Blog premiat

duminică, 6 martie 2011

Care este varsta noastra?

    O intrebare care am incercat sa mi-o pun mie insami,aseara dupa ce am iesit  din emisie,pentru ca indirect mi-a fost sugerata de un ascultator prin raspunsul primit pe fereastra de YM..
    Mi-am raspuns imediat fara sa stau pe ganduri:
    -Olga ,varsta din cardul tau de identitate  nu este cea care te reprezinta,varsta dragostei si a inimii este cea care o traiesti acum...
    Mda,poate m-a ajutat si subconstientul (care stim ca  vegheaza mereu)pe undeva sa pierd notiunea timpului,sa traiesc acea "tinerete fara  batranete"a sufletului...
    Vorbeam in timp ce scriam articolul cu colega mea de radio,prof. Mariana Stratulat...coincidenta sau faptul ca ea mi-a spus candva ca este o sibila,nu stiu...cert este faptul ca ea mi-a spus  printre altele"am pierdut notiunea timpului"....si spune ea mai departe atunci cand am intrebat-o daca a trait basmul vietii...?" da,l-am trait...viata este o poveste!"am ramas surprinsa,eu tocmai despre asa ceva incepusem sa scriu,carevasazica,mi se confirma ideea ca multi gandim asa, ca darul iubirii trebuie pretuit si pastrat in suflet ,ma bucur sincer cand intalnesc oameni care vibreaaza cu aceeasi intensitate,oameni care simt ca traiesc cu adevarat.Prefer sa ma hranesc cu iluzii luxuriante decat sa judec la rece si sa-mi maturizez sufletul inainte de vreme,nu vreau sa-mi impun o disciplina in trairile mele,vreau sa  traiesc nebunia vietii,chiar daca ea devine desarta la un moment dat!Am avut poate multe "pietre" de incercare in viata,am cautat sa le depasesc sa gasesc o noua viziune,iar revelatiile nu s-au lasat asteptate,au sosit pe masura asteptarilor!Ma arunc frenetic spre fiecare zi  si ma bucur ca traiesc ,ca iubesc si sunt iubita!
   Varsta trupului meu nu "se pupa" cu varsta sufletului pentru ca varsta timpului n-o pot masura in unitati de timp,poate doar in bucurii,vise,iluzii,sperante...in experiente de viata,care m-au facut sa traiesc din plin,sa ma bucur de acest dar primit de la Cel de sus,infruptati-va din plin din tot ce va ofera viata,bucurati-va de ea,daca n-ati facut-o pana acum,incercati sa recuperati,e minunat sa simti ca traiesti cu adevarat!
   Pe lumea asta suntem trecatori,nu exista o varsta prestabilita,nimeni nu stie cand va veni sfarsitul,asadar uite un sfat care mie imi place mult si care il ofer  mereu celor care mi-l cer,un citat din Mahatma Ghandi:
"Traieste ca si cum ai muri maine.Invata ca si cum ai trai  vesnic"

Edit later:
imaginea este o pictura a unei prietene din Bucuresti - prof.Gabriela Dinca

32 de comentarii:

  1. Frumos, varsta nu conteaza in nimic, nici in iubire, nici in munca in absolut nimic... importanti suntem noi, puterea noastra, caci daca ne uitam in jurul nostru, sunt atatia oameni, exemple ale puterii detinute de ei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit cu mare drag si sunt de acord cu tine... ai prins foarte bine in cuvinte putine, esentialul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Varsta care ma reprezinta..hmm...cred ca 15 ani :))
    Pictura este superba. Te imbratisez. :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna intreabarea asta , Olga! :D
    Cateodata mi-o mai pun si eu si am sentimentul ,tot mai acut , ca trupul e mult prea inaintea mintii mele.Si nu vorbesc de maturitatea sociala si morala , ci de o alta varsta....aceea in care iti pastrezi mintea deschisa catre nou si experienta.
    Ce bine ar fi ca trupul sa imbatraneasca o data cu mintea , este? ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe mine chiar nu ma reprezinta varsta din cardul de identitate:)O duminica placuta sa ai draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dintimisoara,
    Am sa raspund intrebarii tale draga mea,imi place!!! imi place la nebunia ideea!!!si sigur ca as vrea sa fie asa!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. C.L.M.,
    Multumesc pentru comment,asa este,varsta nu conteaza!tocmai de aceea am participat la un reality show,la Kanal D,era un titlu care m-a atras"Un nou inceput - Iubirea n-are varsta",sugestiv,nu??

