Blog premiat

duminică, 4 noiembrie 2012

Barfa poate deveni un hobby?...SAU A DEVENIT O MESERIE?

         
    Aveam in urma cu ceva timp o prietena, care ma suna  zilnic si imi spunea direct"vreau sa facem putina << hemoragie>>", cand spunea asta, voia pur si simplu sa desfiinteze prin vorbe( in stilul ei foarte  plin de umor) pe cei care ii cam stateau in ochi, cum s-ar spune!
   Evident ca n-am inteles niciodata de ce-i dadea asa o placere acest lucru, a fost si a ramas o enigma pentru mine, acum amintindu-mi de ea, m-am gandit ca ar fi un subiect bun de dezbatut intr-o emisiune la radio si ca atare incerc sa pun intrebari la care poate voi primi raspunsuri care vor face putina lumina in mintea mea.
   Nu este necear sa-mi spuneti ca lumea barfeste de cand a fost creata, ca-mi dau seama ca asa o fi, dar ce-i determina sa aiba acest comportament? invidia? rautatea? lipsa de incredere in propriile lor persoane? care este  definitia barfei in DEX  e clar - barfa inseamna a vorbi pe cineva de rau, a calomnia, a cleveti, a vorbi mult si fara rost.
    Ma gandesc insa la consecinte, ce se intampla cand subiectii barfelor afla barfa? se supara, e de la sine inteles!hmmm! dar o sa spuneti si ce daca afla si se supara? e dreptul lor! vor fi suparati un timp si le va trece, noi insa potrivit studiilor ne eliberam de o stare negativa, pe care cu voia sau fara voia lor subiectii ne-au inoculat-o.Sigur va veti intreba daca eu am barfit...normal ca am barfit, sunt om si nimic din ce-i omenesc nu mi-e strain...a devenit pentru multi din noi un fel de a petrece timpul liber, "maruntind" pe unii, altii, fie ca recunoastem ori nu,ea, coana barfa, face casa buna cu fiecare dintre noi!
    Cand cineva ma supara, simt nevoia sa pun pe  tastatura sau sa sun pe cineva apropiat sa ma descarc, pentru ca mi se pare mai comod asa, decat sa ma descarc pe acea persoana, asa ma linistesc si eu si nu fac pe nimeni sa sufere...nu stiu insa cum procedati voi dragi cititori? si am o curiozitate pe care va rog sa mi-o satisfaceti... poate exista si alte metode  neexperimentate de mine si care poate imi vor folosi in viitor. Ce ti-e si cu fiinta umana, e mai greu sa ne judecam pe noi, decat sa-i judecam pe altii, o fi defect din "fabricatie" dar, hai sa nu-l judec pe El...spunand acest lucru...sa accept ca poate si barfa are rostul ei, adica partea buna, ei!!! tocmai despre asta imi doresc sa-mi scrieti voi.
    Sunt convinsa ca voi avea parte si de utopisti care vor spune ca e mai bine sa judecam de doua ori decat sa scoatem pe gura vorbe care ar putea rani, adica sa nu scuipam"serpi" cand de fapt se irosesc in  vocabularul nostru atatea vorbe frumoase....de acord si cu acele persoane, si totusi, gasiti ca barfa este o metoda de descarcare sufleteasca  sau este falsa ideea?Poate o sa vi se para un subiect neinteresant, dar hai sa recunoastem ca la ora actuala a ajuns o meserie, uitati-va spre exemplu la jurnalisti, cele mai bine vandute ziare si reviste sunt cele unde barfa e in floare, si asta nu e tot... chiar si radiourile si canalele TV care se infrupta din aceasta  "placere", sunt mult MAI  URMARITE, am incercat cateva emisiuni de acest fel, trebuie sa recunosc si audienta a  crescut considerabil...deci? ce parere aveti?...barfim sau ne lasam de "meserie"?

    

2 comentarii:

  1. Ignor barfele care se fac in spatele meu, si sincer ma simt bine.Indiferenta omoara si elefanti...merg mai departe, pentru ca sunt oameni care indiferent ce au auzit sau ce ar auzii despre tine or sa-ti fie alaturi si or sa te inteleaga(e mai bine sa ai un singur prieten adevarat, decat 1000 falsi)asta e parerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Barfa la munca poate fi aur curat pentru manager daca stie s-o speculeze. Pornind de la premiza ca egoismul domina natura umana – “homo homini lupus” (Hobbes), managerul, provocand in mod voit “la barfa” pe membrii echipei sale, poate pune in practica strategia “divide et impera”, punand accent pe unul din elementele constitutive ale acestei strategii, mai exact promovarea (pana la o anumita limita insa) neincrederii si neintelegerii intre membrii grupului pe care-l conduce. Strategia functioneaza daca cei supusi acestor tactici rationeaza ingust sau pentru ei primeaza interesul personal.

    RăspundețiȘtergere