Blog premiat

sâmbătă, 19 mai 2012

Defectele partenerei/lui nostru...

     Pornesc  acest subiect cu gandul ca poate voi avea multe voci care vor fi de aceeasi parere cu mine, adica, majoritatea dintre noi fabricam in mintea noastra minciunele autoamagitoare legat de iubitii nostri, tocmai pentru a trece mai usor prin unele situatii dificile, sau,  nu neaparat,  ci poate pentru ca atunci  cand iubesti chiar si defectele celui drag le pui la valenta unor calitati...si asta pentru ca oricum nu reusim sa-i schimbam defectul, stiti cum se spune"lupul isi schimba parul , da' naravul ba"....poate doar sa-l mai" indulcim" cumva,  daca in dorinta lui de a  fi aproape consimte acest lucru si isi da si el concursul, in a corija parte din defectele sale.
    Am multe prietene care spun ca desi vad in cel de langa el barbatul care are o aglomeratie de defecte si nu-l pot determina sa se indrepta dar cu toate acestea  au primit o dependenta de jumatatea lor si  spun ca nu cred ca vor putea sa traiasca cu un alt barbat, imi amintesc un caz concret cu o amica, care a ajuns in cele din urma sa fie batuta crunt, de sotul ei, dar care nu putea sa-l paraseasca pentru ca avea cu el doi copii , slab rationamentul, copii asistau la bataile care se repetau in casa, pana cand  n-am putut sa stau indiferenta si i-am propus sa divorteze, sa plece departe de  acest individ, care numai  om nu se putea numi... ci bestie, pur si simplu, intr-o iarna geroasa, a fugit desculta  prin zapada pana la mine, cand am vazut-o m-am crucit...am spus, "nu se poate!!! maine mergem si depui  cererea de divort", am participat la divort ca martor,  nu regret deloc, acum femeie e in Austria, e fericita, isi reconstruieste viata si pune capul pe perna linistita.A invatat sa fie fericita cu sine insasi si  i-am spus sa aiba grija cui isi va darui viata de acum inainte, pentru ca nu tot ce straluceste e aur...
    Trebuie sa avem doar forta si dorinta de-a cauta, pentru ca unii isi gasesc jumatatea mai devreme, altii mai tarziu, totul e sa nu renuntam! Sa ramai langa un om care  te loveste, te raneste verbal, te agreseaza, mi se pare o forma de masochism, ba mai mult  unele din dorinta de a nu-si" pata" jumatatea dezvaluind defectele sunt aproape dispuse  sa-l sustina, nefacand altceva decat sa-i dea puteri si mai depline!
    Personal, am toleranta fata de defectele partenerului meu, adica nu ma cramponez de lucruri  marunte care pot fi depasite usor cum ar fi spre exemplu, o vorba aruncata la manie, dar care dupa cateva ore  este acoperita de o ploaie de pupicei, simtim cu totii nevoia descarcarilor emotionale, si uneori  cel drag si apropiat tie, este cel care cade victima...daca tonul  care vine ulterior, este unul plin de atasament si caldura, realizezi ca afectiunea ta nu are de suferit.
   Dar hai sa vedem dragilor, care ar fi defectele mai mari sau mai mici ale partenerilor sa stabilim un top al lor...
    Multi nu recunosc nici in ruptul capului ca au gresit, o dau cotita, invartita, dar nu-si asuma greselile, pai cum poti sa nu fi scos din minti cu un astfel de partener?
    Unii sunt tipicari din cale afara, daca nu le iese ceva perfect te"freaca" pana  cand te seaca! sau pierd ore in sir pana cand le iese exact asa cum si-au dorit, bibileste, cioparteste, de se enerveaza si el dar nu se lasa frate!
    Daca e s-o luam cu barbatii, unii uita sa se barbiereasca cateva zile, nimic mai urat decat un barbat delasat, neingrijit!...dar nici in ce ne priveste pe noi femeile nu este placut sa vezi o femeie cu parul neingrijit, cu unghiile nearanjate...cu hainele patate...si lista ar putea continua...
    Imprastiatul hainelor prin casa, este o alta problema, care o intalnim aproape in fiecare casa, de regula unu' strange si altul imprastie....dar, nu numai hainele, uneori si celalalte lucruri, pe care daca nu le asezi la locul lort, devin o problema atunci cand le cauti, ajungand-se  chiar la certuri...
    Veti spune ca nu suntem perfecti, de acord! recunosc ca nici eu nu sunt...cineva chiar mi-a spus cu ceva timp in urma, tocmai de asta te iubesc...si am inteles pe deplin afirmatia lui, si eu simt la fel cum simte el, pentru ca langa cineva  perfect m-as simti inferioara, are si  persoana in caauza multe defecte  unele le voi enumera acum sa fiu in topic, dar marturisesc ca nu ma opresc in a-l pretui la fel in continuare.Fac acest lucru pentru ca astept si din partea voastra la fel, adica sa nu ma lasati in gura lupului ci sa participati la comentarii!
    Asadar, sa trec si eu in a spune defectele celui  drag mie....
     La el stau cam asa lucrurile, are mania manipularii si a controlului: sa fie, dar sa fie cum vreau eu!!!
     E o intreaga Odisee in mintea lui, este periculos de inteligent, se supara foarte usor, dar ii trece la fel de repede...asta pentru ca si el sustine ca perfectiunea l-ar plictisi ingrozitor...imi place insa un lucru la el care zic eu ca e de apreciat, ma intreaba mereu"ce parere ai, e bine asa?"...defectul cu fumatul, e unul  poate destul de  rau pentru el...fumeaza mult  si  acest lucru, desi e constient ca-i dauneaza, nu vad cum l-ar putea indeparta....tigarile electronice, poate ar fi o amagire...dar nu sunt sigura ca ar constitui solutia salvatoare, pentru ca nu-i plac surogatele...are tendinta de „a despica firul in patru“, incapatanat, sceptic si conventional ...usor materialist, pentru ca factorul"iti dau asta, dar,  imi dai si tu aia" functioneaza perfect! si cu toate astea  mi-e foarte drag! nu m-as vedea langa un barbat care le face perfect toate lucrurile, pentru ca repet - NU SUNT PERFECTA!
    Raspunsurile voastre vor fi citite azi in emisiunea "Arta de a trai" de la ora 20.00  - 23.00, va  astept cu drag pe id-ul  de radio - radiopapucel@yahoo.com sau pe skype la radio.papucel.

