Blog premiat

vineri, 21 octombrie 2011

Relatia la distanta

    Ochii care nu se vad se uita..si totusi...exista atatea relatii care demoleaza acest proverb...ma intreb ce se intampla oare acolo unde functioneaza relatia in pofida zecilor, sutelor,miilor de kilometri distanta?...ca sa fiu sincera am experimentat si eu o astfel de relatia, a functionat vreme de zece luni, dupa care, s-a deteriorat, incet , incet...comunicarea este mult mai dificila la distanta, mai ales cand la un moment dat intervine si neincrederea ....
    De regula majoritatea relatiilor la distanta in secolul nostru incep pe internet, e foarte usor sa-ti deschizi sufletul, ii spui tot ce ai pe suflet chiar daca nu-i vezi ochii, fata,  decat  pe web...urmeaza schimburi de poze,  telefoane, ii auzi vocea, momente care fac ca iubirea sa devina mai pasionala, ajunsa la acest stadiu, evident ca cei doi doresc o intalnire reala...infrunta distanta...kilometrii, care uneori sunt de ordinul miilor si se intalnesc....ei, de aici porneste marea incercare!...ori se termina brusc relatia...ori atractia pshica se dubleaza,  cei doi isi doresc tot mai mult sa se apropie unul de celalalt...daca interesul este comun, totul se poate realiza...asa cum spunea un amic de-al meu...distanta este  un truism, hmm..asa o fi oare?
   In orice relatie  este indicat sa se faca pe cat este posibil si un proiect  de perspectiva, spre a se intelege din capul locului ca daca se pune problema sacrificiilor , ele se fac pentru binele celor doi..planurile celor doi, pot fi puse in aplicare  doar daca se porneste cu optimism in relatie,pentru ca daca au o cat de mica  doza de pesimism nu vei ajunge la luminita de la capatul tunelului niciodata!...dar, din capul locului zic ca trebuie  multa incredere, pentru ca altfel relatia cuprinsa de suspiciuni, se duce pe rapa
..e greu sa comunici zilnic, mai ales cand  cei doi se afla in tari diferite...am prins si eu o factura de 10 milioane, stiu exact ce inseamna asta...dar exista  alte posibilitati de comunicare, e-mail-ul , discutia pe YM...astfel legatura emotionala nu-si pierde din  intensitate, comunicand zilnic, stiti totul unul despre celalalt, pentru ca deja si tonul vocii si chiar si ezitarile in scris sunt usor  de perceput, il simti pe cel de dincolo...stii ce incarcatura sentimentala are fata de tine...la o adica si posta functioneaza, poti trimite un semn de iubire prin priory post sau prin fancourier...aceste "semne" nu s-au demodat...dimpotriva!... fac mare placere!
   Uneori apar  discutii si legat de frecventa revederii, de motivatia ei...unii ajung sa spuna la un moment dat"gata, nu mai rezist, te vreau aproape! m-am saturat de virtual...!" ce-i de facut in astfel de cazuri?mai cu seama cand nu e posibila pe moment apropierea dintre cei doi?...greu de spus!
   Eu sunt de parere ca atunci cand iubesti cu adevarat, nimic nu-ti poate sta in fata!...dragostea invinge si timpul si distanta!..iar bucuria revederii este insutita, momentele le traiesti la cote maxime,  asta tocmai pentru ca esti constient si tu si ea, ca timpul pe care il petreceti impreuna e scurt si trebuie fructificat  asa cum trebuie!.. si acum (pentru ca am trecut prin asa ceva) imi permit sa dau un sfat celor care trec prin astfel de situatii: nu pierdeti bucuriile momentelor perfecte, ele sunt  cu alte cuvinte  fericirea voastra!
     Astept si parerea voastra legata de relatia  la distanta ...daca ati trait asa ceva, daca ea s-a finalizat in  mod fericit sau daca nu...de ce s-a terminat? ce credeti ca trebuia facut ca ea sa dureze?
    Doresc un weekend plin de sperante, de bucurii, iubiri implinite si ganduri optimiste insotite de zambete infinite!

Sursa imagine:

http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://media.tripimage.com/55/mari/image_10955

21 de comentarii:

