Blog premiat

miercuri, 5 mai 2010

Vremea afecteaza starea noastra interioara?

Citeam pe net ca s-au facut o serie de studii de catre specialisti,daca starea noastra interioara este sau nu influentata de vreme,astfel cercetarile facute in jurul anilor 70 au aratat ca starea de spirit este afectata de vreme si ca lipsa expunerii la soare ne da o depresie usoara in conditiile unei umiditati ridicate,poate nu intamplator si Bacovia invoca acea stare de betie a sufletului,de melancolie in zilele de ploaie,marturisesc sincer ca si eu am uneori o stare asemanatoare,alteori insa astept ploaia ca pe o binecuvantare,imi vine sa stau fara umbrela in ploaie...mai ales vara,este o adevarata placere....:)
Ei, dar daca acest lucru cum ca vremea guverneaza interiorul nostru a fost acceptat o perioada ,in 2008 un alt grup de specialisti europeni au facut un alt studiu si la un numar de 1200 de participanti din Germania,in majoritate femei au studiat si au ajuns la concluzia ca impactul cu temperatura,vantul,lumina soarelui ,precipitatiile si presiunea aerului cat si lungimea zilei,are un minim efect asupra psihicului nostru.E adevarat ca unii sunt mai posaci,mai tristi pe cand altii trateaza cu indiferenta acesti factori luati in calcul.
Nu s-a pus insa discutia meteodependentei care chiar exista...deoarece se stie ca exista persoane cu probleme cardiovasculare sau reumatice care chiar sunt afectate de acesti factori,s-a studiat doar influenta vremii in ceea ce priveste dispozitia.
Psihologii ne dau un sfat,cand e vremea innorata,si ploua,si parca ti se taie cheful de viata,sa faci ceva care iti place,care sa te faca sa te simti bine,sa asculti o muzica buna,sa te duci sa te intalnesti cu amicii,sa te uiti la un film bun...sau ma rog,sa-ti faci placerea care te bucura.Ei si acum fiecare gandeste cum poate si la ce poate,ca nah! exista vorba aceea"vreme de numarat banii si facut copii"....:))
Intrebarea mea este...sunteti meteodependenti?vremea va poate guverna starea emotionala?


Sursa foto:
http://aproapealb.files.wordpress.com/

13 comentarii:

  1. Scuze , am uitat sa ma semnez cum trebuie... :D

    RăspundețiȘtergere
  2. DA , CATEGORIC DA...Sunt o persoana meteodependenta...vremea innorata si unele ploi ma influenteaza psihic extrem de tare...pot spune ca aceste perioade de vreme imi induc stare de nervi , agitatie , depresie...melancolie mai rar...Pur si simplu am senzatia ca , atunci cand ploua ca in poezia lui Bacovia , as muri atarnata cu dintii in jugulara celui mai aprig dusman al meu...Fac urat , is cu fundul in sus , nimic nu imi poate intra in voie , totul merge de-a-ndoaselea...Si daca adaug la toate astea si faptul ca vremea mohorata imi infinge cutite si pumnale in toate incheieturile oaselor...tablou e complet si poti vedea imaginea unei persoane nebune , scapata de la ospiciu... :)) Serios vorbind , pentru mine vremea mohorata este tortura...IUBESC SOARELE , chiar si cand ploua cu soare , chiar si cand aduce temperaturi de peste 40 de grade la umbra , chiar si cand imi incinge interiorul masinii pana la 80 grade Celsius si eu fierb in suc propriu pana se racoreste...
    Nu mi-a placut niciodata ploaia...si cum sunt omul extremelor , vara si iarna sunt anotimpurile mele...intermediarele ma seaca la psihic...
    Te pup , Olga si sper ca azi sa fie o zi buna pentru tine! :-*

    RăspundețiȘtergere
  3. Pup si eu draga mea draga...draga mea,de pus la rana cand mi-e sufletul beteag...:))
    Eu ma incurajez la gandul ca dupa ploaie vine soare...si depasesc si vremurile "cu intemperii",la fel ca in viata de zi cu zi..:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dacă afară - că doar nu înăuntru, ha, ha! - este o vreme mohorâtă trebuie să recunosc că nu mă simt chiar asa de bine si am o oarecare ciufutenie, mai mică sau mai mare. In schimb sunt binedispus atunci când este frumos afară, când e vară, când e soare...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu!
    Şi, acum, între noi, că scriu cu litere invizibile pentru ceilalţi: nici Dvs nu sunteţi meteodependentă, din cauză că aţi stat în ploaie să o fotografiaţi pe fată...:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu. Poate fi superb afara si eu sa fiu foarte suparata si trista si invers. :):*

    RăspundețiȘtergere
  7. Tashaaaa,te aud!!!Ce voce calda ai!!!
    Iti dedic tie o melodie...la alegerea ta!!!!
    Te pup!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe mine nu ma afecteaza. Gasesc ceva bun in toate lucrurile. Sper sa raman cat mai mult asa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-s foarte meteosensibil din păcate... Când e vreme mohorâtă, bacoviană cum frumos spunea cineva , sunt somnoros,nu mă pot concentra deloc la nimic,am ameţeli şi uneori chiar probleme de echilibru... :) Şi variaţiile bruşte de presiune atmosferică îmi induc aceleaşi probleme. Când eram taximetrist şi mă cuprindea o asemenea stare nici nu ieşeam le lucru.

    RăspundețiȘtergere
  10. da, cu siguranta da, sa nu uitam de cei cu ulcer, etc; care sunt meteosensibili

    RăspundețiȘtergere
  11. http://ollessea.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
  12. ..eu iarna ies afara,ma dau cu sania,fac oameni de zapada,ma bat cu bulgari si ma arunc in zapada...,primavara nu fac astenii pentru ca "ma imbat "cu verdele campului..si cu mirosul florilor..vara umblu descultza prin roua...Toamma incearca putin sa ma streeze..cu ploile ei reci..dar inca nu a reusit sa ma ingenuncheze!! Ma bucur de orice anotimp ,de orice vreme....fara a lasa sa fiu "bantuita!"..Eu imi recunosc anii doar cu buletinul in mana..

    RăspundețiȘtergere
  13. La meteodependenti,influentele admosferice se repercuteaza direct asupra echilibrului psihic si a starii de sanatate .Ei reacpioneaza cu dureri de cap , indispozitii si tendinte depresive. Pe cind meteoadaptabilii nu au nici un fel de dificultate cu schimbarile bruste .Ei se acomodeaza usor cu orice fluctuatii si asculta RADIOPAPUCEL. MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere