Blog premiat

marți, 14 august 2012

Cate " umere "dragi pe care sa plangeti aveti?

       De regula sunt o  extrovertita, ma deschid foarte usor, tocmai de aceea azi  am simtit nevoia sa plang pe umarul cuiva...pur si simplu, nu pentru ca sunt o plangacioasa ci pur si simplu, ca parca nimic nu-mi iese cum as vrea de la o vreme...poate imi doresc eu prea mult de la altii, poate altii au prea mari asteptari de la mine, chiar nu stiu cum  sa imi explic, dar imi cam iese totul pe dos!...am stat m-am gandit si culmea stii care e? n-am gasit umaru'!....hmm!...ala, nu...ala nu! ...aia nu! aia nu! si mi-am zis in sinea mea...plange-te si tu naibii pe blog...ca acolo, mai vine unu' altu' mai lasa un mesaj,  un comment, e total dezinteresat, ba chiar obiectiv, ca s-ar putea ca "umaru' " pe care il astepti sa nu perceapa exact mesaju' si, ori sa o ia ca pe o "toana" de-a ta...ori pur si simplu  sa-ti zica:  " iesi la plimbare...o sa-ti treaca!
    Trece, totul trece, foarte adevarat, dar cand ai nodul in  gat si simti ca te inabusa ceva, trece mai greu! ..azi am cam uitat sa  zambesc, poate de aici mi se trage, am uitat sa-mi spun ca maine poate va fi mai bine, am uitat sa-mi spun ca daca nu s-a terminat, nu aici  e finalul...
    Uneori ma simt ca un stalp de sprijin pentru toti cei din jurul meu, adica simt nevoia de implicare, azi am simtit nevoia de sprijin, simteam ca, ceva parca plezneste in mine... se rupe.... si mi-am dat seama ca nu intotdeauna problemele le putem rezolva singuri, fara sa spui nimanui nimic...nu poti sa spui la nesfarsit, sunt puternica, pentru ca la un moment dat toti avem probleme si nu ma refer acum la iubit, ma refer la cel mai bun prieten pe umarul caruia poti sa plangi, uneori nici iubitului nu poti sa-i spui tot, oricat de deschisa ai fi... ci la persoana care poate sa te aduca in starea aia in care sa crezi ca totul se rezolva mai devreme sau mai tarziu si ca totul va fi bine....
    Am  o singura prietena pe umarul caruia am putut sa plang si sa inteleaga totul fara sa-mi ceara detalii,  pentru ca nodul acela din gat uneori nu te lasa nici macar sa vorbesti...e departe de mine, imi lipseste mult ...poate nu  ati avut un astfel de umar si nu cunoasteti efectul lui...va spun eu insa ca e  fantastic sa poti sa spui cuiva exact ce simti, sau sa nu spui nimic si sa te inteleaga din priviri... prinde atat de bine, al naibii de bine!... un om ,un umar, un suflet … care sa ne asculte....voi cati "umeri " aveti? va doresc sa  prindeti cati mai multi, uneori ei sunt" gura" noastra de aer proaspat!


22 de comentarii:

  1. Monotonia unei repetitii (adica fiecare zi se face robotic avand aceelasi program), multe persoane care vor sa distruga si viata altora ca sa nu fie numai ei tristi , TE ADUC uneri in astfel de stari...va trece! cu singuranta, esti o fire puternica te citesc de multa vreme si nu ma indoiesc de asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multi spun ca imi sunt prieteni si eu ma fac ca ii cred
    dar asta e viata..o continua lupta in primul rand cu tine insusi,cel mai bun prieten iti esti tu ...noi incercam sa ne tinem cei mai buni dar de fapt nu este asa , dar nici nu poti sa fii ca cel de langa tine care minte ..inseala etc.
    ...astea fiind zise eu ma descarc de energia negativa spunandu-le ce cred...eu cred ca tu ti-ai iubit fff mult sotul si sunt de acord
    ... dar o clona a lui nu vei mai gasi draga mea!
    Barbatii in ziua de azi sunt fff perversi...

    RăspundețiȘtergere
  3. Spune întotdeauna ce simți și fă ceea ce gândești. Dacă aș ști că asta ar fi ultima oară când te voi vedea dormind, te-aș îmbrățișa foarte strâns si l-aș ruga pe Dumnezeu să fiu păzitorul sufletului tău. Dacă aș ști că asta ar fi ultima oară când te voi vedea ieșind pe ușă, ți-aș da o îmbrățișare, un sărut și te-aș chema înapoi să-ți dau mai multe. Dacă aș ști că asta ar fi ultima oară când voi auzi vocea ta, aș înregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o dată și încă o dată până la infinit. Dacă aș ști că acestea ar fi ultimele minute în care te-aș vedea, aș spune “te iubesc” și nu mi-aș asuma, în mod prostesc, gândul că deja știi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Esti suparata, simti ca nimic nu-ti merge bine, te-a parasit, te-ai certat cu cineva drag, poate te vei simti mai bine daca te descarci un pic si-i lasi pe ceilati sa-ti vada durerea,ai facut bine ca ai scris...