  1. Bun subiectul!!!...Da...!!! exista dragoste la distanta si parerea mea este ca relatia e mult mai puternica,bineinteles depinde de respectul care si-l poarta unul altuia,de scopul acestei distante,deci eu consider ca o dragoste la distanta este mai trainica ca si una de langa tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate exista si poate fi durabila..Nimic nu-i imposibil insa, depinde mult si daca exista o finalitate...,daca se urmareste asta.... Dorinta naturala a doi oameni care se iubesc este sa fie impreuna. Daca se straduiesc sa faca relatia sa mearga la distanta un anumit timp stiind ca dupa, au sanse de a fi impreuna aproape, eu cred ca relatia are mai multe sanse.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu una am o relatie de 4 ani , si inca mergem inainte inca pentru un an ,pentru ca apoi sa ne atingem scopul de a fi impreuna si sa ne petrecem viata alaturi unul de altul. O relatie la distanta necesita incredere multa, rabdare cat cuprinde,respect unul fata de celalalt! Este greu ..foarte greu ,dar nu imposibil ..noi de fel amandoi suntem gelosi si posesivi ..si cu toate astea mergem inainte!!!!!!! bafta tuturor ..si aveti incredere ..nu e adevarat ca ochii care nu se vad se uita ..din contra astfel de relatii sunt mult mai intense si mai frumoase..!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt de acord cu anonima...
    imi place tema aleasa pt aceasta postare :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Relatiile de la distanta sunt ca un miraj la care nu ajungi niciodata! Nici macar nu stii sigur cu cine vb! Poti vb cu un criminal sau cu o schizofrenica! Nu ai de unde sa stii! Nici eu nu sunt de acord cu aceste relatii si de o mie de ori l-am dojenit pe Mitu ca isi face prietenii virtuale!
    Dar, totusi, eu te simt sincera pe tine! Vezi? Mai sunt si exceptii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Marcela Romel Asurdoae21 octombrie 2011 la 22:52

    D-NA OLGA....bine spuneti ,l-am citit cu mult interes insa ,vreau sa spun ca eu am plecat din tara prima dupa 2 ani mi-am adus si sotul si suntem cu toata fam inclusiv copii care acum casatorite si avem si nepot ..deci daca exista incredere si resspect unul fata de celalat totul e ok....

    RăspundețiȘtergere
  7. O RELATIE FARA INCREDERE ESTE EGALA CU ZERO ,EU AM TRECUT PRIN ETAPA DE GELOZIE APOI A VENIT NEINCREDEREA SI AM AJUNS INTR-UN IMPAS ,DAR AM PUS IN BALANTA TOTUL , AM MERS MAI DEPARTE ASA CA DACA VREI CU ADEVARAT SE POATE .....

    RăspundețiȘtergere
  8. EU NU CRED IN RELATIILE DE LA DISTANTA!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu cred in relatiile de la distanta!!!Nu este distanta un impediment! Credeti-ma!!Important este...sa fie acea flacara mereu aprinsa! Flacara iubirii! Si...sinceritatea!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte interesant subiectul!
    O relatie la distanta este uneori mai profunda si mai rezistenta decat o relatie normala,cand il/o ai aproape de tine.De multe ori distanta te face sa-l pretuiesti mai mult pe cel drag.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cea mai importantă premisă într-o relaţie la distanţă este încrederea. Dacă nu există încredere, mai devreme sau mai târziu, gelozia şi încercările de a controla fiecare mişcare a partenerului, vor duce inevitabil la despărţire.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ai dreptate...E-mail, Skype, Yahoo Messenger, webcam, telefon - beneficiază de toate avantajele faptului că trăieşti în mileniul trei...:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Relaţiile la distanţă pot funcţiona, însă trebuie să respectaţi amândoi nişte reguli.
    Prima condiţie sine qua non e să fiţi cu adevărat interesaţi unul de celălalt: trebuie să existe o comuniune emoţională profundă între voi. Atracţia fizică nu este de ajuns, din păcate; acesta este şi motivul pentru care aventurile de-o vară, la mare, eşuează..

    RăspundețiȘtergere
  14. kalamarul de orez6 noiembrie 2011 la 02:46

    zgarcitilor!
    astia sunteti voi care acceptati relatiile de la distantza.
    sa nu dati si voi o prajitura,
    sa nu va pupati live,ca luati gripa,
    stati si pupati ecranul calculatorului.
    si poate vine ala cu care stati toata ziulica si va mai da si o spargere la casa...asa va trebuie ,zgarcitilor...iesiti ,nu va mai ascundeti dupa desktop! o sa prindeti paianjeni !

    RăspundețiȘtergere
  15. kalamarule,
    Am ras copios...esti mare! zau asa...si sa-ti spun sincer? cam ai dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  16. IMI PARE RAU DAR EU NU SUNT DE ACORD CU DRAGOSTEA LA DISTANTA ...ORICAT DE MULT TE IUBESTE PERSOANA ACEASTA SE PIERDE INCETUL CU INCETUL ...OCHII CARE NU SE VAD SE UITA ...IAR ATUNCI CAND IUBESTI CU ADEVARAT PE CINEVA Il/O URMEZI PE PERSOANA IUBITA ..SA FII IMPREUNA CU EA/EL ...RELATIA LA DISTANTA NU SE CONSOLIDEAZA DACA NU ESTI UNUL CU ALTUL!

