Blog premiat

duminică, 11 septembrie 2011

Ce inseamna de fapt sa fii fericit?????

     Ma intreb oare ce definitie as putea da fericirii?...ar fi  cam greu, de ce spun asta, pentru ca fericirea este o stare pur si simplu!...o simti cam rar, pentru ca poate nu pui suficient pret pe ea...e prea speciala, si poate toate lucrurile speciale, le obtinem mai greu...desi unii spun ca fericirea se afla in lucrurile marunte, hm!! nu pot  sa-i contrazic, ma bucur si eu de soarele diminetii, ma bucur si eu de o floare care imi rade cand o mangai, si-i dau umezeala si lumina, hrana necesara dezvoltarii ei, ma bucur si eu de toamna bogata cu rodul ei, desi, pentru mine este de fiecare data un moment al bilantului, n-am prea mari motive sa sar in sus de bucurie, astfel incat parca as "sari "peste acest anotimp, regret de fiecare data caldura verii...vara cu stropii ei  de ploaie, imi aduce in  minte ploile iubirii...ele vin parca mai usor vara...ploile toamnei sunt reci, tin mult...pleaca lasand tristeti bacovinene...si apoi, nu aveti senzatia ca fericirea e ceva pe care daca ajungi s-o atingi, dispare?...e  ca o mimoza....abia cand cauti sa gasesti altceva , si doresti cu adevarat acel lucru...mai poti avea parte de ea...dar si atunci pe termen scurt, dar poate termenul il stabilim chiar noi...depinde de noi...de inaltarea noastra sufleteasca, de cat de mult suflet punem in mentinerea ei...o fi un har...pe care nu-l avem toti...??poate doar cei care merita acest lucru...daca vrei poti, spunea cineva...hmm!!! ma intreb cine oare nu-si doreste acest lucru???????? vreau sa aud macar o singura persoana care spune nu...dar si fericirile astea sunt de mai multe feluri precum vad eu...la mine sunt cam de doua feluri: fericiri triste si  fericiri vesele...cele triste pun stapanire pe mine cand  dau cate-un "remember",  cele vesele sunt cele care ma incearca  atunci cand simt ca traiesc cu adevarat, cand simt ca am toate oportunitatile si nimic nu ma impiedica sa merg mai departe...cand simt ca pot sa fericesc pe altii, pentru ca daca eu nu-mi impart fericirea, n-o pot trai  la adevarata ei valoare... atunci o risipesc,  sau mai bine spus simt ca ma risipesc  si incet,incet ea moare...voi cum o tineti vie?ce receptori aveti, ce influenta au asupra voastra? care este strategia voastra? cum este fericirea voastra? stiu ca nu exista retete, pentru ca ceea ce ma bucura pe mine, poate nu va bucura pe voi... dar sunt dornica sa aflu parerile voastre...

   Aceasta zi de duminica, sa va aduca  binecuvantarea Lui, sa fiti veseli, plini de sperante si de bucurii infinite!

14 comentarii:

