Blog premiat

joi, 26 ianuarie 2012

Cu nimeni nu te-as inlocui

       Actori pe scena vietii, astia suntem ...azi insa mi-am pus intrebarea, oare ce s-ar intampla..daca ar fi sa inlocuiesc pe una din persoanele dragi sufletului meu, cum m-as simti?
      N-as reusi...pentru ca fiecare spectacol al vietii se plateste scump, chiar daca reprezentatia e free, gratis, oricat ti-ai masca sentimentele, nu poti sa nu dai de slabiciunea aia umana, slabiciunea cu care ai creditat tot ce aveai mai bun...si cand dai tot ce ai mai bun...tu cu ce ramai? ajungi sa nu mai crezi nici macar in tine! oferi un spectacol fara aplauze...desi, ai simtit lumina reflectoarele ...succesul nu a fost pe masura asteptarilor tale...luminile, au fost doar sa te orbeasca pret de catva timp...iar ce mi se pare mai grav e ca ajungem sa ne confectionam masti chiar si pentru noi insine, ne mintim ,le purtam cu dezinvoltura, mandri chiar in fata lumii, de frica sa nu fim descoperiti, noi, cei adevarati, adica - invidiosi, mincinosi, egocentristi,gelosi, batjocoritori si indiferenti...transformam adevarul in minciuna si minciuna in adevar...degeaba liberul arbitru te trage de ureche si-ti spune" gresit!...nu faci bine ..off!! masca asta nu te prinde!...arunca masca!"...nu reusesti...ar fi prea dureros sa te lasi dezvelit. Intrebarea mea e ce te faci cand toate durerile pe care le ascunzi sub masca te inneaca ..iar tu ca persoana cauti cu disperare fiinta care poate sa-ti semene , un om care sa te asculte...sa te ajute sa te ridici?
     Putini oameni ajung sa priveasca in jurul lor, nepasarea face mai multe victime decat orice alte catastrofe ale naturii...ar trebui decretat cod portocaliu...feriti-va, asadar, purtati masca care va avantajeaza pe voi...nu pe cei din jurul vostru!




Sursa imagine: http://jokeshop.ro/produse/144-masti/3052-masca-persiana-negru--auriu.html

12 comentarii:

  1. Cu nimeni nu te-as inlocui...ce frumos spun cei de la Directia5...e minunat sa gasesti pe cineva fara egal!

    RăspundețiȘtergere
  2. "Stan patitul", adica eu...

    In "virtual" am fost receptat ca o persoana usor peste medie. Am spus si am scris, la status, "nu sunt ce par a fi"! Sunt o persoana care se zbate sa se tina de trenul normalitatii, desi simt cum raman, incet, in urma! Firesc, natural.

    Intalnirile reale au generat mirarea:
    "-Nu esti ca pe blog!
    -Asta am zis si eu!
    -A, eu am crezut ca..."

    Asadar, nici fara masca nu e bine!

    Remarc tristetea textului tau... Nu iti este in fire!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt OM , azi am avut o zi "innorata"...cam fara masca...stiam ca nu voi fi acceptata, asa si a fost,uite ca deja tu mi-ai confirmat acest lucru..
      De ce ne punem aceasta masca? asta e intrebarea...si-ti raspund tot eu! din interes!! interesul poarta fesu'...azi n-am niciun interes, nici cel mai mic...azi m-am "produs"...eu sunt producatorul propriei mele vieti...nu-i asa?

      Ștergere
  3. Dar, daca ne place sa fim actorii propriei noastre vieti, cine este producatorul, cine este cel care pune in scena rolul nostru? Noi insine, sau oamenii cu care interactionam?...zic ca si noi...si hmm...sforile le mai trag si altii!
    Cum ar fi daca intr-un anume moment al vietii noastre am scoate masca si ne-am arata lumii asa cum suntem noi, cu temerile, cu bucuriile, cu frustrarile noastre? Am mai avea succes pe plan profesional, personal, social? Ne-ar accepta cei din jur?
    Cu siguranta, de multe ori, se cere sa purtam o anumita masca, mai ales in plan profesional, deoarece, de ce sa nu recunoastem, interesul isi poarta fesul....asa cum spui! Singura problema apare atunci cand masca pe care o purtam in plan profesional incepe sa ne defineasca si ne transformam in niste persoane de nerecunoscut. Pana sa ne dam seama, este prea tarziu si refuzam sa mai cautam persoana care am fost si ne complacem cu persoana care am devenit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si daca nu porti masca si alti spun ca porti...cum e? cand spui adevarul si esti luat drept mincinos cum e?Probabil mastile sunt pentru aparare...dar unii le folosesc atat de mult incat uita cine sunt cu adevarat!

      Ștergere
  4. Omul are doua inimi. Inima din piept si inima falsa ce sta ascunsa dupa masca. Multi nu recunosc asta...multi nu poarta masca si putini recunosc. Ma intreb oare de ce trebuie sa purtam masca?...de ce sa ne ascundem dupa o poza ce nu ne reprezinta?...de ce sa punem masca pentru a ne feri de realitate si de noi? Imi poate raspunde si mie cineva la toate aceste intrebari? multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde nu e masca nu e interes. Masca poarta oameni ce au mai multe fete....Ce este viata?...este o scena, iar noi suntem actori, nu putem fi buni mereu, nu poti spune adevarul mereu, daca esti bun multi or sa stie sa profite si daca risti sa spui adevarul risti sa iti pierzi libertatea. Suntem nevoiti uneori sa ne schimbam modul de gandire, secventa, varianta de compromis...pentru a multumi ambele tabere..>:D<

      Ștergere
  5. Sa fim sinceri...toti suntem nevoiti sa punem masca. Nu vorbesc si nu ma refer aici la avatare, avatarul nu are lagatura cu masca, Daca imi pun poza mea ori nu asta nu inseamna ca am masca daca nu e poza mea sau daca am poza nu am masca...se poate pune undeva poza reala si in alta parte o alta poza, purtatul masti nu tine de un avatar. Masca toti purtam atunci cand avem nevoie, masca e necesara si nu face parte din escrocherie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In acest caz, subscriu nu oblig pe nimeni sa-si ataseze poza la avatar...incerc sa descOpar omul din spatele avatarului prin CEEA CE SCRIE, CUM GANDESTE.... Fiecare avem nevoie de intimitate.

      Ștergere
  6. Nici eu nu stiu de ce se poarta masca, oricum masca se descopera oricum. Nu port masca si nu ma pot pronunta aici...fiecare sa faca cum se simte el bine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Realitatea e cam vaga in ceea ce exprimati si, mai ales, cum exprimati lucrurile! Hai sa fim seriosi...nu sunteti chiar asa cum va descrieti...mai taiati putin :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am spus ce am simtit, ce simt...daca tu ma cunsoti cumva mai bine"anonimule" esti liber sa spui unde sa mai tai, sau mai degraba unde sa mai adaug..;)

      Ștergere