Blog premiat

miercuri, 27 noiembrie 2013

Cand faci bine nimeni nu te vede, cand faci rau toata lumea-i in capu' tau!

      Cunosc foarte bine  vorba din popor"facerea de bine... fu...re de mama" am cam ignorat-o insa acum am ajuns sa cred ca trebuie sa fii foarte atent cui faci un bine, si de ce spun asta?de obicei ma bag sa ajut  cand  se plange cineva chiar daca nu-mi  cere ajutorul, fara sa ma roage , o fac ca asa simt eu nevoia sa ma manifest, dar din pacate gresesc! de ce mama zmeului nu-i las sa gaseasca singuri solutii?ca sa-mi  spuna apoi  - te-am ascultat si uite unde am ajuns?n-am nevoie de aprecieri pentru ajutorul dat, Doamne fereste, nici vorba, dar macar sa nu mi se reproseze ca i-am incurcat prin ajutorul dat!
   Nu degeaba au scos strabunii nostri o vorba"fa bine si asteapta rau!" mult adevar se ascunde in acest proverb, o aveam pe nasa mea de botez preoteasa, imi  amintesc ca spunea asa..."poti sa dai pomana  tot timpul ...dar daca o zi ai uitat, esti rau!"cu alte cuvinte morala ar fi cam asa - nicio fapta buna nu ramane nepedepsita! Nu o data am patit asta, sa ofer incredere si tot ce am mai  bun si respectivii m-au crezut naiva, si au profitat...nesimtirea si tupeul jegos il gasesti peste tot unii il au chiar afisat la poarta, dar e scris ca si la  supermarket cu litere mici adevarata fata a  portii e placata cu litere  majuscule sa-ti fure vazul! lupi parsivi imbracati in piei de oaie!
    Ca atare mare atentie la tot ce spuneti si cui spuneti, nu va risipiti, pentru ca timpul si energia voastra e pretioasa! Dati la gram...zgarciti-va ca veti fi mai  linistiti si multumiti de reactiile celor din jur!
     O sa spuneti, pai cum Tasha? sa vegetam? avem nevoie de adrenalina! corect!! aveti dreptate! mai cu seama ca e asa usor sa fii rau!  indiferent de  comportamentul celorlalti tu sa le raspunzi cu rau.Nu e usor nici sa fii bun , sa  raspunzi cu bunatate cand esti tratat cu rautate, nu e usor sa taci cand esti provocat, desi eu am reusit asta de multe ori si credeti-ma  am simtit o lumina in suflet cand cei carora nu le-am raspuns, au venit mai apoi sa-mi vorbeasca ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat!Eu vreau acum sa provoc lumea la bunatate, mai cu seama ca suntem in post, pentru ca a fi om bun e una din marile calitati ale vietii noastre, inarmandu-te cu bunatate nicio rautate nu te mai poate atinge!...si credeti-ma nu este lozinca, e un fapt probat de mine! Incercati macar o zi sa fiti buni pana la capat indiferent de provocarile celor din jur si spuneti-mi apoi cum va simtiti!
     Inchei dorindu-va o zi cu mult bine si frumos asa cum  spuneam de fiecare data cand ieseam din emisia de dimineata de  la radio!



10 comentarii:

  1. Lucrurile stau cam asa cum le spui tu...Uneori am observat ca unii oameni sunt rai din anumite imprejurimi, de unde ii aduce viata –este usor sa judeci o persoana ca fiind rea, multe persoane se comporta astfel, cine stie ce probleme au in familie, cine i-a ranit si pe ei, daca au pierdut pe cineva drag, sau pur si simplu sunt suparati pe viata –fiecare e diferit si trebuie tratat cu intelegere..este greu..cu unii oameni. Unii in realitate, fiind rai de fapt striga sa fie bagati in seama, intelesi, sa stie ca cineva le da atentie , chiar daca negativa. Cu toate astea, mai sunt si oameni care nu au constiinta…psihopati, cred ca se numesc, si fac raul pentru ca e parte din natura lor...si da, e mai comod sa stai cuminte in banca ta, sa nu te implici in nici un fel, pt ca astfel nu vei avea de ce sa fi dezamagit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am o vorba pe care am auzit-o de la un om mai intelept ca mine si pe care o repet ori de cate ori am ocazia: rau poti face cu de-a sila, bine – niciodata!

