Blog premiat

joi, 2 august 2012

Fii mandru(a) de tine!

     Atitudinea conteaza foarte mult in viata, sa poti sa mergi cu fruntea sus mereu , sa te bucuri de tot ce ai realizat de-a lungul anilor mi se pare  un lucru esential in viata.
    Multi poate veti spune..ok....ok!! si daca n-am motive sa fiu mandru(a)?...........,mda!!! pot sa va contrazic, pentru ca daca iti doresti cu adevarat ceva in viata, mai devreme sau mai tarziu se va implini, legea inductiei functioneaza!...sigur e bine sa fii echilibrata, sa nu te minti pe tine insati,.... personal, pot sa spun ca am stiut cat pot sa-mi doresc de la mine, cat pot sa-mi cer, uneori, poate am avut momente de  rascruce, si nu  intamplator am ales sa stau in preajma oamenilor pozitivi, care m-au ajutat sa aleg drumul cel bun, tanguielile, nu cred ca folosesc nimanui, carevasazica, nu ma tanguiesc,  plang rar, sunt cu zambetul pe buze aproape tot timpul, iar daca  m-am ales cu cateva riduri sunt cred mai cu seama de la zambetele mele, riduri de expresie cu alte cuvinte....dar sunt mandra si de ele, am "muncit" sa le am!...si nu-mi ascund varsta, chiar daca unii mi-au spus nu spune  te rog, cati ani ai, ca nu te va crede nimeni! Am facut in general ce am crezut eu de cuviinta, am mai gresit si eu in viata, ca deh! oameni suntem, invatam din greseli, dar, ele m-au facut mai inteleapta, mi-au dat  noi valente,(m-au facut mai puternica, si poate mai toleranta) si am dobandit o alta perceptie a vietii si nu regret nici macar ca am trecut prin acele momente....dimpotriva, unele le-as repeta! fara sa stau pe ganduri!
     Nu exista oameni perfecti, prieteni perfecti, si lista ar putea continua... tocmai imperfectiunea ne face unici si  irepetabili, fiti asadar mandri de voi, si pentru ca deja v-am obisnuit cu stilul meu cand spun ceva despre mine astept sa primesc si pareri de la voi, am sa pun o intrebare, la care voi raspunde eu prima cum fac de fiecare data....
Care a fost cel mai frumos compliment pe care l-ati primit in ultimul timp?....si acum hai sa ma tin de promisiune, iubitul meu, mi-a spus in urma cu ceva timp"Olga, sunt tare mandru de tine!"...daca el a spus asta, pentru mine inseamna foarte mult, stiind faptul ca este un tip foarte exigent....ii multumesc frumos, si vreau sa-i spun ca nici nu stie cat conteaza acest lucru pentru mine!

12 comentarii:

  1. Olga, esti o femeie frumoasa, calda, inteligenta, nu vad cum n-ar fi cineva mandru de tine cum spui...ce apreciez eu la tine e valoarea lucrului bine facut, mereu te straduiesti sa faci mai mult, mai bine si asta e foarte bine, nu te dai batuta, chiar cand clachezi pe moment, din nou un lucru bun,si sa stii ca n-am uitat de sfatul pe care mi l-ai dat..."fa ce-ti place...", tu faci cu pasiune ce faci...asa cum spui, si asta se vede! sunt mandra si eu ca te-am cunoscut si ca esti in randul prietenelor mele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mandriile astea is mai de multe feluri..hai sa-ti dau un banc bun:

    Vine sotul acasa de la munca si sotia ii spune:
    -Dragul meu ,s-a stricat televizorul, sa-l repari!
    -Da' ce-s eu , depanator?!
    A doua zi :
    -Dragule ,s-a stricat instalatia la baie,sa o repari!
    -Da' ce-s eu instalator?!
    A treia zi:
    -Dragule, s-a ars becul in hol, sa-l schimbi!
    -Da'ce-s eu electrician?!
    A patra zi, vine sotul acasa, aprinde lumina pe hol si merge, se duce la baie si instalatia functioneaza perfect, da drumul la televizor si acesta functioneaza .
    Asa ca se apuca sa-si laude sotia.
    -Bravo draga mea, tare priceputa vad ca esti , sunt mandru de tine, dar de unde ai stiut cum se repara?
    -Pai , nu am stiut, l-am chemat pe vecinul de la trei sa le repare!
    -Si cat ai platit?
    -Pai , mi-a spus ca ori ma culc cu el , ori ii cant o melodie!
    -Si tu i-ai cantat, da?
    -Da ce-s eu cantareata?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mandria e primul lucru care te scoate din noroiul slugarniciei. Cand esti mandru de tine, nu mai pleci capu'. Eee, sanchi, ca nu avem de ce sa fim mandri. Ba avem. Nu e musai sa fi mandru de lucruri mari. Ca nu toti au turnul Aifel sau naveta spatiala, dar avem si noi micile noastre realizari, de care putem fi mandri.

    RăspundețiȘtergere
  4. AS INTREBA CEVA....
    Mai există mândria de a fi român ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi libertatea si democratia sunt fragede, tinerele, nu de mult fura sugace, abia trecura de varsta cand invata sa paseasca. Ca natia se masoara in sute sii mi de ani, nu in viata de om. Ia sa vedem noi peste 300-400 de ani, aici va fi raiul pe pamant pentru romani. Pana atunci doar la un lucru trebuie sa avem grija: ca hotii de politicieni, pusi de noi sa conduca, de noi, da, astia de buna credinta, care speram sa fie in sfarsit oameni de stat si curati la suflet, ca hotii astia, zic, sa nu mai fure. Ca ne fura pe noi si pana la urma se fura pe ei insisi, dar sunt atat de prosti, ca nu-si dau seama. Ca ma gandesc eu, ca om simplu, ca nici lor nu le-o fi totuna ce conduc, sau unde or trai peste o vreme urmasii lor

      Ștergere
  5. AM GASIT PE NET O POVESTIOARA CU TALC....
    Un tanar era lenes si mandru si dorea sa scape de una din doua. El s-a dus la duhovnic, s-a spovedit indelung si apoi si-a exprimat dorinta aceasta arzatoare, de a renunta la una din doua: ori la lene ori la mandrie.

