Blog premiat

joi, 16 august 2012

Despre despartiri...

   Pentru nimeni din lumea asta despartirea de cineva drag nu este usoara, deoarece iti da peste cap toate planurile de viitor... e greu sa rupi trecutul de prezent, oricat iti doresti.., nu sunt genu' care ia decizi de despartire la nervi...le cantaresc bine inainte de a spune ca aici e sfarsitul, dar fiecare iubire este unica, la fel cum si toate despartirile, important este sa ai puterea sa spui gata atunci cand simti ca sufla vantul in paradis...la ce bun sa te risipesti?
    Momentul"adevarului" nu e  usor nici pentru o parte dar nici pentru cealalta, dar nici sa te ascunzi dupa vorbe care nu au acoperire, nu merita!!!!  sigur ca pentru cel care nu mai are sentimente, e o adevarat eliberare, pentru ca nu poti fi alaturi de cineva numai din compasiune, pentru cel parasit insa este devastator...am parasit si am fost parasita, cunosc ambele trairi...insa am preferat sa mi se spuna verde in fata, sau la randul meu sa fac la fel! o singura data am procedat adoptand politica lasului, n-am mai raspuns la telefon...am facut asta insa pentru ca daca raspundeam, avalansa de cuvinte pe care i le-as fi spus, nu cred ca era oportuna, educatiei mele...mai ales ca ne respectasem, ne iubisem, si am preferat ca finalul sa ramana fara cuvinte!..am pastrat asadar doar ce a fost frumos...si apoi urasc cliseele..."e vina mea..e vina ta..."nu!!! vina apartine dupa mine ambelor parti...iti spui"Cu Domnu' inainte!" si ce o fi o fi!!! lumea nu inseamna x sau y....n-a fost sa fie!
    Suntem intr-o perpetua cautare a fericirii, va intreb insa ceva...atunci cand ati parasit, vi s-a cerut sa reveniti? vi s-a cerut impacarea? ati spus cuiva"ia-ma inapoi?...nu pot trai fara tine?"
    Marturisesc ca n-as fi in stare de asa ceva, chiar daca as suferi enorm, pentru ca mi-as da seama ca acea persoana si-a vazut macar pentru cateva minute viata sa fara mine..si atunci? nu merita efortul,  nu mi-as incalca orgoliul, si apoi nimeni nu e de neinlocuit....
     Sfarsiturile nu sunt placute, dar nimic nu tine "forever", tine de noi sa le acordam respectul si importanta care li se cuvin si sa nu uitam ca  orice inceput ascunde lucruri frumoase dar si neprevazute...!


11 comentarii:

  1. Asa cum spui si tu despartirea de cineva drag este foarte grea, dar nimic in viata asta nu este intamplator ...suntem oameni si trebuie sa trecem si prin acestea,dar apropos eu m-am despartit de persoana draga ...nu o data si de doua ori ..am crezut ca se va darama cerul peste mine ...dar am mers mai departe nu am avut ce face !!!mi-am mai pierdut si fratele meu care era foarte tanar(28ani)...ei!! peste asta am trecut si mai greu dar,ii multumesc doar bunului Dumnezeu care mi-a dat putere si... uite-ma sunt aici!
    Dar sincer iti spun draga mea Olguta ca daca sotul meu ar fi vreodata sa plece stiu eu unde si sa se termine printr-un divort...nu as fi eu cea care m-as intoarce la el niciodata !sunt prea mandra si am suferit prea mult...!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt asa de revoltata acuma,nu pe barbati ci pe femeile care fura barbatii...le-as arde pe rug.Mie sa mi se intample asa ceva sincer,sincer as intra la spitalul de nebuni,la cat de mult il iubesc sa imi zica ca are pe alta...Tot respectul pentru cele care au putut sa treaca,sunt femei puternice!Daca vrea cineva sa faca o campanie impotriva femeilor care fura barbatii in cunostinta de cauza sunt alaturi de voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De fapt ce cautam noi? Cautam partea noastra complementara, acel barbat care sa manifeste latura noastra latenta. Esti o femeie puternica si stapana pe viata?
      Inseamna ca vei fi atrasa de-un suflet sensibil, pasional si curat care sa te iubeasca.
      Esti sensibila si dai peste barbati stapani si siguri pe viata si emotiile lor?
      Cam asa arata coregrafia iubirii noastre, cautam ceea ce ne lipseste fara sa ne dam seama de obicei.
      Si culmea ironiei este ca peste un timp, in general dupa 7, 8 luni maxim pana la doi ani te confrunti cu primele crize in relatia de iubire, in care te uiti la celalalt si te intrebi daca el este omul langa care vrei sa imbatranesti. De ce se intampla sa ne razgandim pe drum?

