Blog premiat

luni, 6 august 2012

Pro sau impotriva visarii cu ochii deschisi?

       Nu stiu cum sunteti voi, dar mie imi place sa visez, sa visez cu ochii deschisi...sa  ma uit pierduta undeva departe,  in zare, am  atunci un zambet pe fata, pentru ca tot ce visez, e frumos!...este poate asa cum imi imaginez eu ca ar trebui sa fie lumea din jurul meu, sau poate mi-i aduc aproape in mintea mea pe cei care imi sunt departe, dar i-as dori sa-i am aproape, foarte aproape, sa pot sa-i ating, sa pot sa le vorbesc ....Mi se intampla de la o vreme lucruri care ma fac sa cred ca creierasul meu stie sa gaseasca solutii  potrivite oricaror situatii,mai mult chiar  in aceasta dimineata am realizat ca nu sunt singura care viseaza cu ochii deschisi,mai sunt persoane dragi mie care reusesc sa evadeze din cotidian,aruncandu-se din cand in cand intr-o placuta reverie.
   Reveriile mele ma scutesc de suferinte,imi construiesc o lume mai buna,o lume pe care mi-as dori-o pe moment dar care din pacate n-o pot avea...n-o pot avea acum, dar asta nu inseamna ca in viitorul apropiat n-o s-o am, iar gandul acesta ma ridica, ma face sa cred  pot s-o am gandindu-ma mult mai des la acel lucru.
   Da! visez cu ochii deschisi,visez ca sunt cu persoana draga mie, ca-i povestesc cate in luna si-n stele,desi ne auzim in fiecare zi, o fac si in gand.. e ca un joc,un joc care ma tine treaza, ma motiveaza,imi da puterea sa merg mai departe,sigur, acum veti spune:
   - Olga,ai timp sa visezi cu ochii deschisi??...si am sa va raspund asa:
    -Atata timp cat ele imi fac bine, atat timp cat ele sunt la ora actuala singurul pasaport spre mai bine, le accept, le invoc din cand in cand, nu exagerez!...chiar daca ati fi tentati sa credeti ca ma iluzionez mult prea mult, va spun ca le asez in "cutiuta cu iluzii" pe cele care nu sunt viabile,sustin doar visele care pot deveni realitate, pentru ele lupt si nu ma las batuta!
     Reveriile ma relaxeaza pur si simplu! cateva minute si parca totul are o alta culoare in mintea mea! e placut sa te afunzi in ganduri placute...sunt pentru mine mai mult decat o pastila ,sunt "nurofen-ul" de care nu ma pot dispensa!
Am gasit si o parere autorizata, data de un specialist, pe internet care spune asa:
"Cand visezi cu ochii deschisi, mintea se relaxeaza. Reveriile sunt, de cele mai multe ori, vise placute. Nu vorbesc despre utilitatea propriu-zisa a ceea ce visezi, ci despre cea a procesului de a visa in sine. In mod special daca esti foarte stresata, daca ai o problema dificila, careia nu ii gasesti solutia, o deconectare de cateva minute in care te cufunzi in ganduri placute poate ajuta enorm. Dupa aceea s-ar putea sa vezi lucrurile altfel.
S-a constatat ca reveriile reduc tensiunea arteriala si au impact benefic asupra trupului, prin diminuarea nivelului de stres. Iti canalizeaza gandurile spre lucruri care iti fac placere si te linistesc. Este o forma de hipnoza, foarte utila atunci cand esti prea agitata. "
    Iar acum, intreb ,gasiti ca-i o solutie buna? o practicati si voi? ...astept raspunsurile voastre pe id-ul de Radio Papucel - radiopapucel@yahoo.com sau aici pe blog....

13 comentarii:

  1. Viseaza, VISEAZA... din cand in cand. Daca stii sa-ti tii sub control cat si cand te lasi cuprinsa de amintiri sau de idei, indiferent daca visezi la salvarea lumii, la perechea ideala, la solutia-minune a unei probleme sau CINE STIE CE ITI PLACE TIE, da frau liber imaginatiei... Marile idei pot aparea si visand..!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca exista ceva mai energizant si mai motivant decat sa visezi cu ochii deschisi, sa conturezi si sa colorezi vise si apoi sa alergi in intampinarea lor pe masura ce le creezi..deci , de acord cu tine

      Ștergere
    2. Daaaaaaaaaaaaaaaaaa!energia curge usor, ideile vin si visul capata contur din ce in ce mai clar, mai definit, mai autentic, mai luminos.

