Blog premiat

duminică, 23 octombrie 2011

Barbatul ideal

    Inca de mici citim povesti, cu  feti frumosi si  Ilene Cosanzane, si, asteptam cu rabdare sa-l intalnim atunci cand ajungem la maturitate, poate ne formam si un prototip in minte, un portret, dar, hai sa ne gandim cum era FAT FRUMOS - frumos( de unde si numele), curajos, nevoie mare, se lupta cu toti zmeii si balaurii, bun la suflet, curat si cinstit...deci impecabil ca si structura interioara!
     Ok..dar tot eu vin si spun ca de fapt gusturile noastre sunt diferite, tu, sau tu, sau tu, femeie draga poti vedea lumea diferit de mine, ce mie poate sa mi se pare grozav de frumos tie s-ar putea sa-ti displaca...sa spui, pai, nici vorba, arata ca naiba!
      Deci legat de aspectul fizic, ce sa mai dezvoltam? e clar ca zicala aceea din popor"nu-i frumos ce-i frumos...e frumos ce-ti place" e demna de luat in seama!
      Mergem mai departe, la aspectul interior,sa fie bland,tandru, intelegator...hmm!! si culmea stiti care e? il preferam exact pe cel care ne face zile fripte! cel care ne "ne joaca" rabdarea si nervii, pentru ca alaturi de cel  prea bun...ne plictisim repede....asa cum spunea cineva pe net femeile de azi sunt adevarate "kamikaze", se indragostesc de barbatii rai, de cei care le inseala la greu si care le acorda mai putin atentie...
      Ei, dar parca unul ca George Clooney, v-ar cam da pe spate, ce ziceti fetelor? avem aceleasi gusturi?
     Si acum sa va spun ce inseamna mai precis pentru mine barbatul ideal, este cel care  poate sa ma faca sa ma simt speciala!
    Barbatul Ideal, cu spiritul lui de observatie, va fi intotdeauna mai mult sau mai putin in cautarea a ceva sau cineva mai bun. Iar cand o va gasi, va pluti cu gratie in directia ei, concentrandu-si irezistibilul arsenal de seductie....sa-mi doresc asa ceva???? nuuuu!!!....multumesc!...chiar nu-mi doresc asa ceva....nu va fi niciodata genul meu....;)
    Mie-mi plac barbatii imperfecti, umani...zau asa!...si apoi vorba unui forumist, drag mie, de pe un forum unde eu eram  multa vreme moderator, scriitor SF - Lucian Dragos Bogdan,  care spunea asa...:

"Cred că toţi bărbaţii şi toate femeile, adică toţi oamenii sunt "ideali". Fiecare e exact aşa cum trebuie să fie!"
 Concluzie?
 Cea mai importanta trasatura a barbatului ideal este sa-ti iasa in cale...
Degeaba indeplineste toate conditiile daca ramine pentru tine un ilustru necunoscut...:rolleyes:
    E drept ca poate fi extrem de greu sa nimeresti un barbat cu toate aceste calitati, poate mai greu decat sa nimeresti cele 6 numere la LOTO .dar tu stii cel mai bine la ce capitole esti dispusa sa faci compromisuri(sa negociezi cu tine)...si la care nu...=)
     Daca l-ai gasit,tine bine de el, daca nu ti-a iesit in cale inca, nu dispera,caci el, fiind barbatul ideal va stii ca tu il cauti si iti va face o surpriza:va da buzna in viata ta si ti-o va oferi pe a lui... succes fetelor!!! :)

 Sursa poza:
http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://art-zone.ro/poze/mari/George_Clooney_big.jp

9 comentarii:

  1. Barbatii au tendintza sa le fie teama de tradare(inselare,DACA se implica sentimental) de unde si nevoia sa se simta respectati.Incearca sa detina controlul pt ca doar asa se simt in siguranta in ce priveste fidelitatea .Binenteles ca rezultatul e de obicei contrariu,cu cat cineva(barbat sau femeie) incearca sa detina controlul, cu atat mai mult celalalt va incerca si el sa detina controlul sau sa se elibereze de controlul celuilalt.Frica e un mijloc prin care suntem usor de manipulat , usor de lovit.
    Femeile in subconstientul lor au un complex de inferioritate care le face sa fie provocatoare,agresive(nu e obligatoriu insulta sau sunt insulte camuflate)si/sau manipulatoare pt. a parea superioare barbatilor .Sunt destule femei ce-si domina partenerul intr-un fel sau altul ,dar la ce le foloseste,ca au facut din ei niste carpe? Vor fi atrase oricum si totdeauna de cei puternici(inteligenti) pe care nu ar putea niciodata sa i domine , daca isi pun ambitia sa reuseasca , vor avea ca rezultat tot o carpa sau o bruta . Eu ii sfatuiesc pe barbati sa nu intre in luptele astea de putere ci sa plece,sa nu mai priveasca inapoi.
    Un cuplu e atunci cand se respecta reciproc (indiferent de slabiciunile si lacunele celuilalt),cand se sustin reciproc,cand impart (egal) responsabilitatile , esecurile dar si succesele.Un cuplu se construieste zi de zi , evolueaza impreuna sau se demoleaza zi de zi.Sa construiesti azi ca sa darami maine e pierdere de timp , nervi si energie.

    "Judeca si vei fi judecat"

    arata partenerului ca e cel mai important in viatza ta , convingerea ca asa va fi mereu si vei fi pretuit la fel sau chiar mai mult.Ofera iubire si vei primi iubire , agreseaza si vei fi agresat,insulta si vei fi insultat, manipuleaza si vei fi manipulat.

    RăspundețiȘtergere
  2. 1.barbatul la 20 de ani e convins ca stie totul despre viata si mai ales despre femeie care tr sa fie frumoasa,inteligenta,pasionala;ei cred ca nu au niciun cusur ,cel mult ca sunt timizi.
    2.la 30 de ani ,barbatii constata ca mai au lucruri de invatat ,mai ales despre femei!...femeia tr sa fie frumoasa,gospodina si tacuta.
    3.la 40 de ani ,ei se indoiesc de tot ce au invatat pana acum,mai ales despre femei ,de aceea accepta si compromisuri....femeia tr sa fie frumoasa,discreta,sa nu aiba prejudecati!
    4.la 50 ani ,vor sa uite tot ce au stiut ,femeia tr sa fie frumoasa si blanda..calma!
    5.la 60 ani ,barbatii uita ceva din viata lor .Femeia tr sa fie frumoasa si sa nu aiba reumatism.
    6.dupa 70 ani,isi amintesc doar ce faceau in copilarie ...femeia tr sa le faca cateun ceai ...iata barbatul ideal!...

    RăspundețiȘtergere
  3. Un barbat adevarat este pur si simplu un barbat, e cel pe care tu ca femeie il interesezi doar ca obiect (sexual, etc.), tu esti ceva util din mai multe puncte de vedere.
    Insa, atunci cand vorbim despre un BARBAT IDEAL, ne referim la acel barbat pe care si-l doreste orice femeie, el este asa cum vrea fiecare femeie in parte. Fiecare femeie are un ideal in ceea ce priveste barbatul, fiecare femeie isi doreste un alt tip de barbat ideal. Pentru o anumita femeie el trebuie sa stie sa faca mancare, de ex, printre altele; pentru o alta femeie el nu trebuie neaparat sa stie sa gateasca, dar nu ar fi rau daca i-ar aduce flori intr-o zi oarecare (doar pentru ca e joi, de ex)
    Deci sa nu confundam brbatul adevarat (care nu e nici pe departe un gentleman, este doar un barbat, adica are un corp atletic, aste artagos, etc.) cu ceea ce se numeste barbat ideal (adica acea persoana care reuneste toate calitatile pe care si le doreste o femeie de la el).
    O alta concluzie ar fi aceea ca nu toti sunt barbati adevarati (mai exista si 'specimene'), dar, oricum, inca nu s-a gasit un barbat ideal in realitate, asta ar insemna ceva perfect din punctul de vedere al acelei femei care viseza la un astfel de barbat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Offf1!!!! fetelor, sa-i luati voi pe astia "de revista".. de top...!
    eu il prefer pe al de-mi trezeste cumva simturile... neuronii (in ordine inversa, desigur :D )... Si cit o dura.. o dura.. Nici eu nici el nu traim vesnic ca sa ne facem planuri "ideale"...;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamnelor, aruncati o privire mai jos si selectati doar ce va convine, AM GASIT PE NET BARBATUL IDEAL:

    Sa te adore. Sa te faca sa te simti iubita si protejata, sa simti in fiecare clipa ca esti centrul micului sau univers.

