Blog premiat

joi, 21 noiembrie 2013

Infantilism, tembelism sau vai mama lor?


      In urma cu ceva timp am vazut un film pe National Geografic, un film in care un om matur facea pe copilul rasfatat nu de mama ci de prietena lui,  dar evident in film pe post de mama, era pur si simplu prietena lui,  adevarata fantezie, ma intreb insa cum se intampla cu cei care  din pacate raman pe viata  pedepsiti sa creada ca tot ce zboara se maninca si ca tot ce straluceste e aur? hmmm!!!cand pe lumea astea sunt atatea fetishuri poate nu e chiar de mirare, dar ma rog, pun si eu o intrebare nu dau cu paru'! Acel personaj din film  facea acest lucru pentru ca simtea nevoia de afectiune, iubire,  de siguranta, pentru ca poate i-au lipsit in copilarie aceste trairi, au goluri imense in suflet, n-au fost iubiti cum trebuie in copilarie si  isi doresc cu ardoare sa fie iubiti  cum n-au fost niciodata chiar si la o varsta mai inaintata.
     Nevoia sociala de afectiune le da batai de cap multora, mai ales femeilor singure care incearca sa iasa din universul lor cu orice chip, musca din pacate momeli usoare si cad prada  mai cu seama pe internet, unde oamenii pot sa fie absolut tot ce le doreste sufletul, poti sa fi femeie chiar daca esti barbat ori viceversa, daca esti dibaci, nu te descopera nimeni, pentru ca unele accepta sa vorbeasca ani intregi cu cineva chiar daca nu primesc web cam sa se convinga de veridicitatea identitatii!
     Cum se manifesta de drept si de fapt infantilismul...simplu! prin instabilitate emotionala, imaturitate in judecata si in comportament, toane, capricii si lista ar putea continua, un fel de copilarie prelungita, mai precis refuzul de a fi  subiect in propria lor viata. Sunt foarte usor de manevrat din cauza lipsei de implementare  in luarea deciziilor, altii gandesc in locul lor si tocmai din acest motiv  devin - dealuri de probleme! dau in nevroze pur si simplu!
     O femeie cu un negativism inconstient are o capacitate distructiva extraordinara, daca este constienta de propriile neputinte mai poate fi salvata, poate sta departe de calculator,  de anumite dependente , ba chiar si de autocompatimire, pentru ca ea mereu se plange"de ce mi se intampla mereu mie acest lucru? "...de ce ?...eroare de educatie, asta e unul din motive, si in acest caz, e foarte greu sa iesi din tipare!
      Cineva, un psiholog la un canal TV,  spunea  in urma cu ceva timp ca nu este important ce ti s-a intamplat candva in trecut ci important este ce faci tu cu aceasta in prezent! subscriu!... si  spun ca D-zeu ne da o putere creativa deosebit de mare, trebuie doar sa stim s-o  folosim!
      Daca o femeie compara barbatul modern cu legendarul  cavaler pe cal alb, atunci mai degraba se vede pe ea ca fiind acest cal, decat o frumoasa printesa! de ce sa fim martzoaga cuiva cand putem deveni printesa cuiva? sau ma rog de la caz la caz - regina cuiva!
      Va doresc in incheiere sa va gasiti " imperiul" potrivit! ...pe care sa puteti sa-l stapaniti in pace si liniste sufleteasca iar daca nu-l gasiti  ... doresc sa il aduca Craciunul cu darurile lui grozave!


Sursa imagini:
https://www.facebook.com/prietenas.ro

6 comentarii:

  1. Sadismul uman (implicit cel social) îmbată raţiunea, o moleşeşte şi o transformă în infantilism.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bata-l vina de sadism! hai sa strigam - fara violenta domnilor! ;) iar celor din partea opusa...fara atacuri viperelor! :)))))))))))))))))))

      Ștergere
  2. Eu am functionat toata viata dupa legile lui Murphy. “Daca ceva poate sa mearga prost, va merge. Daca mai multe lucruri pot merge prost, vor merge in cea mai defavorabila secventa.”

    RăspundețiȘtergere
  3. Corina,
    Eu chiar nu cred ca e ori-ori, ca ori spui rautati, ori le gandesti si le acumulezi si sapi oamenii pe la spate. Sunt convinsa ca exista si oameni care nici nu-s rautaciosi si nici nu “sapa”. Barfa nevinovata nu ma deranjeaza, pentru ca in principiu nu o aflu. Si pentru ca sunt sigura ca toti oamenii barfesc...ce sa spun? mai gafez,uneori le fac in big time...dar, ma straduiesc sa repar printr-o scuza decenta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tembelismul unora nu are leac!Freaca menta degeaba deasupra pamantului, sunt doar niste roboti fara gandire, simtire, jucarii pe care le arunci la gunoi dupa prima folosire!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum spuneam si in alt context, niciodata nu am inteles rautatea umana..La inceput incercam sa intru in polemici ,sa incerc sa-i fac sa gandeasca pozitiv...pe acesti batuti ai sortii dar m-am convins ca asa s-au nascut....saracii!
    .Asa ca atunci cand descopar fatza ascunsa a acestora pur si simplu ma retrag si ii las sa isi verse veninul unde vor ei..Nu ma intereseaza ce vor debita in urma.In viatza mea nu am facut niciodata rau cuiva intentionat..uneori mai gresesc fatza de anumite persoane si atunci imi cer iertare..Daca nu vor sa inteleaga.. asta e!..inseamna ca nu stiu sa ierte si ma feresc de astfel de oameni.Cat priveste relatia dintre sexe....cred ca toti suntem creduli .. si femei si barbati....si la tineretze toti ''ne-o luam''.De la o anumita varsta insa cred ca experientza ar trebui sa ne invete sa fim prudenti ...fara a fi negativisti.Nu sunt o printesa,nici regina,,nu am langa mine neaparat un cavaler pe cal alb...dar am'' imperiul'' meu care imi ofera liniste...si in care imi permit sa fiu uneori copil....fara a fi infantila.

    RăspundețiȘtergere