Blog premiat

marți, 20 septembrie 2011

Daca ar fi sa schimbi...

       Vorbind azi cu o buna amica de-a mea, mi-a pus o intrebare,..." daca ar fi sa schimbi ceva din  felul tau de-a fi, ce-ai schimba la tine???????"...am stat si m-am gandit pret de cateva momente, apoi i-am scris pe fereastra de messenger - NIMIC!!!  nimic n-as schimba din felul meu de-a fi...pentru ca m-as schimba pe mine,  n-as mai fi eu, Olga Morar....iar eu ma plac asa cum sunt!...sigur, am si eu momentele mele cand fac asa, un fel de introspectie, ma analizez, caut defectele cu lupa uneori, si da, imi zic ca poate unele lucruri nu trebuia sa le fac, iar legat de altele, poate as dori sa le repet de nspemii de ori, dar una peste alta, n-as schimba nimic, toate cele facute de mine, au avut rostul lor la acea vreme...daca am gresit, mi-am asumat greseala, facand greseli poate mi-am facut amintiri frumoase, mi-am trait viata asa cum am simtit atunci ca  vreau s-o traiesc!...daca as fi atat de atenta sa nu  comit greseli, mi-as rupe mie din bucuria de-a trai, si apoi nu vreau sa-mi traiesc (si  de altfel, nici n-am trait...) viata dupa anumite instructiuni, ca doar nu sunt  un robot, nu sunt o jucarie, sunt fiinta, traiesc, gresesc, invat din greseli, hai , sa recunosc, sa fiu sincera sa spun ca mai si recidivez, dar repetitia e mama invataturii, nu-i asa?????;)
    Poate as dori ceva, sa nu pun atat la suflet tot ce mi se intampla.. asta da!...dar vorba Alexandrinei Hristov, ..."nimic nu e ca tine, ...ca tine nu e nimeni",raman asa, cu perioadele mele de urcusuri si coborasuri, cu bune si cu rele, "relele"m-au facut mai puternica...ma plac asa cum sunt! sa se schimbe altii daca vor...eu nu vreau!!!
   Dragi mei, dragele mele...daca ati  avea posibilitatea sa schimbati ceva, ati face-o?...sau sunteti impacati cu imperfectiunile voastre?
Alexandrina Hristov - ''Nimic nu e ca tine''
   
  Asculta  mai multe  audio   jazz

8 comentarii:

  1. N-as schimba nimic la mine...ma plac asa cum sunt! iar daca m-as schimba,as risca sa ma plictisesc de noua "creatie" si cine stie? sa regret schimbarea, deci mai bine, asa cum sunt,iubareata, generoasa, indrazneata si plina de voie buna! voie buna si tie draga Tasha,nu te schimba,te stiu de la acel reality show, imi placi asa cum esti!....si stii bine ca acest lucru, ti l-au spus si zeci de persoane care te-au votat si au intrat in direct in timpul emisiunii.

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce sa ma schimb? sa nu ma mai placa partenerul? ca el ma place asa cum sunt..chiar si defectele mi le accepta, deci chiar nu! nu imi doresc schimbari, cine vrea sa se schimbe e liber s-o faca, dar nu voi fi eu aceea!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Carmen,
    Frumoase gandurile tale, sa zic asa, ele sunt precum infatisarea ta...este o corespondenta grozava!
    @Lili,
    Cine vrea sa te schimbe, nu te iubeste...si atunci de ce sa te schimbi? merita??????categoric nu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt si eu de aceasta parere “Mereu îţi faci prieteni noi şi nici nu trebuie să stai cu ei zi de zi. Când ne vedem tot timpul cu aceleaşi persoane, ele ajung să facă până la urmă parte din viaţa noastră. Şi cum ele fac parte din viaţa noastră, încep să vrea să ne-o schimbe. Dacă nu eşti aşa cum vor, se enervează. Fiindcă toată lumea are o noţiune exactă despre cum trebuie să ne trăim viaţa. Şi nimeni nu ştie cum trebuie să-şi trăiască propria-i viaţă.” Paulo Coelho

    RăspundețiȘtergere
  5. total pe langa - eu as schimba TARA asta in care traim...

    RăspundețiȘtergere
  6. Alexia, vezi ai atins un punct sensibil...oare de ce se intampla asta? de ce acei oameni ne-au placut intr-un mare fel la inceput si in timp ne-au gasit o caruta de defecte??????????

    RăspundețiȘtergere
  7. Monica,
    Tu ca psiholog vezi viata mai diferit, ai alte valente ...ma rog, nu stiu daca iti dau dreptate, tara mie mi se pare frumoasa, dar as zice cum spunea un prieten de-al meu...pacat ca-i locuita...:( (de anumiti oameni, evident)

    RăspundețiȘtergere
  8. Uneori, m-aş strădui sa schimb percepţiile eronate despre mine...dar am o parere...în viată se schimbă de substanţă, puţin.

    RăspundețiȘtergere