Blog premiat

duminică, 7 decembrie 2014

Ce faci cand simti ca pierzi tot ce ai mai bun si mai frumos in viata????

  
Greu de gasit raspunsuri cand te afli in situatii limita, cand esti atat de confuz/a incat te simti ca un peste pe uscat si apa este doar in visul tau...am trait sentimentul si nu mi-e deloc straina starea, acum asist neputuncioasa la drama unei familii care este deznadajduita pentru ca o boala crunta a lovit o tanara de 27 de ani, o tanara  plina de vise, o tanara care iubeste viata, natura, muzica si tot ce e frumos pe lumea asta....
     Azi am incercat sa vorbim cu El, sa-l rugam sa fie alaturi de tanara doamna care  simte cum pe timp ce trece organismul ei este tot mai slabit...dar, am inteles un lucru...am inteles ca vocea Lui o poti auzi numai atunci cand e liniste in sufletul tau.Greu sa poti fi linistit atunci cand te apuca disperarea si totul e confuz in mintea ta...dar, planul Divin in calatoria noastra pe pamant e stiut numai de El, nu ne-a spus niciodata ca ne va fi bine aici pe pamant, dar ne da puterea de a merge mai departe in cele mai crunte momente din viata noastra, exista o promisiune insa in biblie"Aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, pentru ca El  Insusi ingrijeste de voi!"si asta facem acum ne strigam disperarea si-l imploram sa ne auda....
     Asteptarea vindecarii intr-un astfel de caz este cumplita pentru ca e plina de incertitudini, dar speranta in minunile dumnezeiesti nu moare, fie ca bunul Dumnezeu sa intareasca sufletele celor greu incercati si intelepciunea de a trece cu bine peste acest moment extrem de dur din viata lor.
    Pruncul nascut in Betleem si a carui nastere o vom sarbatori  peste cateva zile sa isi reverse  binecuvantarile Sale asupra  acestei familii extrem de indurerata... este rugamintea mea cu lacrimi in ochi adusa Lui.
   Incerc sa gasim  solutii pe care poate individual e mult mai greu sa le gasim, in ideea ca mai multi ochi si mai multe urechi, mai multe rugaminti spre El o vor ajuta pe acesta tanara sa treaca cu  bine peste aceasta crunta incercare...Doamne ajuta! Trimit gandul meu bun si aripi de inger care sa o ocroteasca si s-o faca sanatoasa!


6 comentarii:

  1. Situatie grea pentru cei care raman.Toata viata va fi urmarita de drama prin care a trecut. Cei care am pierdut pe cineva drag stim cum sunt noptile nedormite si nesfarsite, stim cum fiecare obiect este o sursa de aduceri aminte si de suferinta in singuratatea interioara neinteleasa de multi.Este simplu sa dai sfaturi din postura celui care nu ai cunoscut o asemenea tragedie. In situatia tinerei de 27 ani cred ca nu ajunge numai increderea in divinitate. Nu se cunosc cazuri rezolvate numai prin rugaciuni, fara ajutorul stiintei medicale.Vorbesc din postura celui care am luptat 2 ani cu o boala cumplita a sotiei facand tot ce a fost posibil pentru invingerea ei si cand am crezut ca am reusit a venit inevitabilul din cu totul alta parte.Ma alatur si eu gandurilor bune catre Cel care este Mantuitorul omenirii in speranta ca poate sa ajute acest suflet tanar care nu a reusit sa cunoasca inca viata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ajuta! Credinta in El a vindecat pe multa lume, pot spune ca si eu am trecut prin asta si nu mi-e strain sentimentul recunostintei.Multumesc mult pentru mesajul frumos! te mai astept!

      Ștergere
  2. Este adevarat ca El a vindecat, cunoastem din relatarile apostolilor cazuri de vindecare miraculoase,cand lumea ramanea uimita la savarsirea lor.Intrebarea care se pune este daca s-au mai intamplat asemenea minuni in cei 2000 de ani care au trecut de la inaltarea Lui la cer. Chiar tu te exprimi cu indoiala,,pot spune ca si eu” dar ai sentimentul recunostintei.Stim din istorie cata lume nevinovata a murit in numele credintei , oameni de stiinta, copii, oameni care vroiau sa arate lumii anumite adevaruri si carora oamenii bisericii le curmau viata. inchizitia. Fiecare om trebuie sa creada in ceva in viata si nu sunt aici pentru a combate acest lucru. Am vazut titlul pe care lai lansat in discutie si mi sa parut de interes public major. Este intradevar dureros sa stii ca ai o boala incurabila si nu poti face nimic pentru a te vindeca cu ajutorul medicilor. Singura speranta o pui in El , dar aici exista acest ,,dar”oare crezi cu adevarat?Daca te rogi numai pentru ca asa ai auzit ca trebuie fiindca s-ar putea sa apara o minune, fiindca se mai cunosc cazuri, nu ai facut nimic.Omul trebuie sa aiba sentimentul credintei inradacinat in toata fiinta lui si sa fie convins ca numai asa poate sa se vindece. Raspunsul la intrebarea pusa de tine nu stiu daca poate fi dat in cateva cuvinte.Nici un om nu seamana cu altul. fiecare are personalitatea lui, gandirea lui,. Parerea mea este ca societatea ar trebui sa faca mai mult pentru oamenii aflati in suferinta, ar trebui infiintate institutii specializate care sa se ocupe de oamenii comunitatii care au asemenea drame in familie , prin consultanta de specialitate,fiindca suntem platitori de taxe si impozite..Dar??????/Numai prin rugaciuni nu se rezolva aceasta trauma a societatii. Sa auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte adevarat ce spui, nici un om nu seamana cu altul..dar totul porneste de la creier, in momentul in care gandesti pozitiv legea inductiei functioneaza, multi au alungat boala prin gandul pozitiv, prin dragostea de viata.Scuzandu-mi-se lipsa de modestie si eu ma pot situa printre acei luptatori care au invins moartea,Pentru majoritatea oamenilor confruntarea cu suferinta si eventuala moarte le schimba viata in mod dramatic. El poate vindeca prin simple proceduri, prin mana unui chirurg iscusit sau ne poate vindeca intr-un mod inexplicabil din punct de vedere medical...acum noi speram in asta!va urma o operatie in curand!

      Ștergere
  3. Speranta moare ultima, spune un proverb. De aceea trebuie facut totul pentru a invinge si este foarte adevarat ca gandirea pozitiva are un rol important in lupta cu viata.Ca sa raspund la intrebarea pusa , as incheia spunand ca trebuie ajutata tanara sa gandeasca pozitiv , sa nu dispere, sa aiba incredere in medici si in cel de Sus sa-i dea putere sa treaca de acest hop important al vietii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult!! multumesc pentru gandurile bune...sa dea D-zeu asa sa fie! o saptamana incarcata cu mult bine si mult frumos iti doresc!

      Ștergere