Blog premiat

miercuri, 10 mai 2017

Subterfugiile barbatilor

   
     Ma gandeam azi sa vorbesc despre acest lucru,  despre subterfugiile barbatilor, de ce? simplu! pentru ca le admir tactica! faptul ca nu-si fac cunoscut necunoscutul din ei, pe cand noi femeile ne deschidem  din prima, ca un boboc de floare la prima raza de soare! Ei, bine dragele mele surate, ei nu procedeaza la fel ca noi, nu-si arata sufletul spre a nu cadea in vulnerabilitate si atunci prefera subterfugiile, adica duplicitatea si minciuna!
    Stati asa, nu dati cu pietre in mine dragi barbati, stiu, stiu...voi sunteti magnifici, frumosi, destepti, puternici, autentici, sinceri si lista nu e cazul s-o mai lungesc ca o stiti...problema e alta, ca nu lasati sa se vada frumosul asta din voi...de ce?  mi-e clar !! pentru ca pur si simplu nu vreti sa va identificati cu adevarat voastra fiinta, cautati diferite personaje, care mai de care iar daca femeia nu reuseste sa scoata in evidenta calitatile voastre ramaneti ilustri necunoscuti pentru ca esenta  voastra sufleteasca dincolo de aparente e alta!
     Sa lamurim cum sta treaba cu duplicitatea, trebuie sa recunoasteti ca nu toti sunteti cumintei si devreme acasa iar frumosul va atrage in mod irezistibil, dar la modul sincer cui nu-i place frumosul si lui Dumnezeu ii place, ca altfel nu ne-ar fi creat asa! Ideea e alta ca unii sunt naravasi din cale afara cand intalnesc o femeie frumoasa si inteligenta, uita ca acasa ii asteapta o sotie iubitoare care crede dumnezeieste in tot ce aude...dar sa nu generalizez, sunt si barbatii  care pot sta de vorba cu orice femeie fara ca simturile lor s-o ia razna....dar cand le apare o femeie disponibila credeti-ma nu spun "nu!" cand inima le spune "da !"
     Dar pe de alta parte, puterea obisnuitei e mare...ne obisnuim cu de toate, ca asa suntem noi femeile...acceptam si barbatul mincinos care minte de ingheata apele chiar daca femeia il asteapta cu masa calda acasa, il acceptam si pe cel curvar ca deh!! punem vina pe"momela" nu pe el si daca o intalnim cumva o mai si paruim si o facem in toate felurile ca a indraznit sa ne fure barbatul...deci ispita e toata vina! ea si numai ea, nu barbatul care e alunecos si fuge dupa trofee...cuceririle la catastif le ridica increderea in ei si daca au pornit-o pe drumul asta, greu de oprit!
      Neeah!! ca mai sunt si barbatii aia atarnatori, nu fac mare lucru, ea cu munca el cu filosofia, astia sunt genul acela spiritual plin de idei destepte sau mai putin...prezent pe FB, pusi pe cafengeala si pufaiala, trandaveala cu alte cuvinte, desi nah!  cu cateva citate luate de pe ici colo, dau gata sarmane femei singure iar Zen-ul si spiritualitatea ajung la ele acasa, intra pe usa sau pe geam, dar reuseste!
      Astia sunt cum sunt, dar ce te faci cu cei viciosi? unde patimile urla non stop? tot ce inseamna bautura, tigari si carnal e la ordinea zilei, pe astia nu-i mai trezesti la realitate niciodata! dar decat sa fie amortit adica sa nu se mai bucure de absolut nimic, femeia in bunatatea ei il sustine cumva zicandu-si in sinea ei"daca place si altora de ce nu l-as iubi in continuare? " paradis curat nu-i asa?ea tace...el face ce-i place si lucrurile merg ca pe roate! dar pe de alta parte mai exista si acel barbat resemnat, prea cicalit de nevasta, pentru ca ea il controleaza zilnic si cumva se simte ca o victima ...ei! si atunci pana la faza cu razbunarea nu-i decat un pas...la prima oportunitate spune  da!! un da cu toata gura!mai ales daca cea intalnita e plina de energie si il incurajeaza....despre cei tirani refuz sa mai scriu, pentru ca ma dezgusta! la ei dictonul"cine nu-i cu mine e impotriva mea" e la mare cautare,  acolo frate e multa rautate nu o mai dizolva nici  cea mai mare iubire, parol!!ii prefer pe cei care isi cauta  justificari si  cumva iluziile le troneaza viata, ei nu sunt ofensivi, raman  vesnic visatori chiar daca sunt  intr-un fel  genu' acela de  papa lapte, adica, nici nu  strica dar nici nu repara!lipsiti de responsabilitati, traind intr-o lume a lor - luminoasa si frumoasa!
 Ei si acum parerea ta cititorule  cum privesti cele scrise mai sus? sarcastic, sfidator, bucuros,  dezamagit, nemultumit, ironic....pentru ca asa as realiza  de fapt si de drept in care categorie te afli!




2 comentarii:


  1. Din solidaritete, consider ca pot lua atitudine si sa va intreb direct distinsa doamna , ce fel de tip de "barbat" ati intalnit in viata .
    Sunteti prea acida in caracterizari aratandu-va frustrarea ca in viata nu ati intalnit ceea ce v-ati dorit.
    Putem continua polemica incercand sa fiti mai realista .

    RăspundețiȘtergere
  2. Manole Gelu...as minti daca nu as recunoaste ca mi-a fost dat sa intalnesc cam din fiecare categorie pe cate cineva...altminteri nu as fi putut scrie acest eseu, dar una peste alta intrebarea mea spre sfarsit era alta...tu din care categorie faci parte? Astept raspunsul tau!

    RăspundețiȘtergere