Blog premiat

joi, 6 octombrie 2011

Tradari, infidelitati...

   Infidelitate,tradare...suna urat...nu-i asa??...poate insemna chiar sfarsitul lumii cand afli ca ti s-a intamplat tocmai tie, si esti asediata de ganduri, de ce tocmai tie..de ce tocmai el/ea in care credeai, in care ti-ai inmagazinat toata iubirea ta...??????...dar, vin tot eu sa te intreb, de ce te miri, de ce nu...??cand azi vezi la tot pasul cazuri de infidelitate, cazuri de tradari, cazuri in care parca, parca tot ce e in afara razei tale de competenta  pare a fi mai grozav.,  te fascineaza, si de aici pentru a comite gestul nu-i decat un pas....nu acuz pe nimeni, Doamne fereste! dar s-a ajuns la concluzia clara ca nu numai barbatii inseala ci si noi femeile....
   In emisiunea de azi, cineva mi-a  spus ca se ajunge la infidelitate cand cel in cauza nu gaseste  acasa tot ce-si doreste...si aici parca, parca s-a facut aluzie la viata sexuala care este stransa legata de acest pas, adica de infidelitatea comisa de unul dintre parteneri...
   Ei,pasul ca pasul...dar ce urmeaza dupa, este dezastruos!!!!te darama gandul ca poate acest lucru s-a intamplat cu mult inainte de a afla tu acest lucru, iti faci "mea culpa", si te intrebi, Doamne oare de cat timp traiesc in minciuna?...si asta pentru ca grija ta cotidiana este cum sa promovezi la serviciu, cum sa-ti educi mai bine copii, cum sa-ti decorezi mai placut casa....iar de"decorul" sufletului tau, poate ai uitat...sau l-ai asezat pe ultimul plan...si uite asa partenera/ul, a profitat de acest lucru acordandu-si libertatea de-a gasi "altceva"...
  E greu sa treci peste astfel de momente, si totusi ce-i de facut ?acordam o a doua sansa? (mai ales cand in unele cazuri e vorba de un mariaj care a durat 20-25 de ani)sau din acel moment ii spunem - Adio!?...fiecare pe drumul lui si D-zeu cu mila?..tentatii sunt la tot pasul asa cum spuneam, cauza lor vine uneori chiar din prea multe ingradiri..ingradiri in anumite reguli de convietuire, un lucru, insa nu poate fi neglijat, in materie de sex  dorinta experimentarii este de neoprit!si asta pentru ca auzi , ba de la o prietena, ba de la un prieten cat de grozava este aceasta latura, acest vector in  viata lor, si-ti spui, pai, ce? eu sunt mai fraier, fraiera? de ce sa nu incerc si eu?...si impinsa de frustrari...te arunci! ...fara sa-ti dai seama ce te asteapta dupa acest pas... e ca si problema cu fructul interzis...si uite asa, echilibrul relatiei tale, se dupe pe rîpa!gandeste-te ca un flirt nevinovat te poate duce la o aventura  vinovata! dintr-o joaca,  prin puterea seductiei,  se poate ajunge usor in bratele altei persoane, si acum va intreb pe voi care sunt totusi  micile infidelitati" permisive"...daca pot sa le numesc asa? pana unde se poate merge ca sa nu se ajunga la ruperea relatiei?nu uitati dragele mele ca noi femeile ne implicam mai mult in orice relatie...si o aventura pasagera, poate sa ne duca la divort, ceea ce nu e cazul barbatilor, barbatul  se gandeste doar la acea noapte care i-a oferit prilejul de-a putea  exercita fantezia cu o straina...pentru el, e doar o"placere" pe cand la noi poate fi adevarata durere!
   Eu, pot sa spun doar atat ca acest mici flirturi, sunt inceputul sfarsitului, nu cred  ca exista  mici sau mari infidelitati, pentru ca odata inceputul "jocul de-a viata" vei dori, mereu, altceva si altceva... experimentarile iti vor deschide apetitul... va mai amintiti de un roman , care era lectura obligatorie la liceu??...
Ei bine, in "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi" era un citat  care suna asa:Femeia il inseala pe barbatul pe care il iubeste, altfel l-ar parasi", veti spune ca tot o dovada de  lipsa de caracter este, dar dragostea uneori poate fi mai puternica dupa o astfel de experienta, ajungandu-se la concluzia ca de fapt ce ai acasa e mult mai valoros decat ce-ai gasit in alta parte... nu stiu daca citatul poate fi valabil si in cazul barbatilor...dar astept pareri!Ele vor fi citite maine in timpul emisiunii mele...adica la "Cutiuta cu iluzii", de la ora 10-12 , iar link-ul il atasez din nou...http://www.prodiaspora.de/

10 comentarii:

