Blog premiat

sâmbătă, 26 mai 2012

Ce faci cand ajungi la fundul sacului?

   Avem momente in viata cand pur si simplu, toate resursele pecuniare s-au terminat, ce-i de facut in astfel de momente? Cum ne "incurajam", pentru ca , dupa mine de la creier porneste totul, putem sa depasim momentul daca stim sa ne stapanim "capriciile" si poate chiar si sa gasim solutii salvatoare...asta mai ales in cazul nostru al femeilor cand lipsa banilor ar putea duce la o depresie...am gasit un articol pe un site, il voi da in copy paste  pentru ca sugestiile  venite zic eu ca sunt salutare:
  
"1. Mort-copt nu te duce la magazin!
De fiecare data cand avem nevoie de cate ceva, mergem la magazinul din fata sau la hypermarket. Dar mai sunt si alte lucruri pe care le poti face!
In primul rand, intreaba-te daca ai intr-adevar nevoie de acel lucru. Zahar brun pentru nu-stiu-ce prajitura, o cheie franceza pe care o folosesti doar o data, un tricou tipator bun de purtat in Hawaii – iti par necesare pe moment, dar chiar sunt? Nu poti folosi ceva ce ai deja in locul lor? Tine minte, esti falit!
Pune-ti intrebarea: pot sa imprumut (nu bani!)? Sa revenim la cheia franceza de mai sus. Ce rost are sa o cumperi, cand vecinul/colegul/prietenul tau iti poate imprumuta una? Si-asa nu ai nevoie de ea decat o data pe an si ti-ar ocupa un raft in mod inutil pe timpul celorlalte 364 de zile din an!
2. Daca poti, negociaza!
Negociere inseamna mult mai mult decat obtinerea unui pret mai mic. Dar sa incepem cu acest caz.
In multe magazine, inclusiv in cele de imbracaminte, exista articole “deteriorate” care costa cu cateva zeci de lei mai putin decat cele in stare buna.
Nu iti spunem sa cumperi rosii stricate sau televizoare care nu merg, dar daca gasesti o pereche de pantaloni careia ii lipseste un nasture, de exemplu, multe magazine iti vor face o reducere (da, si in Romania!). Inlocuirea nasturelui te costa un leu, reducerea va fi de cateva zeci de ori mai mare!
Daca nu cumperi din magazin, ci de la o persoana oarecare, negocierea nu are limite! La chirii, tranzactii imobiliare, la masini sau la orice articol cumparat din piata/targ, negocierea e obligatorie!   
3. Incearca trocul!
Exact ca si cu surprizele Turbo, cand vrei sa cumperi ceva, vezi daca nu ai ceva ce ii trebuie vanzatorului, mai ales daca este o persoana cunoscuta/apropiata. Poate faceti schimb. In locul unui program pentru computer il poti ajuta sa repare masina in week-end sau ii poti da un alt program pe care il ai deja.
Poate ca nu vei scapa de plata cu totul, dar e posibil sa obtii macar o reducere. Cand esti la fundul sacului, orice discount conteaza!
4. Shopping programat 
  
Daca amani cumparatul anvelopelor pana cand le-ai distrus pe celelalte si esti disperat, vei plati o gramada pe primele anvelope care iti ies in cale.
Intotdeauna gandeste-te daca exista o perioada de reduceri pentru lucrurile care iti trebuie. Poti astepta pana atunci? Sau daca le gasesti la pret redus azi, nu e mai bine sa le iei, chiar daca nu iti trebuie in exact aceeasi zi?
Chiar si in perioadele cand nu sunt reduceri oficiale, exista site-uri sau reviste care ofera cupoane de la diferite magazine.
 
