Blog premiat

duminică, 16 ianuarie 2011

Increderea in noi ,in sarmul nostru personal

La cererea ascultatorilor mei,am ales sa vorbesc luni  17 ianuarie in cadrul emisiunii mele despre acest lucru....consider ca este un subiect care  cere timp,asa cum de altfel si aceasta incredere in noi insine se castiga tot in timp,o dobandim  cu voia noastra in timp, mi se pare ca mai ales pentru noi  femeile este o calitate esentiala.As zice ca fiecare dintre noi este constient/a de propria sa valoarea,de puterea seductiei pe care o are asupra celor din jur...si multi/e au realizat in timp ca nu  aspectul fizic este cel important,desi na! se mai spune si despre acea  prima vedere,prima impresie care unii spun ca e hotaritoare....eu una as imparti aici  lumea in doua...adica in oameni care te fascineaza ca aparitie fizica si oameni care te farmeca prin  inteligenta lor,adica oameni pe care ii admiri dupa ce isi" deschid gura".
Se pare ca in ceea ce ne priveste pe noi femeile, reusim sa  sporim farmecul prin stralucirea noastra interioara,prin feminitate,dinamism,iar cand aceste  calitati sunt apreciate de semenii nostri reusim sa radiem prin frumusetea interioara ,sa devenim  atunci cand vrem o femeie superioara,calma frumoasa,senzuala,calitati pe care barbatii le ravnesc  mereu.
Femeile care au incredere in farmecul lor chiar daca nu au un trup extraordinar,prin  armonia interioara dau farmec chiar si trupului,pentru ca ele emana o caldura sufleteasca care il incanta pe barbat....prin felul propriu de a fi il lumineaza si-i dau starea aceea de interes   continuu...de incantare.
In timp ce editam articolul vorbeam cu un barbat pe net si cerandu-i parerea legat de acest "STAS" al frumusetii femeii el mi-a raspuns:

"si..sa fim seriosi: "trup extraordinar" = dupa ce criterii?e STAS ca la masini?STAS -ul cui? a unor moshi onanisti?"
Am ras...si l-am intrebat daca pot sa-l citez pe blog....mi-a dat acceptul !
Astfel ajung sa cred ca prejudecatile legate de  calitatile absolut necesare unei femei cum ar fi frumusetea de manechin adica 90-60-90 ,tineretea,frumustea fizica nu sunt validate de toti barbatii.Asadar,chiar si o femeie ajunsa la maturitate poate prin farmecul sau sa fie indragita , chiar si o femeie plinuta ,o femeie comuna la prima vedere,un chip obisnuit,poate transfigura  prin multa caldura sufleteasca,tandrete si iubire,fascinand pur si simplu!
Importante sunt  gandurile noastre,ceea ce simtim noi fata de noi,dar si fata de barbati,ele ne aduc imaginea aceea  ,acel "nu stiu ce"pe care barbatii il cauta....
Claire Rainer, scria in New Woman: "Faptul de a fi constienta de propria senzualitate se afla intr-o stransa legatura cu respectul de sine, deoarece o asemenea persoana traieste constient placerea sexuala. Sa stii ca esti femeie, sa te bucuri de aceasta, sa ii lasi si pe altii sa imparta cu tine aceasta cunoastere, aceasta bucurie nu are nimic de a face cu insusirile sexuale evidente. O femeie care simte ca are farmec, il va avea si in realitate". Imaginea despre sine este extrem de importanta. Ea transforma o femeie obisnuita intr-una seducatoare.
HAI SA INCERCAM SA FIM SEDUCATOARE!
HAI SA NE GASIM PROPRIA FORMULA DE A FERMECA!
Nu uitati un lucru!!! barbatii atunci ne plac cand ne vad multumite de propriul nostru trup,ne plac atunci cand noi ne apreciem pozitiv in oglinda...hai sa zambim imaginii noastre cat mai mult,hai sa sporim farmecul!capul sus fetelor pentru ca barbatii vor percepe aceste vibratii pe care noi le vom emite,fiti sigure pe voi,iubiti-va ,ca sa fiti la randul vostru iubite!