      Ștergere
  3. Oricine în viaţa asta a trecut – dacă nu, cu siguranţă va trece – printr-o despărţire nasoală, după o relaţie mai mult sau mai puţin importantă. De fiecare dată ne vom întreba ce anume am greşit, ce nu a mers, de s-a ajuns la despărţire. Nu te chinui singură şi mai bine îţi vezi de tine, că doar tu contezi acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sigur, nu e idee buna sa fugi dupa caruta care nu te asteapta....Sunt pasi care trebuie facuti cu grija...Intelege-ti greselile dar realizeaza ca nu esti un esec. Nu te certa. Daca ai facut greseli atunci invata din acestea. Este nevoie de doi pentru o relatie si tot de doi pentru a o rupe. Nu ai fost singurul care a facut greseli. Lucrurile pe care le-ai invatat acum iti vor fi de ajutor in urmatoarea relatie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Putem sa traim despartirile, rupturile sau pierderile unei fiinte dragi fara sa ne distrugem sau sa ne culpabilizam, fara sa suferim cu disperare sau sa ne adancim in depresie, pregatindu-ne constant pentru a invata sa facem travaliul de doliu.
    Acest lucru presupune renuntarea la auto violentele pe care suntem capabili sa le intretinem, impotriva noastra, din momentul in care am simtit violenta produsa de disparitia, plecarea unei persoane care parea a fi esentiala pentru echilibrul nostru intim, careia i-am atribuit un vis de viata comuna, asteptari, speranta de a impartasi o coabitare pe termen lung sau de a imbatrani impreuna.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu ne place sa ni se spuna ca am omorat iubirea cu mainile si lanturile ce i le-am pus la picioare partenerului dar asta-i adevarul crud al femeilor care pierd iubirea devreme. Poti sa spui adio unui trecut dureros, unei iubiri pierdute si unei experiente inca ascunse de lume fara sa fii judecata sau analizata. Toata viata ta sta in puterea ta personala. Si aceasta putere se dezlantuie cand ai curajul sa te arati asa cum esti.
    Te imbratisez cu toata iubirea ce-am descoperit-o in mine!

    RăspundețiȘtergere
  7. tasha, iti multumesc pt urarile tale frumoase si ma bucur tare mult ca te-ai alaturat si tu comunitatii noastre, sper sa te simti bine alaturi de noi si sa ne vizitezi cat mai des!
    P.S. imi place tare mult ce postezi pe acest blog!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place ce gasesc pe blogul tau! pupicei si imbratisari!

      Ștergere
  8. daca eu l-as mai putea adduce inapoi pe sotul meu as face orice,absolut orice.din pacate ,de acolo de unde a plecat el nu mai este cale de intoarcere.pierderea unei persoane pe care o iubesti nu poate sa nu te marcheze pentru toata viata........

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cunosc sentimentul draga mea....am trecut si eu printr-o pierdere imensa, nimeni niciodata nu-i va putea lua locul...dar asta nu inseamnma ca trebuie sa ne punem cenusa in cap!

      Ștergere