    RăspundețiȘtergere
  8. Zilele trecute am implinit 35 de ani. Asa zice buletinul, dar na :)
    Am primit un mail de la un prieten care m-a felicitat ptr implinirea varstei de 15 ani, apoi m-a sunat o colega si mi-a zis La Multi Ani ptr cei 18 anisori ce i-am implinit :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Lille,
    Stiu asta,iti citesc cu sufletul la gura toate nazbatiile care le faci si vad ca esti un suflet cu inima de copil!bucura-te de acest lucru,ramai asa! esti minunata!

    RăspundețiȘtergere
  10. Elena,
    Cred ,draga mea,te citesc si te simt...esti o femeie cu un suflet curat ai uneori inocenta copiilor,vezi in fiecare om,buna credinta si crezi in oamenii de bine!...asta se poate intampla doar pentru ca si tu esti unul dintre ei!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  11. Lotusul,
    La multi ani,cu intarziere,dar cu multa sinceritate!>:D<...multa iubire si rasfat!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc mult Tasha :)
    Daca iubire este sa fie, imi va fi de ajuns :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Da dna tasha, intr-adevar foarte sugestiv... iubirea nu are varsta, insa doar cei ce sunt implicati in ea stiu asta, pe cand cei dinafara nu fac altceva decat sa judece... :(

    RăspundețiȘtergere
  14. Lotusul,
    Eu insist sa-ti urez si rasfat! e minunat sa simti rasfatul in iubire...crede-ma!! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  15. C.L.M.
    AI SI TU DREPTATE!....incerc insa sa nu fiu atinsa de rautatile exteriorului,oamenii din afara sufletului meu,pot sa ma judece cat vor,daca mie mi-e bine!

    RăspundețiȘtergere
  16. Draga mea,varsta chiar conteaza.Ti-o spun ca am 59 de ani si indiferent de trairile,simturile,modul de viata nu poti sa te comporti ca la 35.Chiar am facut un test dragut si ca urmare a raspunsurilor sincere mi-a afisat varsta de 35 ani,ori sunt constienta ca ma voi comporta conform satutului indiferent de trairile interioare.Nu te condamn,dar mi se pare ca strigi in public sentimentele tale.E bine sa faci si sa taci.O parere pur personala.Oricum esti de admirat.Te citesc destul de des.Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  17. Florica,
    Poate ai si tu dreptate,dar spun ce simt! nu sunt ipocrita,si nu am motive sa-mi ascund trairile,sunt o femeie libera si independenta!
    Multumesc ca-ti faci timp sa ma citesti!

    RăspundețiȘtergere
  18. Am citit de curand un articol “Varstele omului “si mi-a ramas in minte faptul ca pe masura ce se inainteaza in varsta se dobandeste un simt acut al valorii timpului. Tinerii traiesc la limita fiecare clipa, fara sa se gandeasca la repercusiuni, fara regrete, pe cand cei in varsta pun timpul sub semnul nostalgiei, iradiind semnificati fiecarui moment, realizand rapiditatea si usurinta cu care se succed secundele. Cum spunea Shakespeare ” Tesatura vietii este facuta din fire amestecate, bune si rele dimpreuna”, bucuria se intrepatrunde cu tristetea, lupta dintre cele doua evidentiind tonul vibrant al fiecarei clipe. Si desi putem lupta pentru fericire nu vom putea elimina total lucrurile rele si gresite din viata. Fiecare moment trebuie acceptat asa cum este, fara regrete, fara acea dorinta inutila de a schimba ceva, pentru ca oricat de intunecata este noaptea, exista macar o stea, exista lumina, trebuie doar sa avem putere sa o vedem.,Si totul se intampla cand sufletul tau se simte tanar , isi cunoste valoarea si puterea de-a trece peste vicisitudinile vietii .Daca asta simte ,da-i aripi sa zboare ,transforma visul in realitate si gandeste-te bine , oare merita sa fugi de viata sau de posibilitatea ca sa traiesti o mare iubire ????? Iubirea creeza armonie si frumusete, bucurii si impliniri . Nu, nicio femeie matura nu trebuie sa traiasca in prejudecati , teama si tacere. Varsta este cea biologica cum te simti nu cea fiziologica ,cum arati . Sa nu uitam “Viata este o succesiune de momente. A il trai pe fiecare inseamna a reusi “iar “ Iubirea nu cere nimic, ea ofera. Iubirea sufera, ei nu-i pare niciodata rau de nimic si nu se razbuna” ,merita traita din plin , e frumoasa !!!!!!! Sufletul tau nu are varsta si teama...Teama de iubire si daruire... Sa fii fericita draga mea !!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Eliza,
    Asa este sufletul meu nu are teama!
    Multumesc mult pentru urare,sunt vorbe care imi ajung la suflet si care ma ajuta sa merg mai departe,cu acelasi elan!

