Blog premiat

vineri, 14 octombrie 2011

Viata ca o joaca?

  De fiecare data cand mi se intampla lucruri frumoase, parca am o teama sa le impartasesc cu cineva, pentru ca parca se rupe vraja, dar, daca e sa se rupa sa se rupa, nu pot sa nu va spun si voua ca  sunt chiar multumita de tot ce  imi ofera Cel de sus,imi deschid sufletul, ca asa sunt eu..si chiar nu mi-am propus sa ma schimb  tocmai acum, acum cand chiar simt ca am invatat foarte bine sa supravietuiesc in aceasta jungla numita net, dar, gradual, evident, s-a produs aceasta  intelepciune daca pot s-o numesc asa!...am inlaturat tot ce simteam ca-mi dauneaza si acum ma simt  chiar bine...acum fac ce-mi place mie, nu ce place altora, asa cum faceam pana acum, si, din pacate oricat ma straduiam nu reuseam, sau,  pur si simplu nu simteam satisfactia pe care o simt acum!
   Acum am inteles cu adevarat  ca satisfactia este o parte importanta a fericirii, poate am luat prea in serios toate lucrurile, poate  prea multa responsabilitate mi-a daunat, acum pur si simplu observ ca nu depun efortul pe care l-am depus inainte vreme si rezultatele pe toate planurile sunt  dublate...asta o fi secretul? sa nu pui prea mult suflet in tot ce faci????luam viata ca pe o joaca? e mai bine asa? voi ce spuneti?...Pornim pe drumul vietii jucandu-ne...continuam, apoi  sfarsim tot asa?

10 comentarii:

  1. Bine gandit!E minunat sa traiesti, sa iubesti, sa te bucuri de fiecare clipa si sa nu stii de ce o faci...s-o faci pur si simplu!
    Atunci cred eu ca te-ai aliniat cu sursa ta mareata de fericire, atunci cred eu ca te-ai contopit cu ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fericirea nu se defineste,ea se cuibareste pentru un minut,o ora, o zi....nu conteaza cat dar trebuie sa constientizam ca exista in sufletele noastre! Fericirea poate insemna realizari pe plan profesional,sentimental,familiar etc.tot ce conteaza e ca toti avem pe cineva in lume care ne poate oferi fericirea...doar sa avem rabdare!
    Joaca-te, traieste, iubeste!

    RăspundețiȘtergere
  3. ''Din tot ceea ce-ti daruieste viata,pastreaza intotdeauna ceea ce iubesti cu adevarat,si atunci vei sti ce inseamna fericirea....!''ma bucur ca acum esti plina de satisfactie! du-te tot asa...!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmm, in unele momente e bine sa iei viata in joaca... in altele nu, asta o stiu din propria experienta pt. ca eu sunt genul de persoana care se joaca :)) se joaca cu oamenii, cu tot ce prinde... nu iau nimic in serios si am cam pierdut in unele cazuri multe chestii datorita felului meu copilaresc de a fi... dar e o parte buna si in asta: pe mine nu ma afecteaza prea multe lucruri, nu zic ca nu sufar dar nu cu aceeasi intensitate cum o fac altii, dar asta e, stii vorba aia: "viata e ca un joc de noroc, uneori pierzi, alteori castigi, asta depinde doar de tine." :D o zi frumoasa doamna tasha!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru vizita si pentru ganduri!:)

    Eu cred ca este bine sa pui suflet in ceea ce faci, pentru ca astfel vei avea de castigat.
    Viata este prea scumpa si prea scurta ca sa fie tratata ca un joc.
    Dar sunt unele momente in care trebuie sa te mai relaxezi, si sa nu iei totul prea in serios.Cred ca trebuie sa eixste un echilibru.

    RăspundețiȘtergere
  6. cita luciditate ,atata drama...spunea camil petrescu,nu va mai ganditi prea mult,ce a fost a fost,ce va fi va fi...
    fericirea se construieste din clipele vietii,
    iar esentele tari se tzin in sticlute mici sau...cutiutza cu iluzii...
    esti fericit daca stii sa traiesti clipa,esti nefericit,daca ceri prea mult de la viatza,deasupra puterilor tale....asa ca

    RăspundețiȘtergere
  7. @Lili Lazar,
    Ce frumos ai spus"te-ai aliniat cu sursa ta mareata de fericire, atunci cred eu ca te-ai contopit cu ea"..asa e cand iubesti ai perfecta dreptate!
    @Camelia...asta fac!! traiesc, visez,ma iluzionez,iubesc viata, asa cum e , cu bune si cu rele!
    @Carmen...nu pot decat asa!!! sau nai precis, nu vreau altfel!
    @C.L.M. MULTUMESC !!
    Sa ai parte numai de bucurii!!
    @eavi H,
    STIU SI EU?...poate e chiar un joc...si noi il jucam cu arta pana la sfarsitul vietii, murim cand moare copilul din noi!
    @fontana trevi,
    Apreciez ce ai scris!..."esti fericit daca stii sa traiesti clipa"...multumesc ca ai trecut!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte adevarat a zis cineva "cata luciditate, atata drama", pe mine inconstienta ma salveaza. Sunt mai copil asa de felul meu si asa voi ramane. "Singura ratare e aceea de a nu mai fi copil."
    Numai bine va doresc! Ascult emisiunea de la radio prodiaspora!

    p.s. In poza parca ar fi nepotica mea, asa seamana de mult :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiu cum vom sfarsi. Dar deocamdata putem sa ne bucuram mult de ceea ce ne-a fost dat.
    O saptamana buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  10. da,VIATZA e o joaca frumoasa ,daca sti sa o faci

    buna dimineata ! draga mea prietena
    sa ai un sfarsit de saptamana implinit
    si un WEEKEND FERICIT!

    RăspundețiȘtergere