      Ștergere
    2. Bine spus Andrei! rautatea e mai constructiva, ti-e mai la indemana! ;)

      Ștergere
    3. Corina, stii ce spun eu in monologul meu cu D-zeu...?Nu-ti cer Doamne nimic din ce crezi ca nu poti sa-mi dai...vreau doar liniste sufleteasca,oameni buni in jurul meu,nu vreau mila si nici compasiune,ea nu ma ajuta cu nimic...!
      Uneori imi da...alteori ca sa pot deosebi pe cei buni de cei rai, imi mai scoate si astfel de specimene, sa nu uit ca exista! ;)

      Ștergere
  2. IN ZIUA DE AZI FACUTUL ASTA DE BINE ESTE EGAL CU PROSTIA .NIMENI NU MAI APRECIAZA ASTA ...ASA CA SI EU DE ACUM INAINTE VOI MERGE PE SLOGANUL ...FA OMULUI RAU SA TE TINA MINTE ..ESTI MULT MAI APRECIAT ASA DECAT TINUT DE FRAIER ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma recomanda bunatatea intruchipata, am si eu relele mele ca orice om dar macar incerc pe cat se poate sa ma abtin! n-am nici putinta lichidarii unor oameni cu vorba....as fi vrut sa-i seaman mai mult mamei mele, D-zeu s-o ierte... a fost cea mai generoasa si mai iubitoare persoana pe care am cunoscut-o ...cateva dintre prietenele mele s-au rugat in genunchi la sicriul ei cand a murit, dovada fatului ca a dat numai bunatate celor apropiati.

      Ștergere
  3. "Omul inteligent,omul care stie ca toate faptele sunt determinate de anumite cauze,nu poate fi rau.El va gasi mereu o scuza pt greseala si va cauta s-o indrepte ca om,nu ca fiara.De aceea,bunatatea adanca si nemarginita,calda si imbratisatoare e supremul bun la care a putut ajunge pana acum omenirea." spunea Stefan Petica Subscriu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mantuitorul ne spune ca, de fapt, trebuie sa savarsim numai binele, sa nu facem oamenilor raul pe care ei ni-l fac, ci doar ceea ce dorim noi sa ne faca ei, adica binele, pe acesta trebuie sa-l savarsim.

      Ștergere
  4. Nu cred ca titlul se refera la tine....tu nu poti face rau..te cunosc de mult timp..chiar daca numai virtual..Omenii ca tine,ca mine,cum e Carmen si alte persoane din jurul nostru.. cad in plasa celor care fac rau..tocmai pentru ca ....noi nu stim sa facem decat bine...Nu,nu e lipsa de modestie...asa suntem noi de la mama natura..iar altii asa s-au nascut..RAI... De aceea de cate ori ma intersectez cu astfel de persoane....IGNOR.Ce rost are sa ma incarc negativ..??? pentru ca ei oricum nu se vor schimba..Uneori convietuiesc alaturi de ei mult timp pentru ca stiu sa te manipuleze insa cand m-am convins de adevaratul lor caracter...pun punct si nu revin..Cine raneste o data,o face mereu...Sunt uneori situatii cand sunt neintelegeri care se pot rezolva amiabil..dar rautatea,prostia si prefacatoria aceea care are drept scop sa te sape in interes personal...sunt boli incurabile.De ce sa incercam noi...sa vindecam ceea ce nu se poate vindeca.. Viata grea,necazurile personale nu cred ca dau dreptul cuiva sa fie rau....Deci draga mea Olga...ma feresc sa fac rau...binele pe care vrem sa-l facem sau pe care il facem e relativ.,selectiv,inutil de multe ori.E destul sa poti ramane OM intr-o lume in care alte valori au prioritate .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine lucrurile vin, se intampla pur si simplu! nu le dau "bici" pentru ca nu vreau sa oblig pe nimeni la ceva anume! Consider ca in prietenie si in dragoste nu este loc de obligatii, ci de drag! Atat cat imi este drag sa fac un lucru raman, cat nu...nu!! ne salutam si ne dorim unul altuia cele bune, mi se pare mai intelept asa, nu rastorn barca nimanui, pentru ca poate aceea persoana mi-a intins mana exact in momentul meu de rascruce...deci? Sa iubesti un om este usor, mai greu este sa -i ramai alaturi in pofida defectelor pe care le descoperi in timp!

      Ștergere