Blog premiat

marți, 8 aprilie 2014

Prima zi ...din restul vietii mele.



        Azi poate trebuia sa stau ascunsa cu gandurile, sa ma bucur singura, sa fiu fericita  ca  cineva vrea  sa ma auda in fiecare zi, vrea sa stie in fiecare zi, ce fac cum imi petrec ziua  si daca  gandurile mele converg cu ale lui...de ce spun prima zi? pentru ca pana azi, n-am simtit acest lucru, deci azi minusul se transforma in plus, am ceva in plus si  incerc  sa cred ca  asa va fi tot  restul vietii mele!
        Nu vreau sa vorbesc acum prea multe, am insa o curiozitate, am s-o dezvolt si intr-o proxima emisiune de Radio, de cate ori in viata ati simtit ca  renasteti pentru a nu stiu cata oara?
       Pana atunci va las sa ascultati o melodie pe care o ascult eu acum :
                
              http://www.youtube.com/watch?v=zwFS69nA-1w

6 comentarii:

  1. Dorina Daniela Ilie8 aprilie 2014 la 15:28

    Toti vrem sa presaram putina magie in viata noastra. Inca speram sa vina cineva cu o bagheta magica si sa ne ajute sa ne implinim obiectivele. Insa parca pe zi ce trece aceste obiective, aceste dorinte se sterg… atat de pe hartie cat si din inima noastra.

    Unii cred ca magie exista doar in anumite momente ale anului cand “se deschide cerul” si dorintele devin realitate. Eu cred ca magie este tot timpul, insa acea magie suntem in primul rand NOI. Noi aducem magia in viata noastra pentru ca suntem facuti printr-o minune. Uitam ca suntem tot timpul iubiti, ca avem tot ceea ce este necesar pentru a reusi cu singura conditie de a ne uita in noi si a lua bagheta magica ce ne asteapta si a ne juca cu ea. Dar stiti si acea vorba: “ai grija ce iti doresti ca se poate implini”.

    Imi veti spune, ok ok, dar ceva concret, ceva practic?! Atunci cand simt ca uit de magie, atunci cand simt ca magia nu functioneaza intr-un anumit segment al vietii mele, atunci cand simt ca ma indepartez de mine sau cand simt ca pot mai mult si prefer zona de confort, atunci ma gandesc asa: cat de “adanca” simt ca e “neputinta” mea (evit sa vorbesc despre probleme) si ce pot face. Si am 2 alternative:

    1. Dau “refresh” vietii pentru ca stiu ca doar trebuie sa imi improspatez viata, sa revin la trairea in prezent, sa nu uit sa ma bucur de ce am, sa fiu recunoscatoare, sa nu uit care e drumul meu si ce ma implineste in viata asta, sa EXIST pur si simplu sau…

    2. “Reinstalez” programele. Imi dau seama ca ar fi bine sa renunt la anumite obiceiuri, conceptii, credinte, imi dau seama ca nu merge ceva pentru ca gandurile mele ma saboteaza. Atunci stiu ca am o munca mai grea, trebuie sa dau delete la acele programe, trebuie sa imi asum responsabilitatea ca voi pierde anumite lucruri care oricum nu imi folosesc, sa scap de fapt de acele atasamente si sa pornesc libera pentru o lume noua creata de mine.

    Cum fac asta?

    Inventariez acele ganduri care imi vin in minte si simt ca ma impiedica. De exemplu: “e nevoie de multa munca, mult studiu ca sa reusesc ”. Conform acestui program mi -am gasesc vocatia in aceasta viata.

    Atunci iau acest gand si il “reinstalez” astfel: “e usor , imi las muzica din mine sa ma ghideze si STIU care e misiunea mea profesionala”. Fiti creativi, iar de gandurile negative scapati poate scriindu-le pe hartie si aruncandu-le la gunoi sau scriindu-le intr-un fisier si dandu-i simplu DELETE, alege-ti voi forma care sa va ajute.

    De fiecare data cand fac asta imi spun: ASTAZI e prima zi din restul vietii tale. Tu cum vrei sa arate restul vietii tale?

    La ce vreau sa renunt? Si daca ma gandesc ca azi e prima zi din restul vietii mele inseamna ca nu am niciun atasament fata de trecut, deci am parte de o noua nastere a mea. Asta nu e tot magie?

    Pentru ca vorbim despre ASTAZI, cine sunt astazi? Cine decid ca sunt astazi, de unde vreau sa imi reimprospatez viata, ce anume am pastrat pentru ceea ce sunt AZI si ma defineste?

    Ce as vrea sa devin si nu exista nimic ce m-ar putea impiedica? Daca ar fi acum finalul ce dorinte ai vrea sa spui ca s-au implinit? Vreau sa le traiesti ca si cand acestea sunt implinite deja. Nu uita ai bagheta magica! Poti avea ceva doar daca stii ce vrei!

    Avem atatea comori in suflet, avem o muzica doar a noastra care canta atat de frumos si sa nu uitam niciodata ca magia e in NOI.

    RăspundețiȘtergere
  2. Muzica sufletului nostru, da bine spus! ne ajuta sa ne improspatam viata, ne ajuta sa alegem ritmul potrivit, dupa care putem sa mergem mai departe! Multumesc draga mea pentru comentariu...sa fii iubita!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dorina Daniela Ilie9 aprilie 2014 la 11:05

    Am reusti sa renasc din cenusa, la fel ca pasarea Phoenix si sa vad lucruri pe care inainte nu le vedeam",ma iubesc mai mult. Incerc sa nu mai depind de oameni care promiteau niste lucruri, eu ii credeam, de multe ori cu acte, dar pana la urma promisiunile se transformau in esecuri. PRIMĂVARA ESTE PENTRU SUFLET UN SURÂS AL INFINITULUI …Primăvara este momentul ideal să facem curățenie în viețile noastre, să aerisim cele mai obscure unghere , să ștergem praful amintirilor dureroase, să alungăm întunericul ce ce ține prizonierii propriilor temeri. Primăvara trebuie simțită și în interiorul nostru, trebuie trăită și împărtășita tuturor celor care nu mai cred, nu mai speră , nu mai văd , nu mai iubesc , tuturor celor care au uitat să creadă în miracole.

    RăspundețiȘtergere
  4. De multe ori dupa o problema sau un necaz, ti se arata o noua sansa, o alta viziune de care trebuie sa profiti.Renasterea poate imbraca mai multe forme, spre exemplu si dupa o boala spui ca ai renascut cand ti-e bine.La fel si dupa o suparare.Suferi putin dupa care iti dai seama ca viata merge inainte.Pana la urma "renasti" dupa orice realizare sau bucurie din viata ta.Totul consta in mult optimism.
    Fotografia Monique Moon.

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamne...de ce mi-a venit in minte singurul raspuns care nu voiam sa-mi vina?...

    RăspundețiȘtergere