Blog premiat

joi, 29 septembrie 2011

Ce facem in weekend?

         O intrebare pe care o punem fiecare dintre noi, la sfarsit de saptamana, pentru ca, sigur, in aceste zile  dorim sa facem putina ordine" interioara", si cand spun asta ma gandesc la interiorul nostru, adica sa ne linistim sufletul care alearga ca nebunul in timpul saptamanii, nu intamplator mai auzi si expresia"sa-mi trag sufletul!"...mai vrea si sufletul o raza de lumina, un moment in care sa-l rasfatam... intrebarea e , cum reusim sa facem acest lucru?...multe persoane am auzit spunand"sa vina odata sambata si duminica...sa dorm cat imi doresc", altii evident se gandesc la drumetii, calatorii, vizite....odihna activa cu alte cuvinte...
     In urma cu ceva ani imi placea sa ies undeva ,unde exact nu stiam, ne urcam in masina...si directia uneori o stabileam atunci, sau de multe ori, porneam intr-o parte si faceam deviatii de drum...incat, spre final nu mai apucam sa ajungem unde ne-am propus cu sotul meu...dar era asa  placut...!!!! ne lasam dusi de imprejurari, poate ne  atragea o locatie  la un moment mai mult decat acel loc pe care il propuneam cand plecam de acasa, si uite asa, vorba lui, cautam mere si gaseam pere!
     Constat insa ca lumea de azi, mai greu o ia din loc...e mai apatica, o fi stress-ul de vina?problemele pecuniare? prefera sa petreaca in familie si mai ales la domiciliu, in fata televizorului, citind o carte sau ma rog, gasind  de cuviinta ca sunt mai importante diferite activitati administrative...iar cand incepe saptamana se simt mai obositi decat atunci cand au intrat in weekend...
     Va intreb pe voi ce e bine sa facem in weekend si ce nu e bine...cum il petreceti voi, care sunt cele mai reusite weekend-uri?

12 comentarii:

  1. Oamenii din jurul nostru devin tot mai rãi si mai egoisti în goana lor zilnicã pentru supravietuire. Rînd pe rînd, sîntem obligati sã punem sub semnul întrebãrii toate lucrurile care pînã mai ieri ne defineau fiinta....nimic nu mai e cum a fost! nici chiar weekendul!:(

    RăspundețiȘtergere
  2. Greu de spus! uneori chiar ma intreb si eu INCOTRO????????????
    Pentru a ajunge undeva ar fi bine sa stim incotro mergem. Altfel cum am putea alege drumul cel bun? Cand nu stim unde vrem sa ajungem, toate drumurile sunt bune. Dar mai trebuie sa stim ceva: de ce mergem acolo unde mergem, cum ajungem spre locul spre care ne indreptam si cum stim ca am ajuns?

    RăspundețiȘtergere
  3. Off, Olga,ca mi se face un dor de duuuuuucaaaaa....si inca nu stiu incotro o s-o apuc....bine citeva destinatii exista, dar inca nu stiu cind se va produce minunea.... a inceput stagiunea la mine, si timpul e foarte bine gestionat, n-am cum sa o iau din loc , deocamdata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna intrebare, suntem pe ultima suta de metri, in curand vor incepe ploile, hai, sa ne bucuram de timpul frumos de afara si sa profitam din plin de el...de iesirea la iarba verde, de bucuria de a culege ciuperci, intr-o padure, de a culege mure... ierburi medicinale pentru ceaiurile care la iarna de vor aduce alinare, si cate si mai cate...eu cam asta fac, in zilele de weekend!

    RăspundețiȘtergere
  5. As dori sa ma aflu pe o plaja retrasa undeva, cu cea draga mie alaturi, sa citesc o carte, sa ma bucur de soare, de valurile jucause, sa savurez ultimele zile din septembrie cu soare in suflet dar, si pe trupul dornic de caldura lui!

    RăspundețiȘtergere
  6. Corect, asa e...Toti dorim vacante,mai lungi sau mai scurte, chiar si de weekend asa cum spui tu... dorim sa mergem undeva, sa facem ceva diferit. Singurul lucru pe care il au in comun toate vacantele este ca ne scot din viata obisnuita. Dar incotro? Vacantele detin o pozitie inalta in graficele legate de stres si multe persoane se intorc epuizate din pauza pe care au asteptat-o cu atata nerabdare, fericite sa revina la viata "normala"....deci, nu numai odihna activa cum spui tu te aduce inapoi foarte obosit...ci si iesirea...de aceea e bine sa alege foarte atentt ce facem!