Astept parerea voastra aici sau in timpul emisiunii mele la radio.


Pentru a ma asculta dati  click aici:
Pentru dedicatii muzicale adaugati id:
radioenigmaromania
Auditie placuta!!!!

10 comentarii:

  1. “A te iubi pe tine insuti inseamna inceputul unei iubiri de o viata intreaga.” (Oscar Wilde)
    ...cam asa spunea autorul celor de mai sus,asa spun si eu...e bine sa ne iubim pe noi insine,numai asa vom fi la randul nostru iubite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai ales un subiect delicat dar foarte important in viata sociala ,in viata de cuplu ,intre oameni.....increderea ,un lucru dificil ,foarte dificil ....increderea se castiga foarte greu.. ..e vorba de timp ,de experiente prin care doi sau mai multi oameni trebuie sa treaca impreuna ....momente din viata lor din care ,abia cand ies,isi dau seama daca celalalt merita o bila alba .
    Sper ca acest blog sa-ti foloseasca :

    Increderea in relatie

    Ca de fiecare data sinceritatea ta o doresc probata in raspunsul la intrebarea :cum sunt privita acum cand sunt tinta acuzelor tale? ....ce valoare mai pot avea sentimentele mele cand bresa din relatia noastra se adanceste cu fiecare zi ?
    Increderea e primul pergament intr-o relatie. Daca nu exista incredere succesul pe termen lung al unei relatii este periclitat.
    Acum cativa ani in urma obisnuiam sa stiu cand lucrurile merg bine si cand nu. Acum nu mai stiu. Lipsa de incredere a ta mi-a daramat toate visele ,toate sperantele si toata magia iubirii noastre . . Durerea, emotiile negative inmagazinate si pierderea identitatii prin construirea unui zid de protectie in jurul meu imi dauneaza relatiei noastre. Pana nu esti impacat cu tine nu putem avea o relatie bazata pe incredere. Ia-ti cateva minute si gandeste-te ce ar trebui sa se intample sa ai incredere in mine? Gandeste-te la lucruri concrete pe care le pot face sau spune astfel incat sa te conduca sa simti incredere. Constientizam impreuna ca fara incredere nu puteam avea o relatie sanatoasa. Ne exprimam emotiile gandurile si modalitatile in care unul poate satisface nevoia celuilalt. O relatie implica cooperare, consideratie, intelegere, comunicare. Cu tine sunt eu insami si tu trebuie sa te deschizi pentru a patrunde in lumea ta. Trecutul nu influenteaza prezentul. Nu uita ca totul tine de alegeri. Reprosurile, emotiile negative pe care le descarci asupra mea, te imping mult mai departe de mine. Bun. Primul pas spre incredere este atitudinea pozitiva asupra relatiei noastre.Ce ar trebui, sa fac, sa spun, fapte concrete pentru ca tu sa ai incredere in mine ?Vindecarea ranilor din trecut reprezinta o calatorie provocatoare in relatie. Cum poti sa creezi incredere in relatie, cum poti sa recapati increderea in relatie din nou ??????? E important sa intelegi ca poti gresi cu voie sau fara voie ,sunt oare atat de vinovata incat sa fiu crucifricata ?? Cum pot sa o iau de la capat cand ma incerca atatea emotii negative, atata durere?

    RăspundețiȘtergere
  3. Adaug si acest blog .....la timpul respectiv a avut valoare dorita ....acum a ramas doar cu valoare de "ganduri "......