5. Nu deveni sedentar!
Cu totii avem marcile noastre preferate, magazinele unde ni se pare ca gasim intotdeauna ce vrem, mall-urile sau hypermarket-urile cele mai tari! In ceea ce priveste shoppingul, loialitatea e un lucru rau!
Nu te duce tinta la magazinul X cand vrei sa faci cumparaturi. Intra in mai multe, compara preturile, probeaza, chiar si daca nu ai bani la tine. Cel putin iti vei da seama care magazin vinde lucruri de calitate, care le vinde scump, care ofera servicii mai bune, etc.
Chiar si lucrurile de zi cu zi, cumparate de la un super-market cu adaosuri mari te vor costa cu cateva zeci sau sute de lei mai mult la sfarsitul lunii.
Obisnuieste-te sa observi diferentele de pret si de calitate dintre lucruri. Nu te lasa influentat de marca sau de locul unde este vandut un produs – poti gasi acelasi tricou alb pe care l-ai observat intr-un hypermarket oarecare si in mall, dar il vei lua la un pret de trei ori mai mare.
Cauta mai mult si vei plati mai putin!
Cheltuie energie, dar economiseste bani! "
     Pentru barbati ar mai fi o solutie demna de bagat in seama...asadar atentie dragi barbati cum faceti!!...urmariti textul din imaginea de mai jos:


   Si daca va aduce norocul in fata una inconjurata de euroi, cred ca ramaneti a ei forever...:))
    ce ziceti de asta? ar fi pe placul vostru?
    


   


Sursa citat: http://solvabil.hotnews.ro/5-feluri-de-economisi-cand-esti-la-fundul-sacului

10 comentarii:

  1. PETRESCU CERASELA26 mai 2012 la 22:52

    ADEVARAT OLGUTA

    RăspundețiȘtergere
  2. FEMEILE SUNT MAI DESCURCARETE...DEPASESC ASTFEL DE FAZE MAI USOR, UNII BARBATII INSA AJUNG LA METODE EXTREME...

    RăspundețiȘtergere
  3. Irina -Negresti Oas27 mai 2012 la 08:57

    Cand esti la fundul sacului, orice discount conteaza!SUBSCRIU!

    RăspundețiȘtergere
  4. Depinde ce au pus în sac....s-ar putea să nu vadă niciodată fundul sacului...ok?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ok..daca spui tu...pot sa te contrazic? apropos, tu l-ai vazut candva?

      Ștergere
  5. Avem nevoie să ne amintim de Constantin Tănase...MARELE PAMFLETAR ROMAN!

    Ne-am trezit din hibernare
    Şi-am strigat cât am putut:
    Sus Cutare! Jos Cutare!?
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Am dorit, cu mic, cu mare,
    Şi-am luptat, cum am ştiut,
    S-avem nouă guvernare?
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Ca mai bine să ne fie,
    Ne-a crescut salariul brut,
    Dar trăim în săracie?
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Ia corupţia amploare,
    Cum nicicând nu s-a văzut,
    Scoatem totul la vânzare?
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Pentru-a câştiga o pâine,
    Mulţi o iau de la-nceput,
    Rătăcesc prin ţări străine?
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Traversam ani grei cu crize,
    Leul iar a decăzut,
    Cresc întruna taxe-accize?
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Totul este ca-nainte,
    De belele n-am trecut,
    Se trag sforile, se minte,
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Se urzesc pe-ascuns vendete,
    Cum nicicând nu s-a văzut,
    Ţara-i plină de vedete,
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Pleacă-ai noştri, vin ai noştri!
    E sloganul cunoscut;
    Iarăşi am votat ca proştii,
    Şi cu asta ce-am făcut?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pamfletul lui Tanase este actual in oricare moment al istoriei, in care avem de-a face cu partide, cu putere si opozitie, mereu altele, dar cu oameni care nu vor sa evolueze in planul lor interior. De aceea, cine crede ca oamenii politici sunt sinceri, cand ei sunt cei mai involuati oameni dintre toti, se inseala.

      Ștergere
  6. Urmaresc cu admiratie talentul cu care ne faci curiosi oferindu-ne mereu articole interesante.......la fundul sacului nu ajungem decat daca nu am pus din timp cate ceva !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca sunt "gustate"...multumesc mult pentru apreciere!

      Ștergere