Blog premiat

duminică, 24 noiembrie 2013

Inteligenta intimideaza?

   
      Oameni buni, azi am pus intrebarea  de mai sus ca  sa ma dumiresc si eu, cum sta treaba cu inteligenta? poate un barbat sa se indragosteasca de o femeie inteligenta chiar daca nu arata intr-un mare fel?DAR INVERS?
    Acum daca e sa-mi dau cu parerea o sa spun ca, eu una n-am avut parte de barbati cazuti ca mustele la picioarele mele, n-am dat pe spate pe nimeni! poate ca, nah! n-am folosit eu "insecticidul" capcana....dar incerc sa ma documentez, cica exista insecticid cu atractant, functioneaza pe baza strategiei  - "atrage si ucide" pentru ca  atractantul face ca mustele sa se consume intre ele!...hahaha!! nostim nu?
     Muste  e de genu' feminin a se intelege bine ce spun! ca la" muscoi" am alta tactica, stiu clar ca barbatii nu se omoara dupa femeile frumoase si destepte...nu!!!!cica se intimideaza (sursa sigura...mi-a spus-o un barbat pe care chiar il cred) se dau la cele din categoria usoara, cea schimbatoare de parteneri, sunt usor de manipulat, sunt fulgi in palmele lor, le "fack" din doua vorbe!
     Sigur legat de frumusetea feminina asta depinde de receptor, fiecare barbat vede frumusetea in felul sau, nu ar fi corect si nici bine ca toti sa aiba  aceleasi gusturi...ar fi tragedie, razboi  nuclear, pur si simplu!...fiind insa mult  timp team leader la o multinationala am invatat de la unul din trainerii mei  ceva  "Cu creier poti sa te faci si frumoasa si poti sa-ti si castigi increderea altora"....sunt tehnici de vanzare pe care le-am tinut minte pana azi!...ma intreb insa daca nu e creier, ce te faci?
     Si nu uitati un lucru...  frumusetea si inteligenta nu exclud (din contra) ambitia, si de acolo apare concurenta, si parca grupul ala nu mai e nici el ce a fost... Parerea mea este ca cei frumosi si destepti sunt condamnati la solitudine intr-o oarecare masura, chiar daca sunt admirati/invidiati si au putere. Pentru ca cei frumosi si destepti nu au nevoie de sustinerea grupului, nu au nevoie sa se convinga unii pe altii de nimic. In timp ce masa traieste din faptul ca membrii ei se conving unii pe altii ca nu trebuie sa fie nici frumosi nici destepti, ca precis e ceva in neregula cu aia care sunt asa... 
   Cred insa ca  exista si deviatii de la regula de mai sus in cazul in care "frumoasa si desteapta"  nu este chiar atat de inteligenta pe cat se crede! Omul mediocru, cred eu  ca are tendinta sa se lipeasca pe cat poate de cineva mai bun de la care are de invatat... de ce acest lucru? pentru ca o persoana inteligenta poate transforma pe cei care graviteaza in jurul ei/lui fara ca acestia sa-si dea seama, poate deveni model in modul cel mai subtil, trezeste mediocritatea tocmai pentru ca nu-i place sa lancezeasca, este un catalizator al transformarii! Am scris si in descrierea mea atasata la  blog, faptul ca mereu mi-am dorit sa fiu in preajma oamenilor de la care am mereu cate ceva de invatat, niciodata nu am spus e suficient cat stiu! unii insa incearca o rezistenta la transformare, nu vor sa se schimbe deloc si autosuficienta ii distruge!
Oamenii inteligenti sunt curiosi, sociabili, interesati de ceilalti (chiar sub valoarea lor) pe care nu ii dispretuiesc, mai mult, stiu sa isi adapteze comportamentul si limbajul la nivelul interlocutorilor...cam asa vad eu lucrurile, dar poate ma contrazice cineva! Astept pareri!

8 comentarii:

  1. Offf!!! ....Nu este evident ca oricine ar prefera o fata frumoasa si desteapta in locul uneia urata si proasta? Vorba aia "ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place". Sau poate ma insel eu.....poate sunt oameni atat de egocentristi sau bolnavi incat sa prefere una urata.......dar sincer ma indoiesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu si eu daca te insoeli ori ba...? Barbatii ar trebui sa-si faca un upgrade la curaj...inca exista multe fete frumoase si destepte care prefera SA FIE PROMOVATE! decat lasate pe dreapta... ....n-ar avea decat de castigat!Mai mult decat atat ar fi win-win... ;)

      Ștergere
  2. nu mai stiu de ce se mai indragostesc barbatii zilele acestea, dar garantat o femeie se poate indragosti de inteligenta:).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O femeie frumoasa si desteapta ca tine, indubitabil ar alege inteligenta! Se spune ca barbatii vor femei frumoase ca amante si urate ca sotii. Din simplul motiv ca nu vor sa ii macine nesiguranta o viata. Daca e una mai urata, mai usor o iau de nevasta, evita multe complicatii, scandaluri, ea fiind mai complexata se simte datoare, etc., etc.. Dar poate gresim; fiecare femeie este frumoasa in felul ei si fiecare femeie ar trebui sa fie stapana pe ea si sa isi tina fraiele vietii in mana

      Ștergere
  3. ASA vad eu lucrurile, intradevar atunci cand partenerul de viata constientizeaza pe masura ce avanseaza intr-o relatie in care ea este mult peste asteptarile lui, frumusete (si nu ma refer neaparat la cea fizica, ci mai mult la cea interioara care mergand mana de mana cu cea fizica, si toate aceasta frumusete invaluita intr-un aer charismatic si de ce nu al unui nativ destul de inteligent, partenerul clacheaza. este aceea timiditate a lui generata de maretia ta (frumusete, inteligenta, charisma, etc) si drept dovada nu poate sa te iubeasca ca pe iubita lui (ca pe egala lui).IN concluzie orice barbat cauta o femeie frumoasa dar nu foarte inteligenta dar nici urata si proasta pe deasupra ASA CA MULT CURAJ DOMNILOR ...CARMEN..FRANTA ...


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Potrivit specialistilor :Barbatii sunt ingusti la minte pentru ca isi doresc femei frumoase. Femeile, in schimb, isi doresc barbati capabili sa le iubeasca si eventual sa le ofere si ceva trai decent spre fara griji. Concluzia este simpla: barbatii isi doresc ceva de care au parte o scurta perioada, pe cand femeile isi doresc ceva ce le asigura confortul pentru tot restul vietii. Cum poti sa iti doresti ceva "perisabil"? Spun asta pentru ca frumusetea este un lucru trecator si, culmea, chestia asta o stie toata lumea.

      Ștergere
  4. Daca sufletul unui barbat simte ce vrea, mai conteaza aspectul exterior al femeii???!....ganditi-va ca o femeie singura, neajutorata...poate iubi mult mai mult decat alta femeie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai ce am spus si eu mai sus, da, poate in momentul in care isi vede fata in oglinda, sau ma rog sufletul ei bun daca il are, dar daca nu are nici de care? ...si asta nu pentru ca nah!!!...cu adevarat nu le-ar avea ci pentru ca refuza sa le vada! pentru ca mnu are ochi sa le vada! vede doar ce vrea! Si mai e ceva...nu cred in femeile neajutorate, ce inseamna neajutorat? handicap cumva? daca da! scuze...! acolo nu pot comenta, ar fi nedrept! in rest daca poti vrei!!!

      Ștergere