    RăspundețiȘtergere
  5. Am in jurul meu destul de multe persoane care au ca si calitate principala aceea de a fi intotdeauna sprijin pentru cei din jur. Consider ca e un act de credinta si curaj sa oferi umarul unui prieten .Sunt situatii in viata cand ai nevoie cu disperare de cineva ,de un umar fie pentru o problema sentimentala ,de familie sau de serviciu .
    Cand cineva vine sa se planga pe umarul tau intreba-te:
    Oare de ce are nevoie aceasta persoana?
    … si nu: Oare ce pot sa ii ofer acestei persoane? Poate aceea persoana are nevoie doar sa te stie acolo alaturi, nu sa vii cu solutii… ci doar sa te stie aproape, sa o iei in brate si atat.
    Mi-a placut cum a zis Alan Cohen, daca le dam celor din jur incredere in fortele proprii, daca le aratam ce potential au, de fapt nu ii mai privim ca pe niste jucarii stricate si ei isi gasesc resursele pentru a depasi singuri problemele.
    Asadar “nu poti forta o floare sa-si deschida petalele, dar ii poti da pamant bun, lumina si apa.” Frumos nu? Daca vei face asta vei fi inconjurat de oameni care stau pe propriile picioare, care reusesc in viata, sunt fericiti si nu mai au atata nevoie de umarul tau.
    PS.Eu am ales de multe ori umarul pe care sa plang si tu stii foarte bine ...iti multumesc !Eliza

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place cum asociati intotdeauna ceea ce scrieti cu imagini extrem de reprezentative. Iar fotografia de la inceput m-a atins mult :)

    RăspundețiȘtergere

  7. Un singur umar am si eu! Si e greu cind e departe... Dar nu as cauta un altul pentru ca prietena asta a mea e exact ce imi trebuie. Nu vreau altceva. Si sa stii ca toti avem zile de-astea cand si cand... Dar trec.

    RăspundețiȘtergere
  8. Când nu găsim pe nimeni, și niciun umăr, să ne împreunăm mâinile și să vorbim cu Maica Domnului și Iisus Hristos și să le cerem ajutorul, sunt singurii care nu ne dezamăgesc. Să dea Dumnezeu să treceți cu bine peste toate, după ploaie și furtună , dă soare și vreme bună, Doamne ajută!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna dimineata, Olga !
    Grea si intortocheata e tema emisiei tale de azi. As putea sa stau o zi intreaga sa scriu , dar timpul e asa cum e… ne alearga intr-un asemenea hal, de nedescris !
    Uneori trecem prin stari haotice, de crunta tristete, de disperare, cand imploram atingerea unui drag noua, cand ne molesim in grija aceluia…
    Eu nu vreau sa impovarez pe nimeni cu mahnirile mele
    Se spune ca tacerea e de aur… dar cu adevarat bogat esti abia dupa ce devii si surd si orb, ca sa citez un mare filosof
    M-am convins ca bunavointa nu-i un dar acceptabil … si e rasplatit mereu … si mereu… cu grija nepasarii !!
    Cu ce creme, cu ce alifii crezi ca m-as putea da sa mi se duca petele de la arsura lacrimilor celor carora nu le datoram nimic ?!?
    Pe cat de delicati mi-s umerii, pe atat de puternic mi-e pasul !! Oare pentru asta ador bocanceii ce-mi cuprind gleznele fine... dar sigure pe ele cand se pirueteaza ???
    Stiu ca cea mai mare tortura e sa ne ascultam singuri lacrimile… nu cum cad... ci cum se nasc… sa le ascultam chinurile facerii, ca sa-l citez pe Emil Cioran...
    As plange pana mi s-ar inchide ochii chiar si deasupra unui fluture mort sperand ca asa i s-ar deschide apripile. Cum sa n-o fac deasupra unui trandafir sperand ca-mi va dezvalui minunea vietii ?!?
    Westlife & Toni Braxton - Cry On My Shoulder
    iti trimit melodia pe wowapp
    sa fie... pentru cei care inca sunt !!
    va multumesc ca sunteti !!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu stiu daca dupa acest mesaj pe blog va-ti simtit mai bine sau nu, dar doresc sa va spun ca pe mine mesajul Dumneavoastra m-a bucurat, de parca mi ati vorbit din sufelt si doresc sa va multumesc! Sa regasiti linistea necesara ca lucrurile sa iasa din nou asa cum trebe sa mearga...o seara frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  11. Un singur umar am si eu! Si e greu cind e departe... Dar nu as cauta un altul pentru ca prietena asta a mea e exact ce imi trebuie. Nu vreau altceva. Si sa stii ca toti avem zile de-astea cand si cand... Dar trec.