      Ștergere
  2. Pana la urma , ce avem de pierdut daca visam?Inafara pierderii de timp, eu zic mai nimic.Totusi, nu trebuie sa exageram, pentru ca problemele noastre nu o sa se rezolve niciodata singure.Si, dupa ce visarea ia sfarsit,cruda realitate se intoarce.E un fapt ce nu-l putem ignora.Cel mai sanatos e sa fim realisti,pentru ca numai asa ne putem concentra mai bine pe ce vrem, si ce putem sa realizam din ceea ce ne dorim.In concluzie, o doza de realitate tuturor ne prinde bine.Si viceversa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parerea mea este ca realitatea-i de fapt o materializare a visurilor noastre... foarte multe obiecte, lucruri, etc... pareau imaginare in trecut si pentru noi sunt acum realitate... Cine visa ca vom putea zbura... cine visa ca vom putea vorbi la un telefon mobil... multe multe lucruri erau doar imaginatia unuia sau mai multor persoane care in timp au devenit realitate...
      Deci ca idee generala, asa pe scurt, visurile duc spre realitate... si mai mereu tindem ca visurile noastre sa devina realitate... DOZA DE REALITATE O IA FIECARE DUPA CUM O SIMTE!

      Ștergere
  3. Un studiu apărut în Psychological Science se adresează tuturor celor care au fost în adolescenţă cu capul în nori sau care în clasă visau cu ochii deschişi în loc să-l asculte pe profesor, tuturor celor care-şi lasă gândurile să umble pe unde n-ar trebui sau care sunt absorbiţi de fenomene pasionante, ca ploaia care se scurge pe fereastră, potrivit Agerpres.
    Capacitatea de a visa în timpul altei activităţi este în realitate semnul unei memorii excelente de lucru, deci de inteligenţă, se arată în studiul menţionat de 7sur7.be. 'Când împrejurările în care se desfăşoară o activitate nu sunt prea dificile, oamenii care au mai multe resurse de memorie apelează la ele ca să se gândească la altceva decât la ceea ce fac în momentul respectiv', explică autorul studiului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Oamenii viseaza cu ochii deschisi cand sunt semi-treji. Este un moment spontan de imaginatie sau de rememorare a unor imagini sau experiente din trecut sau din viitor. Cand visezi cu ochii deschisi, iti accesezi partea din dreapta a creierului, care este latura creativa si feminina a personalitatii tale...cam asa se explica totul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand grijile si problemele de rezolvat te haituiesc de-a dreptul si esti convins ca asta nu se va mai termina niciodata. Cand iti scapa privirea in urma si nu-ti dai seama cand s-a mai dus o saptamana, o luna, un an. Cand, in prima zi a atat de asteptatului tau concediu, nu-ti vine sa te ridici din pat trei vieti, fiindca atata oboseala adunata te-a ajuns acum din urma si vrea sa puna stapanire pe tine cu totul...atuynci ti-a ramas doar sa visezi cu ochii deschisi!

      Ștergere
  5. Visatul cu ochii deschisi in mod pozitiv este sanatos. Este, practic, o poarta de scapare de la cererile realitatii. De asemenea, este un mod bun de a-ti elibera frustrarile fara a o arata fizic. Daca ai griji legate de locul de munca, la familie, la finante etc, este un bun mod de a le lasa in urma si de a te gandi la ce ai fi putut sa fi sau ce ar fi trebuit sa fi. Te scapa de stres, iti imbunatateste atitudinea, creativitatea si improspateaza mintea, corpul si spiritul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Aici e partea delicioasă: visul duce la descoperirea tuturor lucrurilor frumoase care te fac fericit; visul te face să gandeşti ca, aproape in mod magic, obstacolele care impiedică atingerea fericirii sunt depaşite, si, ca in poveşti, finalul plăcut este asigurat.
    Dar aici se nasc problemele: sa fii unul care „visează cu ochii deschisi” nu e totdeauna un compliment favorabil, „tine-ti picioarele pe pamant” (ca si cum ai spune ca estii cu capul în nori) este recomandarea ce vine imediat dupa. Si atunci se mai merita efortul? De ce sa mai pierdem timpul cu visele? … Si totusi o viata fara vise e seacă, e lipsită de frumuseţe.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ele fac parte din noi, toate visele sunt iluzii, pentru ca uneori visele trebuie sa ramana doar vise... ele ne tin in viata si chiar daca probabilitatea ca ele sa devina realitate este o iluzie, nimeni nu poate supravietui fara vise sau speranta.
    Eu spun asa: Visul = Iluzie care iti da speranta...

    RăspundețiȘtergere
  8. Norocul mi-a suras la nastere,ma numesc Speranta si fara vise viata nu ar avea sens,ele ne pastreaza sufletul mereu tanar !

    RăspundețiȘtergere
  9. Fără reverii şi fără vise, am fi mult mai săraci, am fi pierduţi într-un cotidian banal şi repetitiv, apăsător şi obositor. De aceea evadăm şi ne regenerăm mereu. Şi unde mai pui că ne satisfacem şi nevoia de joc cu aceeaşi ocazie, dorul de călătorie şi ne alimentăm speranţele.

    RăspundețiȘtergere