  1. ...Sunt fericit că ştiu ce vreau şi ştiu cum vreau să ajung acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fericirea asta este de mai multe feluri…cum bine spui,este de foarte multe feluri si difera de la
    om la om.... ceea ce pe mine m-ar face fericit altuia i se poate parea indiferent.
    Unii cauta fericirea in chestii materiale, urmaresc sa aiba bani, faima, putere…ei
    mi se par nivelul de jos.... desigur, ai nevoie de bani in viata…dar nu cred ca
    avandu-i obtii fericirea absoluta. "banii nu conteaza dar e grozav sa-i ai…" asa
    cum spunea unul dintre cei mai mari oameni ai lumii asteia, Florian Pittis. poti gasi
    o anumita forma de fericire in bani si putere, dar numai daca nu ai mintea necesara
    pentru a-ti dori mai mult.
    Altii cauta fericirea in gasirea jumatatii…a perechii perfecte... isi fac un scop din
    asta si gasirea jumatatii este singura cale prin care cred ei ca pot fi cu adevarat
    fericiti. E si asta o cale…dar daca nu o gasesti?
    Parerea mea…e ca fericirea absoluta este atunci cand reusesti sa constientizezi in
    fiecare moment al vietii tale ca esti viu.... ai fi putut sa fii piatra, ai fi putut sa
    fii aer, ai fii putut sa fii molecule dispersate si fara viata.... dar esti viu... si joci!!!
    ...jocul asta minunat numit viata.... uneori e urat, alteori e frumos, uneori castigi,
    alteori pierzi....dar, asta e viata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate fericirea nu e deplina aici pe Pamant. Treaba asta o
    stiu din "practica" toti oamenii si din scripte cei care mai
    pun si mana pe o Biblie ceva. Din practica o afla tot omul:MAI
    DEVREME sau MAI TARZIU. Problema se pune ca atunci cand o
    pierzi la un moment dat si suferi o perioada mai mare sau mai
    mica s-ar putea sa ti se faca teama sa "simti"(pur si simplu)
    data viitoare cand iti bate la usa. Este o stare interioara pe
    care ori o ai ori n-o ai…din varii motive..e complicat.
    Biblia ne spune ca nimic desavarsit nu e in viata omului. Cel
    care n-a cochetat cu carti sfinte mai devreme sau mai tarziu le
    va cauta..;-), cand durerea e prea mare..devii "mai" bisericos
    vrand-nevrand. Pentru mine fericire inseamna sa ma simt
    pretuit, iubit, sa simt ca contez pentru cineva(cat mai multi
    oameni de preferinta) pe lumea asta. Iadul e ..sa ma simt
    singur..asta e pentru mine unul groaza cea mai mare.
    Daca fericirea ti-o faci si cu mana ta? …e discutabil....probabil adevarul e undeva la mijloc.

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca fericirea este de fapt materializarea clipei de multumire sufleteasca pe care o avem in leg cu o persoana, un lucru, o decizie, un eveniment!


    ps. imbratisare

    RăspundețiȘtergere
  5. @Dan,
    Ma bucur pentru tine...!
    @George,
    Ai mare dreptate, degeaba ai de toate daca nu ai cu cine sa te bucuri de ele!
    @Stefan,
    Asa este...o vreme te aricesti, cum imi place mie sa spun, si cum fac de altfel...!..pana cand din nou sentimentele dau navala, uiti totul si un nou inceput isi face aparitia! :)
    @Monica,
    Tu ca psiholog, cred ca ai o viziune mai larga...nu te pot contrazice!>:D<
    Sa ai o saptamana plina de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Fericire...un cuvant care la prima vedere pare complex, dar nu e deloc asa. E cat se poate de simplu si de obicei deriva din lucrurile marunte. E un sentiment care de regula nu dureaza mult dar iti atinge sufletul intr-un fel in care nimic nu o poate face...Viata e prea scurta si prea frumoasa pentru a nu-ti permite „luxul” de a fi fericit...Ia un surâs oferă-l cui nu l-a avut niciodată! Ia o rază de soare şi fă-o să zboare acolo unde domneşte noaptea! Descoperă un izvor ......şi udă pe cine trăieşte în noroi. Ia o lacrimă şi pune-o pe chipul celui ce nu a plâns niciodată. Ia curajul şi pune-l în inima cui nu ştie să lupte! Descoperă viaţa şi povesteşte-o cui nu ştie să o înţeleagă. Ia speranţa şi trăieşte în lumină! IUBIREA ESTE CU TINE ORIUNDE AI STRALUCI TU! Elly