    RăspundețiȘtergere
  7. Dumitru Stanculescu30 septembrie 2011 la 15:44

    Petrecerea Week-end-ului variaza in functie cu varsta.La tinerete iti iei prietena sau prietenul si o tulesti la munte sau la mare , asta depinzand de sezon si preferinte.
    La 40 de ani prima zi e o binemeritata odihna si a doua un gratar si un sprit intr-o companie placuta.
    La pensie, orice zi seamana cu cealalta si ti-e perpendicular.
    Indiferent de varsta sa ne bucuram de toate zilele , nu numai de Week-end, pentru ca sunt irepetabile.

    RăspundețiȘtergere
  8. Un “Weekend plăcut” este intotdeauna in antiteză cu ce este in afara week-endului, adică cu săptamana de lucru. Deci weekend plăcut, weekdays neplăcut. Dacă tot ai avut o saptamană de muncă, măcar weekendul sa fie ok. Să te odihnesti si tu. Să te distrezi. Nu? Ai tras 5 zile, meriti si tu putina pauză. Putină relaxare Nu vi se pare PENIBIL? Si ceva ciudat la mijloc? De ce să stai 5 zile in "chinuri groaznice", 2 zile repaus (weekend placut), alte 5 zile groaznice, alte 2 zile repaus, si tot aşa până ori mori ori iesi la pensie? Nu e trist? EU VREAU CA TOATĂ SĂPTAMANA SA FIE PLĂCUTĂ, NU DOAR WEEKENDUL. Eu vreau să urez oamenilor “Să ai o săptămână perfectă!” si să imi zâmbească ştiind că o să o aibă, dacă fac munca din pasiune.

    RăspundețiȘtergere
  9. De multe ori weekend-ul iese prost. Poate asteptam prea mult de la el. Si orice s-ar spune, starea noastra normala, adica majoritatea timpului o petrecem la munca. Daca acolo nu te duci cu placere e cam trist!Apropos de ce spunea anonimul...

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu, nu cred că sâmbăta-i de somn, dar cred că fiecare trebuie să vrea ceva concret de la weekendul său ca să iasă din rutina săptămânii încheiate.
    Weekendul meu (spre exemplu) e încărcat şi nu mă odihnesc prea mult în el. Şi asta-i greşit din punctul Lui de vedere. Dar, în schimb, am un alt plan clar pentru toate weekendurile mele: îmi fac de cap şi sunt fericit.
    Pentru mine weekendul e acel moment din săptămână când fac doar ce-mi place, spun “nu” la tot ce nu-mi place şi mă simt bine. Dar asta am ales eu să fac. Ştiu oameni care se închid în casă şi dorm. Sau oameni care, pasionaţi de munca lor, lucrează. Sau, dimpotrivă, oameni care lucrează chiar şi în weekend pentru că vor un ban în plus.
    Tu ce faci în weekend? Vorbesc serios… te-ai gândit vreodată la toate weekend-urile tale? Ai observat ce au în comun? Ce faci diferit în weekend faţă de tot restul săptămânii?

    RăspundețiȘtergere
  11. Oricat de placute ar fi iesirile la munte sau la iarba verde , in ciuda vremii frumoasa care te indeamna la plimbare prin parc si/sau leneveala, weekendul asta am sa ma gandesc la o varianta care sa ma apropie mai mult de prietenele mele . In acest weekend am sa merg la o intalnire amicala cu pensionarii .Da,voi merge la sarbatorirea ’’Zilei varstnicului ‘’.Aceasta intalnire o astept de ceva vreme si pe seama acesteia s-a discutat destul de mult .Sper sa fie ceva frumos ,inedit dar impresiile intr-o alta emisiune .Acest sfarsit de saptamana sa fie incarcat de bucurii ,clipe minunate ,satisfactii si multa liniste sufleteasca !

    RăspundețiȘtergere
  12. Cele mai reusite weekend-uri sunt cele cu fiinta draga tie alaturi...

    RăspundețiȘtergere