    Puterea in cuplu

    M-am intrebat adesea ori ,ce ne leaga atat de puternic de nu putem renunta la aceasta frumoasa poveste de dragoste pe care eu o numesc "iubire interzisa ". Raspunsul nu a intarziat ,amintindu-mi de o pilda primita in tinerete de la mama mea . Eram in liceu si ca orice adolescenta ridicam ochii sa privesc lumea,acea lume care sa-ti ofere primii fiori ai dragostei .Se pare ca ceva incepea sa se infiripe si sufletul meu sa vibreze .Ca orice incepator aveam nevoie de un sfat . In acel moment a intervenit mama mea si mi-a dat ca exemplu o metafora, de cum ar trebui sa fie o relatia . Si-a impreunat mainile, sugerand un salut si mi-a spus ca asa trebuie noi sa fim. Uniti. Mainile reprezentau inclestarea puterilor noastre si efortul pe care amandoi trebuia sa il depunem ca sa demonstram cat de puternici suntem impreuna. O metafora pe care nu ai cum sa o uiti . In strangerea mainilor daca unul incearca sa depuna mai mult efort decat trebuie, devine inconfortabil pentru celalt. Efortul trebuie sa fie similar si de o parte si de alta. Daca unul va strange mai tare il va rani pe celalt, poate involuntar, inconstinet, dar o va face. Raportul de forte trebuie sa fie egal pentru ca ambii sa inteleaga unde merge defapt relatia.Intr- un cuplu fericit totul e intelegerea reciproca, atunci nu exista unul care spune si celalalt care executa,pt ca nu poti face ceva ce nu vrei si nu are dreptul nimeni sa te oblige.Cand iubesti intelegi si poti si sa ierti cand se greseste, greselile neiertate se vor aduna si vor duce la destramare, la ura si razbunare uneori. Ceea ce ne apropie pe noi sunt micile discutii din fiecare zi ,dorinta de a sti cat mai multe despre activitatea fiecaruia , dorinta de a ne povesti nimicurile de peste zi…Poate acesta este micul nostru secret, ne este drag sa stam de vorba,ne este drag de vocea noastra calda ,de sarutul tandru ,ne este drag de imbratisarile noastre …vreau sa ne iubim azi mai mult decat ieri, maine mai mult decat azi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult draga mea Eliza,tu vorbesti despre increderea in cuplu,ai dreptate, ca acel cuplu sa reziste in timp e nevoie de increderea deplina,fara incredere nimic nu se poate!Suspiciunile,banuielile nu fac decat sa fisureze relatia,o duc spre destramare,pentru ca de nenumarate ori barbati spun:"aha,nu ma crezi?pai daca tot ma banuiesti...am s-o fac! macar sa nu ma banuiesti degeaba!".

    RăspundețiȘtergere
  5. Exista multe prejudecati despre calitatile absolut necesare unei femei, cum ar fi: tineretea, frumusetea, aspectul de manechin. Aceste "mituri" nu sunt valabile intotdeauna. O femeie de 50 de ani poate avea un farmec deosebit si o maturitate pe care nu le are o tanara de 20 de ani. Chiar si o femeie foarte plinuta poate fifoarte atragatoare prin dinamismul si bucuria de a trai pe care le emana. Iar un chip obisnuit poate fi transfigurat foarte mult prin iubire, caldura sufleteasca si tandrete. Fiecare femeie poate sa-si descopere propriul ei fel de a fi, acel "nu-stiu-ce si nu-stiu-cum" de care un barbat poate fi complet fascinat.Femeile atragatoare sunt mult mai multumite de felul cum arata, decat cele obisnuite.Barbatii percep farmecul unei femei atunci cand ea insasi este multumita de propriul trup. O femeie care se accepta are sanse mult mai mari de a fi considerata atragatoare decat cea careia nu-I place sa se priveasca in oglinda. Increderea unei femei in propria senzualitate este foarte incitanta pentru orice barbat. Daca o femeie umbla cu capul in jos, cu umerii cazuti, nu poate atrage privirile. Un mers vioi, plin de siguranta, cu spatele drept, isi face simtita prezenta. Barbatii receptioneaza aceste vibratii de incredere, iar increderea in propriul trup este extrem de seducatoare. Barbatii sunt fascinati in general de acel farmec pe care il raspandeste in jurul ei o femeie superioara, calma, frumoasa, senzuala. Iata ce scria Richard B. Sheridan referitor la calitatile deosebite pe care le remarcase la o femeie: "Nu vrei sa vii in gradina? As vrea sa te priveasca trandafirii mei."