    RăspundețiȘtergere
  7. Pt mine fericirea inseamna: clipele minunate petrecute langa copii,pt fiecare imbratisare calda pe care mi-o ofera, pt acele clipe de neuitat in care ma face sa zambesc,pt linistea si siguranta pe care mi le ofera familia, caldura unei familii minunate,care a stiut intotdeauna sa ramana unita, pt fiecare zi cu soare,fiecare dimineata in care deschid ochii si realizez ca Dumnezeu mi-a ingaduit sa mai traiesc o zi alaturi de toti cei dragi...sunt fericita pt fiecare zambet al nepotilor mei ,atunci cand ne vede pe toti la masa, sunt fericita ca suntem sanatosi,ca sunt inconjurata de bunatate si iubire,ca am prieteni(putini dar adevarati),ca nu e razboi, ,ca va am pe voi care-mi ascultati toate gandurile si ca mi-a dat Dumnezeu destula minte ca sa apreciez toate astea! …..cam asta inseamna fericirea mea.....dar nu o sa spun niciodata ca exista fericirea suprema,maxima,pt ca atunci nu am face decat sa ne plictisim de viata noastra, inseamna ca am avea totul si stim ca nimeni nu poate avea chiar totul Cateva citate,pe care le-am notat cu multi ani in urma si care de multe ori m-au facut sa inteleg ce trebuie sa pretuiesc cu adevarat pt a fi fericita!!!
    1. Nu exista nici fericire, nici nenorocire pe lume; exista doar compararea unei stari cu cealalta si atata tot. Doar cel care a simtit nefericirea cea mai cumplita e in stare sa simta cea mai mare fericire... Ca sa-ti dai seama cat de bine este sa traiesti, trebuie sa fi dorit sa mori. "Al.Dumas"
    2. Secretul fericirii nu este sa faci ceea ce iti place, ci sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci. "James M. Barrie"
    3. Cand o usa a fericirii se inchide, o alta se deschide; dar deseori ne uitam atat de mult la usa inchisa ca nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi. "Helen Keller"
    4. Fericit acela care, cunoscand pretul unei vieti pasnice si linistite, isi odihneste sufletul in mijlocul familiei si nu cunoaste alt pamant decat acela unde a vazut lumina zilei "Charles Montesquieu"

    RăspundețiȘtergere
  8. FERICIREA ,nu o gasesti nici pe raft la magazin ,nici in cautarile noastre disperate , nici nu vine la noi trimisa printr-un curier …....Fericirea exista...exista in noi.... Sa nu pierdem timpul alergand si sa nu facem efortul de a cauta locul, satisfactia si bucuria in lumea exterioara....Sa ne amintim ca acolo, nu exista bucurie daca avem sau luam ceva, ci numai daca oferim ceva...Iesi la suprafata...Imparte...Zambeste... Imbratiseaza... Fericirea este un parfum cu care nu-i poti parfuma pe altii decat daca ai cateva picaturi si pentru tine... Fericirea e contagioasa... cand esti fericit toti cei din jurul tau sunt contaminati de virusul fericirii si sunt, la randul lor, fericiti...asa vad eu frumosul despre care vorbesti si-l venerezi in gandurile tale . O emisiune plina de emotie si fericire !!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Fericirea inseamna tot ce vrei tu sa insemne. Fericirea inseamna sa traiesti exact asa cum doresti.
    Fercirea inseamna fericire, cunoastere,existenta, bucurie, iubire!

    RăspundețiȘtergere
  10. Charles Baudelaire spunea - Fericirea este alcatuita dintr-un sir de placeri marunte - si eu sunt de aceeasi parere ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Vrei sa fii fericita? Atunci nu face din asta un tel !Potrivit psihologilor de la Denver University, Statele Unite, femeile care cauta mereu sa fie fericite au tendinta, de fapt, sa se simta mai rau si chiar sa devina depresive, spre deosebire de cele care nu faceau un lucru atat de mare din a fi fericite: "Vointa de a fi fericit te face nefericit. Daca te concentrezi doar pe fericire, prin acest lucru te sabotezi singur", au afirmat ei.Cercetatorii au explicat ca motivele nefericirii provin in principal din faptul ca oamenii au standarde foarte inalte si-si propun obiective pe care au mai multe sanse sa le rateze. Mai mult, faptul ca oamenii cauta fericirea proprie duce la neglijarea relatiilor cu familia si prietenii: "Daca vrei sa fii fericit, te gandesti mai mult DOAR la tine, iar acest lucru poate influenta negativ viata ta sociala".