    Sa fie sincer. Desi nu stiu multe despre noi, un lucru le e clar tuturor barbatilor: avem intuitie! Si atunci de ce incearca sa ne vanda tot felul de povesti fantasmagorice la care si un bebelus s-ar prapadi de ras? Preferam sinceritatea, chiar si atunci cand stim ca nu ne va placea ce urmeaza sa auzim. Sinceritatea e o dovada de curaj si de barbatie.

    Sa te atraga. Sa arate bine conform standardelor tale, dar mai ales sa fie ingrijit, sa se imbrace cu gust si sa aiba atitudine.

    Sa fie fidel. Da, pentru unele dintre noi, monogamia este inca la moda. Ipoteza: se da un barbat care are alaturi o femeie frumoasa, desteapta si care il iubeste ca pe ochii din cap. Ar putea cineva, cumva, ajunge la concluzia ca el, norocosul, ar mai putea avea nevoie de o alta?

    Sa fie inteligent si descurcaret. Sa poti purta cu el o conversatie despre absolut tot ce te pasioneaza, sa puna pret si pe cariera lui, sa isi doreasca constant sa evolueze dar sa stie si sa schimbe o roata la masina sau sa bata un cui in perete.

    Sa fie bun la pat. Nu e necesar sa aiba o experienta impresionanta ci doar sa cunoasca notiunile de preludiu, postludiu, punctul G etc. In rest, practica, practica, practica...

    Sa aiba simtul umorului. Asta nu inseamna nicidecum ca trebuie sa stie cel putin 100 de bancuri cu blonde. Dar daca te face sa razi atunci cand iti vine sa renunti la tot si sa pleci in lume, daca intelege o aluzie haioasa si iti poate raspunde pe masura, daca vede partea frumoasa a lucrurilor, oricat de sumbre ar parea, inseamna ca va puteti bucura impreuna de viata mult timp de acum inainte.

    Sa NU fie violent. Indiferent cat de mult te iubeste, cat e de romantic, haios sau inteligent, daca vreodata te-ai simtit amenintata, fa un pas inapoi si spune-i "adio". Nu miza pe faptul ca a fost doar o intamplare si fugi inainte sa te insulte sau sa te loveasca....

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca:

    - ma trezesc cu gindul la el.. (e firesc sa fie asa.. doar m-am culcat cu el in gind)
    - ma face sa zimbesc, sa rid in hohote si sa pling.. doar de fericire
    - ii vorbesc chiar si cind nu e linga mine
    - mi-e drag sa-l mingii, sarut, iubesc...
    - mi-e dor si doare...
    - mobilul meu s-a inventat doar pentru el

    atunci..

    sigur e barbatul ideal pentru mine!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Of...da..asa-i..!!!
    cu parere de rau,trebuie sa recunoastem,cand ne place cineva..
    suntem in stare sa coborim stacheta,doar sa credem in continuare ca el este,pana cind ,...ma rog...
    ne trezim ca s-a investit si reinvestit prea mult...
    :rolleyes:

    RăspundețiȘtergere
  8. Bărbatul ideal e cel potrivit pentru o anumită femeie. Perfecţiunea nu există, nici pentru femei, nici pentru bărbaţi. Caracterul se modelează, educaţia la fel, calităţile intime se învaţă, prin urmare bărbatul sau femeia ideală ar fi omul care ştie să fie maleabil, să înveţe rapid şi să se adapteze bine.
    P.S. În privinţa lui George Clooney, să mă scuze doamnele cărora le place, personal mi se pare un mecanic de calorifere îmbrăcat la repezeală de un croitor bun. Ca actor, îmi place doar în rolurile de imbecil comic, în care excelează. Altfel, mi se pare un produs al vânzătorilor de imagine. Aşa că, gusturi şi gusturi, deh...