    RăspundețiȘtergere
  12. De ce nu m-ai cautat? Eu am venit la tine si, poate, te-am impovarat cu tristetile mele, dar am stiut ca ma vei intelege. Am mai stat de vorba si cu alte prietene, pe care , cel putin eu, asa le consideram. Simti uneori nevoia sa te confesezi, sa ceri o parere, sa te eliberezi. Unii se duc la spovedit, altii la psiholog , cei mai multi apeleaza la prieteni, nu la rude. Atunci se pune la incercare amicitia si sinceritatea. Cei buni te mai intreaba daca esti bine, dar din pacate, cei mai multi iti intorc spatele, nu-i intereseaza, au ale lor, considera ca fiecare trebuie sa-si rezolve singur dilemele, ca e bine sa nu te bagi... Esti binevenita oricand in casa sufletului meu, asa sfaramata cum e. In doi e mai usor. Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  13. Amelia Alexandra Giurgiu11 aprilie 2017 la 18:11

    Fiecare dintre noi, trecem prin stări de astea, iar daca este să cădem în butoiul cu melancolie, și vrem să plângem,pe umărul cuiva, deși poate nu vrem să recunoaștem, dar persoană de lângă noi, ne calmează, iar daca nu este lângă noi, un simplu telefon sa-i dam, și ne vom simți mai ușurați, confesandu-ne...

    RăspundețiȘtergere
  14. Geania Ionescu „Nu te plange niciodata. Doar traieste. Cu suisuri si coborasuri, cu obstacole, cu bucurii, cu plansete, cu rasete, cu iubiri si dezamagiri… viata este minunata. Bucura-te in fiecare dimineata pentru ca traiesti si iubeste-te!”...Umarul pe care-l cauti,...E AL TAU!

    RăspundețiȘtergere
  15. Draga mea am citit mesajul tău pe blog ....sincer tu ai spus tot ceea ce eu nu aveam curajul sa spun ! Toata lumea începând de la familie si terminând la oamenii cu care lucrez ma stiu ca si ,,doamna de fier ''' femeie care nu are probleme care are tot timpul zâmbetul pe buze si care niciodată nu sa plâns de nimic! Doar eu stiu ce este în sufletul meu....am familie am prieteni am colegi ba mai mult am un sef super ok intelegator dar....nu am acel umăr unde să plâng cum spuneai tu...e greu sa găsești astfel de umăr. Eu mi as dori ca măcar tu sa ai parte de acel umăr....te pupic cu drag Olga si...ai grija de tine iubita!

    RăspundețiȘtergere
  16. Dorina Daniela Ilie11 aprilie 2017 la 18:14

    Bună dimineața!
    și o zi a curajului asumării și a deciziilor înțelepte, bazate pe iubire și pe adevărul inimii! Vă doresc o zi binecuvântată cu lumina divină a iubirii, a acceptării și a recunoștinței pentru ceea ce sunteți, faceți, decideți și aveți - pentru a vă regăsi prin valorile voastre de conduită și caracter, liniștea inimii, pacea & frumusețea sufletească!

    RăspundețiȘtergere
  17. Alexandru Mircea11 aprilie 2017 la 18:15

    poti plange la ghidonul unei biciclete dar mai bine plangi la volanul unui rolls royce

    RăspundețiȘtergere
  18. Cornel Savulescu11 aprilie 2017 la 18:15

    Sarut mana ,ofer umarul meu !

    RăspundețiȘtergere
  19. Draga mea, iti recunosc cu toata sinceritatea mea, am plans in mine mereu!

    RăspundețiȘtergere
  20. Uitându-mă mai bine la chipul tău acum, aduci puțin cu Maria Nagy, solista de muzică ușoară, cel puțin la zâmbetul cald și larg. "Umărul meu" este soțul meu actual. Când ești bolnav, prietenii te cam părăsesc. Eu asta am simțit, fiindcă nu m-a mai căutat nimeni, decât pentru lucruri care pe mine nu mă priveau: bârfe și alte ciudățenii.
    Am legat niște prietenii cu oameni de pe net, dar s-au dus și acelea, nu a fost ceva durabil. Amiciții de o vară.

    RăspundețiȘtergere