    RăspundețiȘtergere
  12. Fericirea poate fi o utopie, un ceva dupa care alergi toata viata, daca o cauti in exteriorul tau. Si cu cat alergi mai mult, cu cat o cauti mai mult, cu atat iti pierzi speranta ca o vei putea gasi vreodata. Cata vreme plasezi fericirea in exterior, intr-un viitor care nu exista, intr-o iluzie ca odata, candva, ceva se va intampla si vei fi fericit, nu traiesti si nu ai cum sa fii fericit. Pentru ca fericirea nu e ceva ce ai ci e ceva ce esti. Daca alegi. Spuneam ca nu exista viitor. Viitorul este o iluzie creata de minte. De fapt, nu exista si nu a existat niciodata decat momentul prezent. Restul e in mintea ta, in amintirile sau asteptarile tale. Mintea este precum norii care acopera cerul si iti creeaza sentimentul ca Soarele e absent. Dar Soarele nu e absent, doar ca nu-l vezi, nu-i asa? Daca viitor nu exista, atunci cum ar putea sa-ti aduca fericirea ceva ce se va intampla in viitor? Norii sunt gandurile tale, cele mai iscusite in a-ti crea dezamagiri, resentimente, regrete, vinovatie, teama. Gandurile te tin legat ca de o sfoara care te trage permanent in trecut. Si orice durere care acopera fericirea nu vine din alta parte decat din trecut si din incapacitatea de a fi in prezent. Asadar, da norii la o parte, iarta, detaseaza-te de trecut, accepta tot ce este asa cum este, goleste-ti mintea, respira, fii aici si acum, deschide-ti inima. Fericirea este apanajul prezentului, este in iubire, se afla in fiinta ta, dintotdeauna. Fericirea este liniste, echilibru, armonie cu tine, cu tot si toate. Fericirea este ceva ce iti amintesti, nu ceva ce trebuie sa cauti. Este starea ta naturala, este natura ta. Este ceva ce redescoperi, sub noianul de ganduri, amintiri, invelisuri ale personalitatii/ego-ului. Fericirea e acum, aici, cu tine.Deborah

    RăspundețiȘtergere
  13. Voi fi fericirea ta

    Te-am îmbrăcat cu flori şi te-am ascuns în viaţa mea
    Pustie
    Am luat un vis şi l-am păstrat în noaptea noastră
    Târzie
    M-a mângâiat un răsărit pe buzele-mi prea triste
    Cu rouă
    Şi mi-am dorit atunci, de sus, cu-al tău sărut divin
    Să plouă…

    Doar gheaţa se-odihnea în pieptul tău născând
    Furtunã
    În frigul tău dorm lacrimi ce au cuprins iubirea mea
    Nebună
    Cu flori te-am îmbrăcat crezând că frigul va pleca
    Din şoapte
    Căldura mea te-a îngheţat mai rău şi te-am pierdut din nou
    În noapte...

    Secunde trec şi doar atunci m-apucă dorul iar
    De tine
    Prefer să tac. Nici nu-mi mai pasă ce va fi acum
    Cu mine
    Trecut-au ani prea mulţi peste ce am crezut c-a fost
    Iubire
    Am să mă nasc din nou şi-am să te-mbrac în munţi
    De fericire...

    poezie de Mariana Eftimie Kabbout
    O minunata poezie despre fericire ....Dan

    RăspundețiȘtergere
  14. Hmm...sunt de acord cu cine a zis mai sus, fericirea se afla in noi. Fericirea se invata. Oricum, fericirea absoluta nu exista pentru ca daca ar exista ar insemna sfarsitul vietii, implinirea ei si deci viata nu ar mai avea rost. Dupa parerea mea, putem vorbi de multumire sufleteasca dar nu de fericire. Iar aceasta multumire sufleteasca se invata. E adevarat, nu intotdeauna gasesti motive pentru asa o fercire(multumire) debordanta. Sunt multe lipsuri, necazuri, suferinte pe lume. Doar cel care a simtit nefericirea cea mai cumplita e in stare sa simta cea mai mare fericire... Ca sa-ti dai seama cat de bine este sa traiesti, trebuie sa fi dorit sa mori. "Al.Dumas" De fapt, nu trebuie sa fugim de tristete, prin incercarile grele ale vietii descoperim in noi forte latente. Cred ca cea mai mare multumire o avem prin comuniunea cu ceilalti, atunci cand exista iubire si intelegere cu cei apropiati.

    RăspundețiȘtergere