Blog premiat

luni, 2 ianuarie 2012

Ganduri paguboase

     Am zile cand ma simt pur si simplu subjugata de ganduri, incerc sa ma scutur de ele, dar nu-mi iese...si ma simt impersonala, ganduri deviante care nu-mi prea dau pace...culmea e ca s-a nimerit chiar azi de inceput de an...dar, e Sf. Vasile, si candva era in casa mea mare bucurie, sarbatoream ziua onomastica a sotului meu, casa era plina de prieteni, fini, vecini....acum, D-zeu sa-l ierte,   l-am innecat in gandul meu cu potop de lacrimi...si parca mi s-au ingustat toate orizonturile si am starea aceea paguboasa, deficienta,caut zadarnic speranta oarba a unei iluzorii scapari....nici muzica nu m-a mai ajutat,nimic,nimic nu mi-a schimbat starea...
    Poate gandurile vor pleca odata cu noaptea,  ma voi ruga Lui sa-mi risipeasca amaraciunea, sa-mi aduca o zi  cu mai multa lumina in suflet, o zi  in care sufletul meu sa fie corelat in cotidian, asa cum merita..,,gandurile mele sa se redirectioneze, sa nu mai plang, sa nu-mi mai fie dor de el atat de tare, sa inteleg odata  pentru totdeauna ca nu pot da manivela timpului inapoi, desi mi-as dori sa fac acest lucru, macar pentru cateva ore...sa pot sa-i spun  cu sufletul la gura tot ce am facut in acesti 5 ani si jumatate de cand  el este acolo sus la ceruri si nu  pot decat in vise sa-i vorbesc....(dar, si acelea foarte rare...).
    Un lucru mi-e clar, viata ne rascoleste de cele mai multe ori, exact cand nu  e cazul! lovindu-ne in momentele cele mai nepotrivite... dar ma intreb, cine alege momentele noi sau ea? ....Eu?...nuuu!!!eu chiar nu mi-am dorit sa fiu trista in prima zi a anului...s-a intamplat, pur si simplu!
    M-am saturat de singuratate, m-am saturat de ganduri triste, nu fac casa buna cu mine!...nu le mai vreau!!!! duca-se!

7 comentarii:

  1. Prefer să fiu “ romantică” decât prea rece, aleg să las deschisă o poartă mică, mică spre sufletul meu şi să sper că nu-mi va fi trântită din nou peste degete.
    Prefer să mă joc cu focul, să fiu mereu pe marginea prăpastiei, mereu între vise dulci-amărui şi realităţi posibile, prefer să fiu eu cea care cere mai mult din tot...
    Sa ai un an mai bun si zile senine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cineva spunea (dar,chiar nu-mi amintesc acum cine..)ca unele imprejurari si persoane, te pot impiedeca temporar,insa tu esti singurul /a care iti poti pune piedici definitiv...mi se pare foarte bine formulat...ce zici?
    Imi pare rau ca ai inceput asa anul, doresc sa poti depasi curand starea si sa fii din nou Olga pe care o stiu eu..vesela si plina de optimism!

    RăspundețiȘtergere
  3. Încearcă să închizi fiecare gând trist în câteva cuvinte pe un bilet. Biletul îl împătureşti şi-l pui într-o coajă de nucă din care ai scos miezul. Apoi lipeşti şi cealaltă jumătate şi dai drumul nucii pe o apă curgătoare. Cele rele, să se spele... La mulţi ani, Olga ! Toţi trecem prin clipe grele, iar dacă gândul la ele ne bântuie, ce altă magie mai frumoasă decât să le elimini în cuvinte ?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Alexandra,
    LA FEL SA FIE SI AL TAU! BUN, BUN DE TOT!
    @Carmen,
    Ai dreptate, ma simt in aceasta perioada obstructionata din mai multe puncte de vedere, nu sunt in stare sa fac pasi in fata...ma aricesc, pur si simplu!
    @Vocea_de_departe,
    Voi incerca varianta sugerata de tine, nu stiu de ce tot ce spui tu vine ca o raza de lumina spre mine...ma insufleteste, te pretuiesc, buna si inteligenta mea prietena virtuala, daca imi dai voie sa te numesc asa...>:D<
    Multumesc mult pentru sfat!

    RăspundețiȘtergere
  5. E normal ca in astfel de momente sa ne amintim de cei pe care i-am iubit. Ai plans, te-ai descarcat cum ai putut. Important este sa alungi gandurile care iti provoaca atata suferinta si sa privesti si partea plina a paharului: traiesti, esti sanatoasa, poti sa-i duci sotului o floare si o lumanare, ai copii, prieteni...
    La multi ani si...capul sus!

    RăspundețiȘtergere
  6. In astfel de momente cel mai bine este sa gasiti o cale de a va descarca. Sa plangeti , sa zbierati...
    Si metoda propusa de vocea-de-departe mi se pare una buna.
    Un an nou fericit! >:D<

    - Ionita Dorin.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ionita, multumesc mult! multumesc ca ai ales sa lasi un comment, te pretuiesc mult, tocmai de aceea am sa tin la faptul ca doresc in continuare sa te am coleg de radio...asadar te astept, la radio-ul care azi a prins viata!

    RăspundețiȘtergere