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi pastrez numele anonim, imi cer scuze pentru acest incovenient.

    Sunt intr-o relatie la distanta de aproape 3 ani. Am calatorit mult am petrecut mult timp impreuna. In final a trebuit sa ma reintorc in Romania sa termin un divort de cineva cu cine nu mai sunt impreuna de mai multi ani de zile.
    Relatia aceasta este un fruct viu, impreuna simt ca suntem in stare sa facem totul nimica nu ne poate distruge sau invinge.
    Ei situatia se schimba mereu cand trebuie sa plec.
    Lipsa de comunicare este o mare problema, timpul alocat partenerului, sinceritatea si atentia cuvenita partenerului sau partenerei isi spune cuvantul, mai este problema si de un fus orar.
    Am sa spun o mica istorioara ca sa intelegeti ce se intampla, si sa fiti sinceri cu mine la sfarsit.
    In urma cu 4-5 ani, la o mica petrecere organizata la mine acasa si intr-un bun ambient, am avut curiozitatea sa ma sarut cu o persoana de acelasi sex.
    la petrecere erau mai multe persoane. Deci a mai fost o amator, asa ca m-am sarutat si cu aceasta persoana ca ea se suparase de ce nu am incercat cu ea, era prea suparata ca am incercat cu altcineva si cu ea nu.
    Aceasta curiozitate ma costat, am vomitat de la al doilea sarut cu cea dea doua persoana. Mi sa facut scarba sincer. A trecut ani de zile si nu am mai avut tentatia asta.
    In prezent am o relatie cum am spus mai sus, momentan suntem la distant.
    In sfarsit mi-am descoperit iubirea vietii mele. Suntem de sexe opuse si ne este foarte bine cand suntem impreuna.
    Din anumite cauze a trebuit sa plece in alta tara. Find o distanta asa de mare cate o data intervin si neintelegeri, este greu sa mentii o relatie la distanta, pot intervenii confuzii de la ori si ce.
    Eu din cand in cand merg la persoana de acelasi sex cu care m-am sarutat a doua oara cu 5 ani in urma, specific acel sarut nu a insemnat nimica ptr mine si nici nu am adus discutia vreodata cu persoana respectiva despre cele petrecute.
    Persoana iubita cu cine sunt in relatie stie ce am facut in trecut, nu am tinut secret sa nu fie discutii pe mai tarziu.
    Acuma eu mai merg din cand in cand la persoana cu care m-am sarutat, petrecem impreuna pana la miezul noptii - se bea, se fumeaza se discuta divesre, si din cand in cand mai si dorm acolo,
    Au fost zile ca am mers tot sfarsitul de saptamana si am stat acolo.
    Credeti ca ar putea sa se rupa relatia mea de la aceasta atitudine a mea?
    Nu s-ar gandi ca eu am ceva cu aceasta persoana din trecut in prezent, daca tot stau pe acolo si merg des?
    Ce parere ai avea daca partenera ta sau partenerul tau ar fi facut asta in trecut si in prezent ar mai merge la acea persoana cu care sa sarutat, si ar petrece nopti impreuna in repetate randuri si traviate pana la miez de noapte, si pe langa ca ar dormi acolo ar veni urmatoarea seara acasa.
    Sincer apreciez parerea voastra, ca nu as vrea sa para ca calc stramb si sa imi pierd iubirea dand nastere unor confuzii din aceasta cauza.
    Credeti ca ar trebui sa renunt definitiv la aceasta persoana pe care o vizitez mereu?

    Va multumesc

    PS, Din aceasta cauza mereu au fost discutii cu partenerul meu. Mie nu imi place sa fiu acuzat/a, ei/lui nu i pace ce fac. Eu i spun ca nu are de ce sa se ingrijoreze, si mi se spuna ca felul meu de a proceda este invers.

    RăspundețiȘtergere