Blog premiat

duminică, 1 mai 2011

Vacanta la mal de mare...


      Marea a fost pentru mine de cand ma stiu una dintre locatiile preferate pentru a-mi petrece concediul,de data asta,a aparut oportunitatea cand nici nu ma asteptam,n-am stat pe ganduri,cu toate ca am aflat de bilet abia luni a doua zi de Paste,cand era inchis peste tot,iar biletul era cu incepere din data de 27 aprilie....
     Am pornit carevasazica in data de 27 aprilie si am ajuns tocmai a doua zi dupa masa la Mangalia,lung mai e drumul asta! dar plin de peripetii!...peripetii care m-au distrat pe de o parte...pentru ca eu iau de fiecare data partea buna a lucrurilor,uit de cele neplacute...
     Pentru ca era inainte de 1 Mai,loc la vagon de dormit nici vorba,doar dupa insistente,mi s-a spus sa revin la ora 14,cand din locurile de protocol s-ar putea sa fie ceva liber,zis si facut! revine fiica-mea la ora 14 si primeste intradevar un loc la vagon de dormit ,dar doar din Oradea...ups!!! cand am auzit ca trebuie sa cobor din tren sa  urc in vagonul care se atasa in Oradea,mi s-a facut negru in fata ochilor,mai ales ca eu am ales sa mut dulapul cu mine,am ales trolerul cel mai mare din casa...in fine,m-am orientat,ca deh! sunt fata descurcareata! am rugat un domn din compartimentul vecin sa faca un pustiu de bine sa ma ajute la caratul trolerului in vagonul de dormit....
      Dar pana sa ma mut,a urcat in tren din Carei si a intrat in compartimentul meu o doamna care pleca spre Cluj,se uita la mine si-mi zice" 32?....pai e locul meu..."....zic"ok...ma mut cu un loc mai incolo",desi,eram convinsa ca locul meu era la vagon.cl.1 locul 32...verific inca o data biletul,scria clar 32....dar nu comentez prea multe mai ales ca nah! in Oradea urma sa cobor,verifica si doamna inca o data biletul si exaclama:
    -Vai! va rog sa ma scuzati,am locul 31...va rog sa ocupati locul  dv. cu scuzele de rigoare!".....
    -Stati linistita,doamna,cobor in Oradea,urc la vagon de dormit,si fiind locuri libere in compartiment nu vad de ce trebuia sa se intample acest incident...oricum(ii spun eu deja putin iritata,)daca calatoream mai departe aici, nu ma ridicam,consideram ca e locul primului venit chiar daca s-ar fi produs o eroare la eliberarea biletelor....
    Tipa,rusinata,incerca sa ma indulceasca,si uite asa din vorba in vorba,am aflat ca avem si cunostinte comune,ba chiar sa ne para rau cand ne-am despartit in Oradea...lucru care din nou m-a facut sa cred ca sintagma"in tot raul exista si un bine"se adevereste!
     Ajung in final la vagonul de dormit,intreb insotitorul de tren daca mai am pe cineva in compartiment,imi spune ca din Cluj va urca o doamna...din Oradea  imi caut cartea de citit si ma intind,leganatul trenului si oboseala acumulata in timpul zilei,(am alergat sa-mi pregatesc totul intr-o singura zi)...atipesc...ma trezeste un damf de parfum scump,urca o cucoana foarte eleganta,cu o voce" pretioasa"imi spune ca vrea sa stea pe laptop,daca nu ma deranjeaza lumina,ii spun ca la cat de obosita sunt,pot sa dorm si cu lumina aprinsa....suna telefonul,era un forumist (de pe un forum unde eu haladuiesc din cand in cand)care ma intreaba ce fac?ii spun ca sunt in tren spre Bucuresti(tipul era chiar din Bucuresti)...zice"la ce ora ajungi?"ii spun dimineata la 7,35..".omul bucuros,imi spune:" ok!la 8,30 sunt in gara!"...atunci era cam ora 19...ce-o fi fost in capul lui habar n-am..cert este ca la 20,30 ma suna..".pai,unde esti?n-a ajuns trenul inca?"...zic:" cum sa ajunga,eu am spus maine dimineata! nu in seara asta...! :)) "
     Rad de una singura,el, ma rog rusinat,imi spune ca de fericire ca putem bea impreuna o cafea,n-a inteles exact ce i-am spus....s-a intors acasa si m-a sunat ca a doua zi avea o filmare,nu putea lipsi...zic:lasa  ca odata gasim si momentul sa bem cafeaua in Gara de Nord,ca, la cat sunt eu de plimbareata,vor mai fi ocazii!
      Ajung in Bucuresti,un frig de dis-de-dimineata...nu-mi venea sa cobor din tren...ca deh! venisem de la o temperatura de 23 de grade ,asa cum era la Satu Mare cand am pornit...noroc ca mi-am luat un sacou cu mine...altfel pana ar fi sosit trenul de Constanta,as fi indurat un frig ca lumea!...ajung in Constanta,incepe sa ploua...eu vezi bine coafata,nevoie mare...:)) fara umbrela!...noroc ca din nou in trenul Rapid de Bucuresti- Constanta,gasisem pe cineva care s-a oferit sa ma conduca pana la microbusul de Mangalia...am ajuns cu bine la hotel,am dus si o munca de lamurire cu receptionera,ca-mi doresc o camera la single,chiar daca platesc diferenta...rezolv totul,.... ajung in final in camera....in fata am moschea,slujba de dimineata,amiaza si seara razbate pana la mine la etajul 3...o sa ajung sa ma rog si eu lui Allah...sa-mi fie sederea la mare de bun augur...:)
    Si pentru ca azi e 1 Mai,multi am ramas cu obiceiurile comuniste,un gratar,ceva mici si niste beri cred ca va vor binedispune pe toti,astfel incat nu pot decat sa va urez o zi execelenta,o zi insorita,ca aici la mal de mare,din pacate,nu e soare!:(