    RăspundețiȘtergere
  20. Omul de departe7 martie 2011 la 11:01

    varsta, ani, cifre....de ce ne intereseaza astea? Urmeaza: bani, greutate, inaltime...date tehnice! De ce trebuie sa ne incadram in astfel de sabloane, de parca am fi roboti! Varsta este ceva relativ ce conteaza atat de putin (pentru mine!); am intalnit tineri-maturi si maturi-copii (bebelusi, chiar!) Nu exista o varsta a iubirii sau a unei anumite actiuni! Poti iubi la orice varsta, te poti simti tanar/tanara chiar si la 80 de ani! Poti sa ai un suflet imbatranit la 25 de ani (poate din cauza greutatilor prin care ai trecut, poate din cauza mediului in care te-ai format, discutia este amanuntita si cere timp). Inima mea este tanara, ma bucur de fiecare clipa, asemenea unui copil! Uneori simt ca plutesc! O fi bine? O fi rau?
    Ma bucur pentru tine, Tasha, ca ai sufletul plin de iubire si de frumos! Este minunat pentru tine! Bucura-te de fiecare clipa! Meriti!
    Cu drag,
    Omul de departe

    RăspundețiȘtergere
  21. Omul de departe,
    Ai dreptate,am intalnit si eu tineri imbatriniti sufleteste inainte de vreme,pot insa sa ma bucur ca aud si pe altii ca sunt ca mine,adica cu un suflet de copil,oameni care stiu sa se bucure din plin de viata...
    IAR LEGAT DE INTREBARE CARE O PUI,EU ZIC CA-I BINE!
    CAND MOARE COPILUL DIN NOI...MURIM INCET SI NOI!

    RăspundețiȘtergere
  22. Frumoasa postare. Pentru mine este si va fi mereu important sufletul. Asadar nu conteaza varsta fizica, ci conteaza puritatea sufletului si sinceritatea si frumusetea sentimentelor.

    Brancusi era de parere ca atunci cand nu mai esti copil(in suflet) ai murit de tot. Eu nu vreau sa mi se ofileasca sufletul, desi multi stramba din nas ca vai ca sunt prea copilaroasa, problema lor, chiar nu ma intereseaza.

    Vreau sa ma bucur din lucrurile marunte, si pana la urma acelea sunt fericirea mea. In rest, numai tristete si singuratate. Pupici mari:*:*

    RăspundețiȘtergere
  23. Fleur du May,
    Bucura-te de lucrurile marunte asa cum spui tu,viata e minunata daca noi stim s-o simtim in toata splendoarea ei!
    Imi place gandirea ta de acum!ramai asa mereu!>:D<
    Si ,te mai astept pe blogul meu,stii ca esti o fiinta draga sufletului meu!

    RăspundețiȘtergere
  24. Care este varsta noastra?
    Am citit cu atentie ce ai spus si ce au raspuns prietenii tai . Nu cred ca mai sunt foarte multe de spus . Ideea e ca eu cand eram mica imi doream sa am 18 ani , imi doream sa ..."fiu mare" si cred ca toti ne-am dorit asta si aceasta dorinta pornea din faptul ca "cei mari" spuneau mereu ..."esti mica , nu e treaba ta , o sa cresti si o sa intelegi". Acest lucru ma incita si eu cum am fost o fire curioasa eram cam descumpanita si imi spuneam
    mereu.."pai eu sunt mare...de ce nu am dreptul sa stiu ?!"
    Asa a incoltit in mine ideea de a face cumva sa fiu mare , repede , sa fac o minune sa fac timpul sa "alerge" si sa ma "faca" mare mai repede ! Ciudata treaba pentru ca acum cand am devenit mare si cand am vazut ca viata nu e cum credeam eu atunci ...imi doresc cu aceeasi ardoare sa fiu...mica !
    Sigur ca acum constientiez ca asa ceva nu-i posibil daaaarrr ...iti spun , draga Olga , ca intr-un fel sunt mica , in sensul ca inima si sufletul meu e tanar , mult mai tanar decat varsta din actul de identitate si ma bucur . O fi bine , o fi rau?! Nu stiu?! Ceea ce stiu e ca am invatat sa fiu si mare si mica ...dupa caz . Stiu sa ma rasfat ca un copil atunci cand simt nevoia , copilul din mine exista si el nu va pierii niciodata ...stiu sa fiu mare atunci cand viata imi impune sa fiu !
    In concluzie , daca pun in balanta aceste lucruri , am senzatia ca balanta e intr-un echilibru precar , spun asta pentru ca sufletul meu tinde sa fie mult mai tanar dacat varsta biologica si parca imi prieste mai mult asa , o fi bine ?! o fi rau?! Chiar nu caut raspunsul , nu as vrea sa fiu dezamagita daca nu mi-ar placea ce aflu ! Deci...imi doresc sa raman asa cum sunt acum chiar si la 80 de ani ...
    Restul e tacere ...fara varsta...