    RăspundețiȘtergere
  17. Stanculescu Dumitru24 martie 2012 la 11:43

    Dragostea la distanta e ca onanismul la eunuc@

    RăspundețiȘtergere
  18. Super tema ...important e sa nu pierdem speranta ....acea relatie de la distanta va fi o iubire implinita candva.....Cand viata te doboara, sa cazi cu fruntea sus… Cand viata e tacere, tu spune ce-ai de spus … Cand lumea te uraste, fii gata sa iubesti… Cand fericirea-i scumpa, fii gata s-o platesti ! Cand zilele ti-s negre, fii tu lumina lor … Cand prietenii te lasa, fii prieten tuturor … Cand toti din jur te fura, sa nu-ti fure mandria … Cand tot in jur e haos, sa fii tu armonia…Orice ai pierde-n viata, sa nu iti pierzi speranta… Invata zi de zi, sa iti pretuiesti iubirea fie ea si de la distanta ,pretuind iubirea vei pretui si viata !

    RăspundețiȘtergere
  19. Iubirea la distanta se poate mentine si este mult mai frumoasa uneori decat o iubire cand doua persoane sunt mereu aproape, uneori apare monotonia ,ai acea dorinta de a va vedea ,de a va auzi cel putin si la telefon ,este cv aparte,cand iubesti nu conteaza distanta,dar nici varsta ,

    RăspundețiȘtergere
  20. Sunt intr-o relatie la distanta de aproape 3 ani. Am calatorit mult am petrecut mult timp impreuna. In final a trebuit sa ma reintorc in Romania sa termin un divort de cineva cu cine nu mai sunt impreuna de mai multi ani de zile.
    Relatia aceasta este un fruct viu, impreuna simt ca suntem in stare sa facem totul nimica nu ne poate distruge sau invinge.
    Ei situatia se schimba mereu cand trebuie sa plec.
    Lipsa de comunicare este o mare problema, timpul alocat partenerului, sinceritatea si atentia cuvenita partenerului sau partenerei isi spune cuvantul, mai este problema si de un fus orar.
    Am sa spun o mica istorioara ca sa intelegeti ce se intampla, si sa fiti sinceri cu mine la sfarsit.
    In urma cu 4-5 ani, la o mica petrecere organizata la mine acasa si intr-un bun ambient, am avut curiozitatea sa ma sarut cu o persoana de acelasi sex.
    la petrecere erau mai multe persoane. Deci a mai fost o amator, asa ca m-am sarutat si cu aceasta persoana ca ea se suparase de ce nu am incercat cu ea, era prea suparata ca am incercat cu altcineva si cu ea nu.
    Aceasta curiozitate ma costat, am vomitat de la al doilea sarut cu cea dea doua persoana. Mi sa facut scarba sincer. A trecut ani de zile si nu am mai avut tentatia asta.
    In prezent am o relatie cum am spus mai sus, momentan suntem la distant.
    In sfarsit mi-am descoperit iubirea vietii mele. Suntem de sexe opuse si ne este foarte bine cand suntem impreuna.
    Din anumite cauze a trebuit sa plece in alta tara. Find o distanta asa de mare cate o data intervin si neintelegeri, este greu sa mentii o relatie la distanta, pot intervenii confuzii de la ori si ce.
    Eu din cand in cand merg la persoana de acelasi sex cu care m-am sarutat a doua oara cu 5 ani in urma, specific acel sarut nu a insemnat nimica ptr mine si nici nu am adus discutia vreodata cu persoana respectiva despre cele petrecute.
    Persoana iubita cu cine sunt in relatie stie ce am facut in trecut, nu am tinut secret sa nu fie discutii pe mai tarziu.
    Acuma eu mai merg din cand in cand la persoana cu care m-am sarutat, petrecem impreuna pana la miezul noptii - se bea, se fumeaza se discuta divesre, si din cand in cand mai si dorm acolo,
    Au fost zile ca am mers tot sfarsitul de saptamana si am stat acolo.
    Credeti ca ar putea sa se rupa relatia mea de la aceasta atitudine a mea?
    Nu s-ar gandi ca eu am ceva cu aceasta persoana din trecut in prezent, daca tot stau pe acolo si merg des?
    Ce parere ai avea daca partenera ta sau partenerul tau ar fi facut asta in trecut si in prezent ar mai merge la acea persoana cu care sa sarutat, si ar petrece nopti impreuna in repetate randuri si traviate pana la miez de noapte, si pe langa ca ar dormi acolo ar veni urmatoarea seara acasa.
    Sincer apreciez parerea voastra, ca nu as vrea sa para ca calc stramb si sa imi pierd iubirea dand nastere unor confuzii din aceasta cauza.
    Credeti ca ar trebui sa renunt definitiv la aceasta persoana pe care o vizitez mereu?

    Va multumesc

    PS, Din aceasta cauza mereu au fost discutii cu partenerul meu. Mie nu imi place sa fiu acuzat/a, ei/lui nu i pace ce fac. Eu i spun ca nu are de ce sa se ingrijoreze, si mi se spuna ca felul meu de a proceda este invers.
    incredere in mine, el imi spune ca falul meu de a fi il face sa se gandeasca si la neincredere.

    RăspundețiȘtergere