15 comentarii:

  1. Haideti mai sa-mi critic si eu consortul,doar putin,nu intru in amanunte
    - Cel mai mare defect al lui este comoditatea, nu'l scoti din ale lui nicicum. "iubire, faci si tu cutare lucru".."aaa... mi'e lene...mai tarziu/maine". "iubire, unde mergem in vacanta" ... "unde vrei tu" ... De ce sa'si consume el energia, lasa ca are cine
    - Nu are nici o treaba cu romantismul, nu ar veni el acasa cu o atentie,cat de mica
    - Nu este spontan
    - Trebuie sa-l iau cu binisorul si sa-l pregatesc din timp daca vreau sa mergem undeva,altfel ma cicale mai rau decat o soacra afurisita
    - Fumeaza exagerat si nu intelege ca este spre binele lui sa se lase sau sa le rareasca
    Si ma opresc aici Ar mai fi cateva defecte de adaugat,dar nu vreau sa dau tot din casa si in plus este al meu cu bune si cu rele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine trasate defectele partenerului tau...si bine ca te-ai oprit...ca deh! oricum e dragostea ta...nu?

      Ștergere
  2. Este foarte greu sa ajungi sa iubesti pentru ca e dificil sa accepti o persoana asa cum este, in limita bunului simt.
    Iubirea este frumoasa, incearca sa o traiesti cu bune si cu rele, deschide ochii, uita-te in jur si observa viata reala; ca totul sa decurga perfect ai nevoie de echilibru iar acest echilibru este format din bine si rau, in parti egale.
    Daca tu crezi ca el merita sa fie iubit, ofera-i iubirea ta si nu renunta la el. Carpe diem – in traducere, Traieste clipa.
    Defectele partenerului nu sunt o scuza de a fugi si de a lasa totul balta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred si eu intr-o lume mai buna...razboaiele defectelor sunt deja, patetice, iar oamenii needucati vor disparea in timp, cred in bunatatea oamenilor si cred in paradisul pe pamant, daca ne dorim cu adevarat acest lucru, nu permit nimanui sa ma descurajeze,deziluzioneze pentru ca pot sa fiu si pragmatica, si cu picioarele pe pamant daca vreau, sunt taur!si asta spune tot!

      Ștergere
  3. Trecand peste toate defectele pe care le au sunt tot ai nostri, cei cu care inpartim si bune si rele, cei care ne suporta mofturile si smiorcaielile, cei care ne fac sa radem in hohote,SUNT JUMATATILE NOASTRE PE CARE LE IUBIM NECONDITIONAT...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect!!!Nici ei fara noi, dar nici noi fara ei...defectele la o adica ne definesc ca oameni, imi iubesc defectele, ne creeaza unicitate si pentru mine sunt o provocare, iar mie imi plac provocarile!