    RăspundețiȘtergere
  25. Liliana,asa cum i-am raspuns si Omulului de departe,eu cred ca-i foarte bine!chiar ma gandeam sa deschid un nou blog - Cand am sa ajung mare?
    Adevarul e ca si eu cand eram mica spuneam ca am cu cate un an sau doi mai mult de cat avea, necunoscutilor,asa sa par mai mare in ochii lor!;))

    RăspundețiȘtergere
  26. A fost o vreme cand imi doream sa stea timpul in loc. O sa razi, dar nu era aceasta dorinta cand eram copil si nici cand eram matura, ci in adolescenta. Toate fetele voiau sa fie "mari", ca sa poata sa faca ce vor, sa nu mai asculte de mame si de tati si sa poata decide... Copilarii normale. Ei bine, eu am intuit ca aceea este o perioada suficient de lucida pentru mine, dar si fara griji prea multe si imi doream sa stea timpul in loc, sa nu vina examene si momente sa iau decizii care-mi vor da viata peste cap etc. Pentru foarte multi oameni varsta din actul de identitate nu inseamna si varsta sufletului lor, numai ca acea stare de naivitate si de bucurie copilareasca asimilata cu copilul din noi nu este neaparat si cel mai bun lucru intotdeauna. Eu ma simt depasita de corpul care se deterioreaza, dar sufletul este tanar si simte ca poate face tot ce vrea, dincolo de limitarile societatii si parerii oamenilor. Dar nici nu pot zburda, desi simt asta, pentru ca ar fi penibil... Sunt balanta, parca are sens ce spun nu? S-ar putea ca din cauza orei sa nu fiu tocmai coerenta, dar inciti la discutii si n-am putut trece peste tema.

    RăspundețiȘtergere
  27. Tuturor ni se întâmplă, Olga, acest decalaj. Unii nu-şi pun întrebări, se bucură de el şi gata. Alţii scormonesc puţin prin cauze şi descoperă că de fapt, e un mecanism psihic benefic, prin care natura are grijă să nu ne dăm bătuţi îndată ce corpul începe să dea semne de oboseală. E felul ei de a ne păcăli sau droga încă puţin cu bogata iluzie a tinereţii. Altfel am depune armele şi la prima scârţâitură în sistem, ne-am încăpăţâna să murim. Probabil că, fiinţă curioasă, omul are norocul să aibă un creier care îmbătrâneşte foarte lent. Cum, necum, e bine că e aşa. Brâncuşi spunea că atunci când nu mai suntem copii, suntem deja morţi. Nu-i aşa ?

    RăspundețiȘtergere
  28. La Multi Ani, sa fii fericita si iubita :*

    RăspundețiȘtergere
  29. LA MULTI ANI OLGA!
    NUMAI TINERETE SI BUCURIE ,
    cu drag, Mariana.

    RăspundețiȘtergere
  30. Vocea-de-departe,
    Cred ca ai dreptate,natura umana asa a fost creata,eu una nu vreau sa depun armele cu una cu doua,sunt o luptatoare si vreau sa ma bucur de fiecare clipa asa cum trebuie!
    Mare dreptate avea Brancusi!te pup si te imbratisez!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  31. Lille,multumesc mult pentru urarea facuta,ganduri de bine si sanatate si spre tine!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  32. hera mariana,
    tinerete fara batrinete si tie draga mea draga!
    multe bucurii si sanatate din plin!

    RăspundețiȘtergere