Blog premiat

luni, 19 septembrie 2011

Ce ai face daca ai fi miliardar?


     Stiu, stiu ..ce o sa-mi raspundeti...si totusi ma risc!... sunt convinsa ca in astfel de vremuri "indecente"din punct de vedere pecuniar, intrebarea suna ca nuca in perete...si totusi, spun din nou...ce ai face daca ai fi miliardar....????
    Mai zilele trecute, am colindat  prin judet, cu un scop anume, evident, am impartit invitatii la nunta, am un eveniment deosebit in familie, se marita fata mea, Roxana...am trecut prin Certeze, Moiseni, Bixad, m-au izbit vilele somptuoase, care nu seamana  nici una cu cealalta,cred ca si-au gasit arhitecti unu' si unu'....constructii de  zeci de miliarde, cu piscina in curte, unele chiar si cu lift...pe vremea cand eu am construit casa, era una dintre cele mai frumoase din oras, dar....uite,  timpul vine cu schimbari, am ramas impresionata pur si simplu de eleganta unora, de gustul rafinat, si mi-am pus intrebarea banii aduc toate acestea? daca ai bani...poti sa fii si rafinat in gusturi?...Bata-i norocu' de bani, cum ne schimba ei pe noi!
     Si pentru ca sunt acuzata de unii ascultatori ca ii intreb pe ei, si abia apoi le dau raspunsul meu...am sa spun ce as face eu  cu banii, as calatori, as merge in toate continentele lumii, mi-as modifica putin casa, (oricum e prea mare pentru mine...cred ca mai degraba as vinde-o si as construi o alta la sol...fara etaj!) mi-as cumpara o alta masina, una mai grozavoasa, deh!!! sa am mai mare siguranta...as construi un orfelinat, unde  evident as adaposti  copii strazilor, le-as oferi si posibilitatea celor merituosi sa continue studiile, mai cu seama ca am vazut ca in multe orfelinate se gasesc copii talentati, le-as pune la dispozitie un autocar sa plece in fiecare weekend in excursie prin tara, sa-si cunoasca tara, iar in vacante sa plece peste hotare...
     Voua dragii mei, va plac banii? sunt ei importanti pentru  voi? aduc banii fericirea?
      Ce ai face daca ai fi miliardar?(sa nu-mi spuneti asa cum mi-a spus un amic, cand m-a intrebat ce fac si eu i-am spus ca tocmai lansez o intrebare pe blogul meu , iar el stiti ce  mi-a raspuns? dau raspunsul mai jos:


     "CE AS FACE?...simplu! l-as cumpara pe Basescu si l-as dona somalezilor sau canibalilor!"
       Huuuhhh!! stranie dorinta!!! no comment!:))

6 comentarii:

  1. Poti sa ai un munte de bani, daca esti singur/a,n-ai cum sa te bucuri de ei! dar daca ai cu cine sa-i imparti esti fericit!
    Ce asa face eu? mi-as cumpara o casa cu piscina, o masina frumoasa...as calatori,as mai dona si celor osanditi de soarta...cred ca miliardarii nu se prea gandesc la asa ceva, din pacate! :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Banu' - ochiul dracului, cum se spune, stii, draga mea... banii nu aduc fericirea, dar numaru' lor da! deschid usi, deschid oportunitati..ce as face daca as fi miliardara? hmm!! as gasi cu siguranta ce sa fac cu ei...as dona o suma, ca asa mi se pare normal, sa mai ajutam si pe cei amariti, dar as investi intr-o afacere profitabila, care sa-mi aduca un venit pentru ca la cat sunt de cheltuitoare, daca n-as face asta i-as prapadi foarte curand!
    As calatorii si eu...imi plac calatoriile, as dori sa am confort maxim in casa...piscina, o casa de vacanta la mare,una la munte..si lista ar putea continua!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu m-as investi in copilul meu si l-as medita, pentru ca profesorii sunt praf si pulbere, si mi-as cumpara o casa la munte, cu o gradinita in fata si una in spate. Ce mai ramine m-as plimba cu caopilul meu. As face si eu acte caritabile, insa m-as asigura ca banii ajung la cine trebuie! Nu m-as implica direct in acte de mare anvergura pentru ca nu am spirit organizatoric. Cred ca m-as simti bine daca as putea sa ajut pe cineva atunci cind mi-o cere si chiar "ii arde buza"... Dar, revenind cu picioarele pe pamint, ii multumesc Domnului si pentru ca imi da cit sa nu mod de foame!
    Sa stii as fi tentata si eu sa pun bani alaturi de cunostinta ta sa-l trimitem pe Base la somalezi!

    PS: Nu stiam de nunta. Sa-i dea Dumnezeu iubire si liniste sufleteasca fetei tale!
    secret_bliss

    RăspundețiȘtergere
  4. In primul rand doresc tinerilor"casa de piatra",tie, sa ai o seara minunata ca soacra,(eu am fost una din cele mai fericite),iar referitor la bani e o gluma buna pe care o lansezi cu umor.Omul e om,banul e ban.Nu prea fac casa buna.Sunt rare persoanele care le imbina.Eu cunosc niste pensionari englezi care in trei ani,cred ca au calatorit cam cum ne-am dori noi.In rest, nu mi-as dori nimic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Banu ochiu' dracului...niciodata nu ajunge, oricat de multi ai avea..sigur as fi ipocrita sa sustin ca nu mi-ar place sa am bani, dar decat sa le duc grija...mai bine, ma lipsesc! ma descurc cu cati am si nu ma plang, ce-as face daca as avea prea multi? as imparti cu siguranta si celor care nu au...macar o parte din ei..ca nu intamplator se spune ca de unde dai D-zeu iti da in plus!

    RăspundețiȘtergere
  6. eu as cumpara cateva mii de hectare de pamant intr-o zona de campie ce s-ar imbina si cu putin din zona de deal, as fonda acolo o localitate de minim 1000 locuitori selectati riguros, fiecare sa aiba cunostinte peste medie in viitoarele lor locuri de munca, cativa dintre ei neaparat sa fie specialisti, apoi as construi (bineinteles si cu ceva fonduri europene) diverse ferme cat mai variate de crestere a porcilor, pasarilor, bovinelor si ovinelor, abatoare, livezi, sere de legume, depozite frigorifice, centre de prelucrare a produselor cultivate, a carnii si a produselor lactate etc. De asemenea in cateva orase mai mari din apropierea acelei zone as cumpara cateva spatii comerciale unde as vinde tot ce se produce, astfel eliminandu-se intermediarii iar produsele avand si un pret mai mic. Scopul intregului proect ar fi crearea de noi locuri de munca, dezvoltarea inttregului proiect care sa asigure un profit constant, profit ce va fi folosit pt dezvoltare si pt fondarea pe viitor si a altor localitati asemanatoare!

    RăspundețiȘtergere