      Ștergere
  4. Timpul pe care il avem e atat de scurt incat am invatat sa pretuim fiecare clipaDar pentru asta tot o sa insir cateva defecte ,minore zic eu! -Doarme pe diagonala patului, si cum nu ar fi de ajuns mai pune si piciorul peste mine -Cand face baie este dezastru,zici ca e inundatie -Prea permisiv cu copiii,le face toate mofturile mie revenindu-mi rolul de 'bau-bau' -Ca orice barbat ,sforaie spre disperarea mea -Nu se tine de cuvant. De cand imi tot zice ca o sa-si rezolve cu serviciul !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate la vremea lor...rabdare si tutun! spunea Napoleon...asadar, nu face pe "bau-bau" ca-l sperii mai tare!va lucra si el sa se indrepte, sunt convinsa!Asta nu inseamna ca ii gasesc scuze...!

      Ștergere
  5. marioara toader19 mai 2012 la 17:14

    Acu' de ce ne faci tu sa dam din casa...mai ales dintr-o"casa' in care am impartit de toate timp de 40 de ani....Aproape de toate ..caci violenta fizica n-as fi acceptat-o niciodata....
    Defecte??? cine n-are oare?...insa dupa atata timp am reusit sa le accept..E ca chestia aceea cu calea ferata...langa care stau si toata lumea ma intreaba daca ma deranjeaza trenurile care trec ..Si le raspund sincer: Nu,nu le mai aud!!!Asa si cu defectele "omului "meu..
    Nu le mai vad...m-am contopit cu ele si e foarte bine..Nu mai supar ca sta prea mult la tv..pentru ca eu stau pe calculator.:))).,nu mai ma agit cand vad ca neglijeaza anumite treburi in curte si platesc pe cineva sa faca...ca poate cei 66 de ani..au nevoie de odihna mai multa.....aa,sa nu intelegi ca este batran...!!!!:)))).Acu...nu stiu daca eu sunt o norocoasa sau o olteanca smechera ..care.. mi l-am format dupa gustul meu..Nu fumeaza,bea ocazional...In genere..nu-mi refuza nimic din ceea ce ne putem permite......E si asta un defect ,nu??E prea cuminte!!!Dar sa nu crezi ca a fost asa mereu..A avut si el "dracusorii" lui in tineretze....insa am invatzat sa ne toleram si sa ne respectam!! Conteaza enorm intr-o relatie..Parerea mea!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumos gandit, ai felicitarile mele SINCERE!
      Te pup si te imbratisez!

      Ștergere
  6. Am un talent fantastic de a fi arogant faţă de unele persoane sau situaţii din viaţă. Nasul pe sus nu mă defineşte, ci mai degrabă o atitudinea de dispreţ faţă de anumiţi semeni, pe care îi văd de undeva din nori, ca pe nişte simple bacterii necesare în descompunerea leşurilor. Soluţie: îmi aduc aminte foarte des faptul că, în esenţă, puţini oameni sunt cu adevărat răi dar sunt mai degrabă neînţeleşi, aşa că de multe ori prefer să-i înţeleg sau, în cel mai rău caz, să-i ignor cât pentru 76 de vieţi

    RăspundețiȘtergere
  7. As vorbi despre defectele mele mai degraba:
    -Daca plang nu inseamna ca sunt isterica. Inseamna ca sunt vie si ca pot sa te fac pe tine sa zambesti.
    -Daca sunt nervoasa nu inseamna ca am ajuns la capatul puterilor. Inseamna ca ma pregatesc sa fiu femeia buna, blanda si dragastoasa care iti alina tie noptile, le face senine, le scutura de nori sau le picteaza in culori de stele.
    -Daca sunt depresiva, inseamna ca am nevoie de linistea, echilibru, sangele si viata ta ca sa-mi revin. Inseamna ca atunci cand o sa-mi revin, o sa ti le intorc inzecit.
    -Daca vorbesc prea mult e pentru ca ma simt completata de tacerea ta. Cuvintele mele sunt banale, dar nu tintuiesc in durere. Sunt pentru ridurile din coltul gurii pe care ador sa le destind. Pentru amuzamentul din ochi, pentru zambetul din buze, pentru felul in care incerci sa le cauti semnificatii si sa le dai atentie.
    -Daca nu ma satur de tine e pentru ca te-as vrea cu mine o eternitate, iar tu imi promiti minim o viata. Orele, zilele, saptamanile... sunt masurabile. Pentru un suflet insetat si infometat, clipele nu sunt niciodata de ajuns.
    -Daca tac cu zilele nu inseamna ca e ceva in neregula cu mine. E pentru ca vreau sa te privesc vorbind, pentru ca vreau sa-ti simt cuvintele cum ma invaluie fara tinta, pentru ca pari atat de naiv cand te straduiesti sa imi intelegi tacerea.
    -Daca iti refuz bratele noaptea, e pentru ca as fi de acord sa ma sufoci cu totul. Deja mi s-a taiat respiratia...
    -Daca sunt geloasa, nu e pentru ca nu am incredere in tine, ci in mine...
    -Daca ti se pare ca sunt credula e pentru ca am incredere oarba in cuvintele tale.
    -Daca sunt posesiva e pentru ca am facut un cult din obiectul iubirii mele. Nimeni nu are dreptul sa ma opreasca din dorinta de a fi singura si unica ta iubire.
    -Daca stau cu orele la shopping e pentru ca incerc sa-mi dau seama cum e sa stai cu orele savurand o bere cu amicii.
    -Daca te intrebi cum de o buna parte din finante se indreapta cu pasi siguri catre farduri, e pentru ca, cu orice pret, trebuie sa iti par frumoasa. Frumoasa ta, dar nu a lumii...
    -Daca petrec prea mult timp in fata oglinzii, inseamna ca ma ingrijoreaza gandul ca vreodata ai putea sa nu ma mai gasesti minunata.
    -Daca sunt prea afectuoasa, e pentru ca nu imi place sa fiu oricum. Iar mai simplu si natural de atat chiar nu pot fi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am gasit parerea unui barbat pe un site, e vorba de Emilian ISAILA,care spune asa:
    "ntre femei și bărbați apar, de multe ori, diferențe de percepții. Uneori, într-un cuplu, noi credem ceva negativ despre partenera noastră, dar ea consideră că ceea ce pe noi ne scoate din minți e, de fapt, o calitate.

