in parte… Si e nevoie de putina minte si ceva ochi deschisi sa vedem in ce directie sa inclinam bara pentru a ne regasi echilibrul…

    RăspundețiȘtergere
  6. Cancerul e o mutatie genetica!

    din cauza mancarurilor imbecile de pe piata!

    nu mancati fast-food, nu mancati prajituri, nu beti sucuri, nu fumati!

    mancati porumb fiert, 5 fructe pe zi, varza sa nu lipseasca de la fiecare masa ( daca se poate).

    Mancati foarte foartye foarte multa varza!

    si inca ceva!

    Puteti trai si fara carne!

    Veti fi niste slabanogi dar veti trai 80 de ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se spune ca ciorile traiesc 200 de ani; sa fie pentru ca nu mananca gras? ca nu merg la servici? ca nu au de platit rate? sau poate au niste medici bestiali?
      Daca ne-am uita la vietuitoarele din jurul nostru am intelege ca intradevar organismele vii se pot vindeca singure, trebuie doar sa ajungem, sa ne cunoastem corpul si sa-i oferim ceea ce are nevoie.

      Ștergere
  7. Adevărat ce spune cea de dinaintea mea.Organismul noi îl îmbolnăvim, noi să il vindecăm.Nu avem nevoie de multe medicamente sau citostatice...apă plată cu lămâie în fiecare dimineaţă la trezire....polen, laptişor de matcă, propolis şi puţine grăsimi...fără stres dacă se poate....zâmbet cât cuprinde!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Grea intrebare! Fereasca Sfantul sa ajungem intr-o astfel de situatie! Cand suntem bine dam sfaturi si ne credem in stare de orice, dar cand vine necazul...
    Sa dea Domnul sa nu trecem nicicand prin asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  9. offf foarte grea intrebarea! noi suntem singuri vinovati pentru ca ne imbolnavim organismul mancand nesanatos.Suntem prea ocupati sa avem grija de noi, de organismul nostru.
    Intrati pe http://ierinuvafimaine.blogspot.com , este un blog nou facut de o fata minunata:*

    RăspundețiȘtergere