  1. Olga,adevarul e ca barbatii nu merita atentia femeilor...adica nu trebuie foarte mult bagati in seama...ei nu se multumesc niciodata cu ceea ce au...vor mereu mai mult...sau mereu ceva nou.....noi incercam sa le dam tot ceea ce avem mai bun dar ei tot cu gandul in alta parte....., tocmai de aceea zic, ca noi femeile trebuie sa ne gandim mai mult la noi, ceea ce, din pacate nu facem!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. m o recomandare pentru cei cu"oua"...ca sunt si eu barbat ca ei!;)
    Daca ajungi vreodata in situatia ca o tipa sa-ti dea papucii, nu te arata afectat. Zambeste, fii calm, arata-te de acord cu initiativa ei si ureaza-i drum bun cu eleganta.
    O sa-ti para ciudat, dar multe dintre femeile care sustin ca ar da orice pentru ca partenerul sa nu sufere sunt inconstient ipocrite. Adica, daca tu ai o atitudine precum cea pe care ti-am recomandat-o mai sus, brusc vor regreta ca nu suferi!
    Prin urmare, nu te arata afectat si vei trai o experienta interesanta. O experienta pe care multi barbati nu o traiesc pentru simplu fapt ca sunt prea ocupati sa-si planga de mila in momentul despartirii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nicu, eu cred ca ceea ce ai spus tu este mai mult valabil pentru femei. Eu cel putin nu prea cunosc barbati care sa-si planga de mila cand sunt parasiti. Din contra, mai mult femeile sunt cele care sufera si cred ca ele sunt mai des parasite.
    Cat despre ceea ce a spus doamna Olga, eu cred ca depinde de caracterul celor implicati, de cat de ma e gradul de gelozie sau implicare, etc. Nu putem crea model si sa ne ghidam toti dupa el.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si-a reînceput războiul sexelor. Natura umana conduce spre poligamie. Singurele elemente care au au adus unele societăți spre poligamie au fost educația și, în mica măsură, sentimentele.
    Cat despre distincția asta intre sexe: NU EXISTA(punct)

    RăspundețiȘtergere
  5. O tradare descoperita la intamplare distruge increderea partenerului. Marturisirea ei insa permite debarasarea de o parte din vina. Deci, cum e mai bine de procedat?
    Unii psihoterapeuti considera ca marturisirea unei aventuri este inutila atata timp cat a fost o exceptie si mai ales, daca dragostea dintre parteneri este puternica si stabila. Pe de alta parte, daca aceasta tradare face parte din simptomele unei relatii "bolnave", este mai bine sa fie recunoscuta si sa se incerce o salvare a acesteia.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu sunt de parere ca daca partenerul tau a avut o singura aventura rezultata in urma unui moment de nebunie, aceasta nu reprezinta o adevarata amenintare pentru cuplu. Fapta lui ar putea fi motivata prin dorinta de a-si reconfirma puterea de seductie, de a-si imbunatati libidoul sau de a trece peste anumite frustrari pe plan sexual.

    RăspundețiȘtergere
  7. Iertarea infidelitatii este esentiala. Dumnezeu ia o atitudine foarte puternica impotriva infidelitatii in casnicie. Termenul “adulter” este folosit de 15 ori in Vechiul Testament si de 18 ori in Noul Testament. Fiecare referire este un fel de avertisment despre sau impotriva acestui act. In cartea Proverbelor, invatam ca oricine comite adulter este lipsit de chibzuinta si isi distruge sufletul. “Sa nu preacurvesti” este a saptea porunca din cele Zece Porunci ale lui Dumnezeu date noua; in legea mozaica, oricine comitea adulter trebuia sa primeasca pedeapsa capitala si sa fie omorat. In legea evreiasca nu erau multe infractiuni care erau pedepsite cu moartea, insa preacurvia era una din ele. Aceasta arata cat de mult uraste Dumnezeu infidelitatea maritala.

    RăspundețiȘtergere
  8. Hmmm!! ce pot sa spun? e ca barbatii au nevoie de "cerul" ultimei cuceriri sexuale pentru a se simti activi!..pentru a se incarca "bateriile" dar...asa cum am spus nu pot face o segregare, nu sunt numai ei vinovatii!
    Se pare ca un drog pentru unii,creeaza dependenta!;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Terezia- Negresti Oas6 octombrie 2011 la 22:18

    Am gasit ceva interesant pe net... o sa aduc aici ideea pe blogul tau, chiar merita citita in emisiunea ta...
    "Specialistii considera ca orice modificare brusca si exagerata pentru aspectul fizic este un semn al unei posibile infidelitati. Femeile ce petrec mai multe ore decat de obicei la saloanele de infrumusetare, care renunta brusc la tinutele din blugi in favoarea celor din rochii decoltate si fuste scurte, barbatii care acorda mai multa atentie formei fizice sau devin ingrijorati din cauza ridurilor, albirii parului, greutatii corporale, sunt, conform parerii generale a specialistilor, pe punctul de a-si insela partenerul.
    In astfel de situatii, sotul/sotia poate incerca sa tina pasul cu schimbarile prin care trece partenerul. Astfel se va simti si el/ea mai bine si poate il va face pe partener sa il/o priveasca cu alti ochi."
    Asadar, a se lua aminte cand se produc astfel de schimbari, au interpretarea de mai sus!;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Acolo unde infidelitatea isi face loc, exista o za...desprinsa din lantul iubirii.Prin acea nisa se poate patrunde si strica armonia unui cuplu, unei iubiri.
    Numai ganduri bune de la Vrancea draga mea Tasha!

    RăspundețiȘtergere