Blog premiat

marți, 16 decembrie 2014

Ganduri rasturnate

   
    Se  spune ca un gand bun genereaza alte ganduri bune, un zambet aduce la randul lui  alte zambete, ca atare de ce nu am zambi de dimineata?..sigur nu intotdeauna ai cea mai frumoasa dimineata din lume, dar o poti face vesela cu un gand bun spre cei dragi,  mai cu seama ca afli la un moment dat ca cercul celor dragi se miceste ...moartea nu iarta pe nimeni, nu tine cont de varsta sau alte circumstante, vine... ia si pleaca!
     La mine diminetile de Marti nu sunt   cele mai strasnice, ba dimpotriva as spune ca sunt aiurea, acum cand noapte e pe sfarsite, incerc sa adun puteri sa intampin cele 3 ceasuri rele.
      Gandurile ce le scriu acum sunt umezite de lacrimi, e ca si cum as incerca sa trec o apa dupa ce m-am inecat,... viata e dura, iar acum in preajma sarbatorile de iarna, simt mai mult ca niciodata lipsa celor care acum sunt ingeri  mei. Viata insa inseamna INAINTE, niciodata INAPOI, ramai cu taceri care inunda cuvintele...
     Ce fac acum de fapt? simplu! ma scutur de tristete, imi oxigenez mintea, ma eliberez,  incerc sa dau un alt curs filmului meu personal, nimeni si nimic nu poate fi indispensabil, inchid capitole din viata ca sa pot sa gust din dulceata prezentului, e o indatorire personala sa inveti sa te desprinzi de lucrurile care isi afecteaza sanatatea mintala dar si sufleteasca(bolile trupesti pornesc de la cele sufletesti...!!!)  si incerc sa merg mai departe in liniste!
    Sa aveti o zi de Marti frumoasa si curajul de a fi fericiti!ganditi-va la o usa noua care va poate duce pe un drum neasteptat de frumos!  Drum bun!
    

4 comentarii:

  1. Viata inseamna,, Inainte”.Frumos mod de a privi viata.Asta inseamna optimism , autocontrol, degajare de cea ce este nociv, urat,dizgratios. Te felicit ca poti sa faci acest lucru ,cum plastic te exprimi, scuturandu-te de tristete, oxigenand mintea.Poate detii un secret cum faci , fiindca am incercat si eu si imi vine foarte greu sa scap de amintirile trecutului.Noaptea este povara cea mai grea a omului singur cu gandurile sale, care nu te lasa sa te odihnesti si este cosmarul vietii.Ivirea zorilor anunta o zi tot mai mohorata cu fiecare zi cu care inaintez si citind cele relatate in comentariu tau, ma face sa cred ca se poate si altfel.Am sa incerc sa deschid acea usa a diminetii in care sa vad altfel ceata care imi intuneca mintea bintuita de suferinta si singuratate. Sper la zile mai bune, sa auzim de bine!Cu stima si respect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate si altfel, evident! e nevoie insa de vointa, de determinare, de speranta, asa cum spui...destinul insa este destin, noi reusim doar sa-l mai indulcim...ca sa-ti dau secretul cum spui ar trebui sa ma adaugi la YM, chiar vrei sa "vand" secrete anonimilor?????lol! la o buna reauzire pe messenger! Noapte buna!

      Ștergere
  2. Sincer pana acum, nu am reusit sa vad niciodata un mos craciun cu cracii in sus.
    Tin minte ca pe vremea cand mai vedeam iarna zapada (acum nu mai vad desi e aproape Craciun si stau tot in nord ca tine doar ca in Satu Mare) de abia reuseam sa fac trei bulgari mari de zapada si apoi sa ii ridic sa ii pun unul peste altul.
    Nu ne-am gandit niciodata sa facem unul cu capul in jos, e super ideea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria,draga, a alunecat si omul de zapada...deh!!sau poate s-a rasturnat de buna voie ca si gandurile mele... sau poate face gimnastica..poti sa sti?????? glumesc draga mea! imbratisari si urari de sarbatori fericite tie si celor dragi, apropos, stau chiar in Satu Mare, poate bem o cafea impreuna dupa Anul Nou! te mai astept! adresa mea de e-mail e sus dreapta la insigna Facebook!

      Ștergere