    De aici apar și foarte multe neînțelegeri. De fapt, cred că, într-o relație, simțul umorului e esențial. E bine să te privești cu puțină ironie și să-i accepți pe cei din jur așa cum sunt. Cu toate acestea, iată mai jos câteva păreri sincere ale unor bărbați despre opt calități ale femeilor.

    1. Nouă ni se par pisăloage, ele cred că sunt elocvente.

    2. Noi credem că gătesc prost, ele, că prepară mâncare bio.

    3. Noi credem că sunt zgârcite, ele spun că sunt chibzuite.

    4. Noi credem că s-au îngrășat, ele spun că s-au împlinit.

    5. Noi credem că se fardează strident, ele, că se aranjează.

    6. Nouă ni se pare că șofează prost, ele cred că au un spirit de observație ascuțit.

    7. Noi simțim că nu ne mai răsfață, ele spun că s-au maturizat.

    8. Noi observăm că ne mint, ele cred că ne protejează."

    RăspundețiȘtergere
  9. Nimeni nu e perfect, insa fiind barbat imi este mai usor sa remarc defectele femeii. Nu ma refer la defecte ce necesita efort pentru a fi rezolvate, ci la acele lucruri marunte cu efecte mari, uneori chiar dezastruoase intr-o relatie.
    Femeia este o fire curioasa, de aceea a si cautat sa manance din fructul oprit, daca nu era interzis acest lucru, probabil ca nu ar fi fost interesata. Dar nu despre aceasta categorie vreau sa vorbesc. Cred ca cel mai mare defect la o femeie este faptul ca uneori nu stie sa taca, tacerea poate fi o mare calitate. A vorbi intruna nu inseamna ca femeia respectiva este desteapta, ca este o enciclopedie ambulanta. In opinia barbatilor o astfel de femeie este cicalitoare, de-a dreptul enervanta. Vorba unui profesor pe care l-am avut la liceu : ,, tu cand vorbesti cu mine sa taci ”.

    Poate nici chiar asa, dar cu siguranta uneori femeia mai trebuie sa traga si aer in piept intre cuvinte sau macar intre fraze. Oricum in 90% din situatii aceste discutii care vin doar dintr-un singur sens sunt ,, post mortem ”, adica fapta e consumata si nu pot rezolva nimic. Dar unele femei nu inteleg acest lucru; cum imi spunea o persoana, evident de sex feminin ,, trebuie sa ma descarc ”. Am putea spune in astfel de situatii ,, vorba putina sanatate pentru barbat ”. Deci femeile sunt aproape perfecte, adica nu prea au defecte, doar cateva..pe ici pe colo.

    RăspundețiȘtergere
  10. partenerul meu are niste defecte care ma calca pe nervi uneori. este neincrezator, si atunci cand este asa, vorbeste incet, mormaie si nu il aude sau intelege nimeni , nu intelege unele lucruri ce i le zic si nu am rabdare sa ii explic si astfel ma enervez. si uneori ma enerveaza ca e afectuos cand eu nu am starea necesara pentru a sta in brate ore in sir, e mai timid, desi are prieteni si cunostinte, e delasator. dar imi place la el ca are rabdare cu mine, ca e destept, e constant in decizii, nu este influentabil. nu tine cont de parerile altora si e alaturi de mine

    RăspundețiȘtergere