8 comentarii:

  1. Frumoasa poveste. Sper ca te-a distrat pe cinste. Salutare si o saptamana cat mai reusita !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Rappa_ru'...asa sa fie si a ta!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. :) foarte haios, mai ales întâmplarea cu doamna către cluj, când v-ați despărțit prietene. :) cât despre vreme, cele mai frumoase zile din perioada asta de primăvară sunt Floriile și Paștele, 1 mai de obicei e urâcios! să observi! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ellaidd,
    Asa e! nu pot pastra nimanui resentimente,apropos,de asta cand am ajuns la hotel am facut o vizita medicului,la rand evident ca au mai fost persoane venite inaintea mea,am intrebat care este ultimul venit sa stiu dupa cine urmez,mi s-a spus,ei bine intre timp mi-a sunat telefonul,m-am departat putin de grup,cand am revenit,erau persoane in plus,una era chiar in varsta,am inteles,avea 80 de ani,mi-a spus ca e inaintea mea venita,n-am contrazis-o,am acceptat,ei bine dar un barbat a venit si a afirmat ca e de la ora 6 si jumatate acolo,n-am inteles ideea si am comentat,am zis"ce sens are sa venim asa de dimineata ,de vreme ce consultaia la cabinet incepe la 8.00?"o doamna mai intepata,care lectura ceva...a sarit ca arsa"va rog,fara poluare fonica!"...am tacut ca deh! nu sunt genu' care polemizez din te miri ce...si cand a venit randul meu,am lasat-o pe batranica sa mearga inaintea mea,dar,doamna"intepata" a sarit din nou"pai,dumneavoastra urmati,nu batranica!..."...i-am raspuns:"fara,poluare fonica!...parca asa s-a hotarit!" si i-am inchis gura! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna dimineata,draga mea! O zi frumoasa cu multa sanatate si voie buna iti doresc la fel ca si sufletul tau minunat! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna iubito, ma bucur ca-ti incarci bateriile si te simti bine. Am intrat sa-ti urez LA MULTI ANI ! multa sanatate, fericire, iubire si impliniri. D-zeu sa-ti fie mereu alaturi cu binecuvantarea lui. Iti doresc sa ai si zile cu soare ca pe noi aici ne-a murat de tot ploaia. Mi-ar fi placut s-ti pot pune macar o floare pe aici undeva dar nu stiu sa ma descurc si daca ai aceasta optiune aici pe blog. Te pup cu mult drag si astept revederea noastra.

    RăspundețiȘtergere
  7. Hristos A ÎNVIAT !
    ~
    Doamnă "tasha" !
    Vedeţi cum îmi daţi dreptate !! ? Articolul (orice articol, al oricui) este COMPLETAT prin Comentarii ! Şi ale oaspeţilor şi ale Gazdei !
    ~
    Aţi uitat: Aveaţi Soarele în Suflet !
    O ZI Minunată, în FIECARE ZI, vă doresc !
    Doamne ajută ! Amin.
    Cornelius, :)

    RăspundețiȘtergere