    Parintele cumpani un pic si zise:

    - Fiule, afla ca lenesul il cunosti dupa lucrarea sa, fiindca nu tipa niciodata "Sunt lenes! Ajutati-ma sa fac cutare lucru sau cutare!”. El pur si simplu nu face! La fel si pe omul mandru n-ai sa-l auzi cum spune: "Iertati-ma, stiti, sunt cam mandru!”. El pur si simplu face lucrarile mandriei."
    Si mai zise parintele:
    - A recunoaste lenea din tine, este ca si cum ai facut primii pasi spre harnicie, dupa cum a recunoaste mandria din tine este primul pas spre a infia smerenia. Cel mai bine este sa te rogi! Dumnezeu te va ajuta astfel sa te cureti si de o patima si de alta. Iar o patima, sa stii, ca niciodata nu lucreaza singura. Din prea multa lene se naste si mandria, caci lipsindu-ne de lucrarile lui Dumnezeu, se aseaza in noi mandria…Si la fel, din prea multa mandrie se naste lenea, caci ai impresia despre tine ca esti ceva sau cineva si te lenevesti in ascultari si implinirea poruncilor lui Dumnezeu. Daca vrei sa alegi una din doua, alege rugaciunea!

    Auzind acestea copilul pleca spre casa lui mai indreptat.

    RăspundețiȘtergere
  6. OLGUTA TU ESTI O FATA EXTRAORDINARA SI DRAGA SUFLETULUI MEU SI CRED CA ASTA O STII FOARTE BINE ..SUNT FERICITA CA TE-AM CUNOSCUT .CA TE AM CA PRIETENA CHIAR DACA VIRTUALA SUNT SIGURA CA VA VENI SI ZIUA SA TE CUNOSC IN REALITATE...MEREU AM FOST MANDRA CA SUNT ROMANCA CHIAR DACA AM PARASIT TARA ..AVEM O TARA MINUNATA DAR ..CAND VAD CE SE INTAMPLA SI CA MULTI VOR SA SE INTOARCA IAR LA COMUNISM CU DURERE IN SUFLET CHIAR O SPUN ..NU MAI SUNT MANDRA CA M-AM NASCUT IN ROMANIA ..MULTI SPUN AVEM O TARA FRUMOASA DAR PACAT CA ESTE LOCUITA ..ACUM CHIAR LE DAU DREPTATE BINEINTELES NU GENERALIZEZ ..MA REFER DOAR LA UNII DINTRE ROMANI ..PACAT ..DOAMNE AJUTA ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Calatorul descult2 august 2012 la 20:27

    Exigenţă,,pretenţii,când oamenii sunt imperfecţi este clar o absurdiatate,eu care sunt un călător desculţ,,la fel ca Dumnezeu,,,,,nu am pretenţii mari sau exigenţe distructive,eu mereu privesc Omul ,,Om,,,nu am standard,,,un prag electoral de sentimente care trebuiesc trecute 50 plus unul,,,,,,,eu sunt simplul iubesc,,nu afirm nu dezic,,,fără fapte,a fi doar auditiv este distructiv,,,sunt şi vin momente în care vrei cu disperare să exişti atunci faptele zidesc cuvântul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mandrie? Da... Un subiect delicat..dar... Da eu ma simt mandra..si asta pentru ca prin natura zodiacyului un leu este mandru.Dar sti ceva/ Mandria poate privita uneori insa ca inganfare sau infatuare. Eu insa am stiut ca am trecut peste aceste asptecte dovada faptul ca in societate am trecut drept o persoana populara..Da..am simtit si simt asta mereu.... Am stiut sa relationez si sa trec peste o mandrie facuta uneori drept ingamfare. Mandria de a fi vertical, corect ca om insa mi-am pastrat-o si mi-o voi pstra intotdeauna si asta se adauga unei descrieri a ceea ce vreau sa ma definesc.... mandra..dreapta...sincera si iubitoare de oamen..asa cum iubesc pe toti ascultatorii Radioului Papucel carora vreau sa le fiu aproape prin emisiunile care le fac.....

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga mea, Olguta,
    Uite ca nu te-am uitat și am intrat să-ți comentez articolul.
    Dupa cum știi, mie nu-mi place sa ma laud, mereu aștept sa ma laude alții, am trecut prin atâtea în viata asta încât nu am de ce sa ma mai laud, faptul ca mi-am îngropat fiul, cat un brad, și totuși nu am luat-o încă razna, mi se pare ceva foarte important. Cu ce sa ma laud? Mie nu-mi mai place sa gătesc, sa suport fițele și laudele altora, nu-mi place sa fiu lăudată și apoi lovita, nu-mi place sa ascult povesti din imaginația prea bogata a altora. Desi scriu versuri, sunt foarte "terestra", ma pot mândri doar cu faptul ca am, sau mai bine zis ca mai am 3 copii, sănătoși, cuminți și frumoși fizic si sufletește. Nu este meritul meu, eu doar le-am fost alături, e meritul lui Dumnezeu, El se poate mândri ca mi-a dăruit astfel de copii. Eu... sunt doar un simplu om... cu ce sa ma mândresc?
    Iti doresc toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  10. CAND FACI CU PASIUNE CE-ŢI PLACE, SA FII MEREU MÂNDRA DE TINE!

    RăspundețiȘtergere