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Olga ,

    Initial cand am vazut ca ti-ai numit emisiunea ta "cutiuta cu iluzii" , am ramas putin descumpanita si mi-am zis : "din nou ne amagim cu iluzii? oare nu asta e motivul pentru care suntem uneori in situatii imposibile si traim intr-o lume himerica?" . Apoi am incercat sa "vad" dincolo de aceste cuvinte si mi-am dat seama ca de fapt sensul lor e mult mai profund . Te felicit pentru ceea ce faci .
    Vis a vis de subiectul de astazi "Increderea in noi , in sarmul nostru personal" , cred ca am putea vorbi mult si parerile sunt impartire .
    Increderea si sarmul merg mana in mana si aici se poate divaga la infinit . Cand increderea e deplina sau aproape deplina in noi insine , reusim sa fim "fara masca" si indiferent de faptul ca suntem frumoase sau mai putin (urat nu exista atunci cand se vorbeste despre o femeie ), atunci sigur ca increderea in noi e mare si prin insasi felul nostru de a fi suntem sarmante in fata barbatului iubit iar el ne iubeste pentru ca suntem "noi" .
    Daca increderea in noi nu exista , daca nesiguranta in propriile actiuni e zero , daca incercam , din varii motive , sa ne ascundem dupa "deget", atunci intervine acel "ajutor" care e "cu masca" . Si uite asa intervine teatrul in aceasta ecuatie . Nu putine femei apeleaza la aceasta scena , ieftina de altfel , pentru a-si depasi complexul de inferioritate pe care , de cele mai multe ori ,si-l creaza in mod fals . Intervine frica de un refuz al barbatului din fata lor , intervine nesiguranta de sine , intervin multe lucruri care nu fac decat sa le poarte intr-o spirala care , din pacate duce spre nicaieri si nu spre ...iubire .
    Uite o tema de dezbatut "cu masca , fara masca" .

    RăspundețiȘtergere
  7. Mda....ai dreptate,draga mea Lili,ar putea fi o viitoare tema si poate chiar o voi aborda in urmatoarele emisiuni,mi-e sa nu se supere colega mea Mariana,ca ea tocmai a inaugurat "Carnavalul mastilor"...si acolo avem o multime de masti,care mai de care...dar promit sa am in vedere acest subiect.
    Multumesc pentru apreciere si promit sa nu dezamagesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca increderea in sine e atitudine, atunci ia atitudine! Saluta-te si inclina-te in fata nimicurilor si a lucrurilor insignifiante. Bucura-te de frumos atunci cand il intalneste cu inocenta copilului ce a descoperit o lume noua. Sunt accidente care (la sensul figurat vorbind) pot fi si fericite! Daca nu ai totul acum, multumeste-te cu acea particica din tot. Este suficienta ca sa-ti reintregeasca increderea in sine. Nu mai astepta sa traiesti fiecare clipa, invata sa-si asumi curajul ei. Inceteaza sa-ti faci rau de una singura! Nu mai rememora la nesfarsit clipele de durere, recapituleaza-te pe cele frumoase si priveste spre cele care vor veni.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce placere si surpriza am avut cand, deschizand blogul, va aud si vocea minunata!
    Mi-era dor sa ascult voce frumoasa, romaneasca, muzica usoara si poezie...
    Tema propusa este una care ma fascineaza de mult timp....eu cred ca este ceva ce nu se obtine usor, este o lupta continua , o descoperirea, o intrebare la care uneori....nu se gaseste raspunsul niciodata!
    Increderea in sine, stima pentru ceea ce este cu adevarat fiecare individualitate....reprezinta cheia pentru o viata armonioasa, sanatate mintala si reusita in viata!
    Doamnelor, chiar domnilor....acceptati-va asa cum sunteti, iubiti-va asa cum sunteti si mai apoi ceilalti va vor vedea frumosi, voiosi.... companii placute si dorite!

    Ganduri bune din indepartata Californie!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ana,ma bucur nespus ca am facut o bucurie prin postul nostru de radio...te mai astept pe blog cu draga inima!

    RăspundețiȘtergere