Blog premiat

miercuri, 26 ianuarie 2011

Timpul

     Am ales sa vorbesc in emisiunea mea de maine despre timp,ah! cat am dori unii dintre noi sa-l oprim,sa nu-l lasam sa zboare,pentru ca el curge cu viteza unei  ape curgatoare si daca sensul unei ape il mai putem dirija,prin derivatii,cu timpul e destul de dificil,el are o singura directie -  inainte! El este masura noastra in  lunga sau pentru unii scurta calatorie terestra.Asa cum se stie nu putem experimenta  acelasi eveniment de doua ori,el nu se mai intoarce, regretam ireversibilitatea lui,si tocmai de aceea ar trebui sa ne gandim bine cum il folosim...
 Din pacate doar prezentul este la dispozitia noastra de el putem dispune si e bine sa-l exploatam cu  intelepciune ,trecutul nu -l mai putem schimba iar despre viitor...este plin de incertitudini,nu-l cunoastem!
     Un prieten imi spune in timp ce scriu articolul..."ce zici de-o masina a timpului"...pai ar fi minunat!!! dar,oare masina aceea va fi candva descoperita?????????si daca ar descoperi-o cineva,oare unde m-as intoarce eu????
Stiu ce -o sa ziceti : hmmmm!!! masina timpului? subiect SF...corect!!! asa zic si eu...si totusi....unde v-ati intoarce..????in care perioada a vietii voastre?
     Imi povestea cineva ca in adolescenta a facut sport la o clasa speciala si la un moment profesorul  le-a pus o  intrebare: cum percepeti voi timpul?  ce inseamna timpul pentru voi? ...persoana in cauza cica ar fi citit  cu ceva timp in urma o cugetare a lui N.Iorga care spunea ca "in viata pierdem ani iar pe patul de moarte cersim clipe",cugetarea l-a impresionat pe acel profesor  pentru ca ascunde mult adevar!
    Adevarul  este ca timpul zboara,e iarna si totusi ,ghioceii din imagine i-am imortalizat zilele trecute,sunt semne ca primavara  ne da tarcoale,va trece repede apoi si ea ca si iarna si la randul ei,cu generozitate va lasa cele libera verii ca deja trecerile sunt  foarte stranse,aproape ca nu le sesizam...parca am ajuns sa avem doar doua anotimpuri,vara si iarna...
   

15 comentarii:

  1. Toti avem propriile noastre masini ale timpului.Unele ne duc inapoi, se numesc amintiri.Unele ne duc inainte, se numesc visuri.
    Jeremy Irons

    RăspundețiȘtergere
  2. Metaforic,da...!!!asa este draga Karina!te pup si te imbratisez!o zi implinitoare sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  3. Scumpa mea ,ai ales sa vorbim despre cel mai important si pretios lucru din viata noastra "Timpul"...Timpul este un fluviu imens care duce cu el evenimentele din universul nostru. Timpul are o singura directie. El nu se mai intoarce niciodata. Este masura Lui Dumnezeu pentru tot ce este trecator. Prin el Dumnezeu masoara transformarea intregii materii. Pentru noi oamenii de pe pamant , timpul este o masura a calatoriei noastre terestre.In timp parcurgem orice eveniment de pe aceasta planeta. Ce trebuie sa retinem este ca timpul ne forteaza la anumite situatii pe care nu le mai putem schimba. Orice fapta pe care ai facut-o nu mai poate fi anulata, nici modificata. Timpul nu se mai intoarce inapoi. Nu poti sa experimentezi acelasi eveniment de doua ori.Regretele nu pot schimba nimic. De aceea grija noastra este " Cu ce umplem celulele timpului?.Vreau sa vorbesc despre acel timp care uneste o femeie si un barbat intr-o dragoste celesta si un timp nelimitat....Este aproape ireal dar totusi real .........E viata si realitatea dar nu toate femeile au inteligenta emotionala sa perceapa astfel” IUBIREA.”...Se spune ca doar femeile trecute prin experiente de viata ajung sa perceapa iubirea,fericirea sau nefericirea ......fericirea este direct proportionala cu inocenta.....nefericirea cu ratiunea nemasurata..........concluzia mea este ca viata doar se traieste nu se defineste cu bune sau cu rele iar iubirea se castiga prin sinceritate,respect si daruire fara orgolii ,prejudecati si cu multe compromisuri...... de aceea ...si o intrebare a eului din fiecare hedonistul atinge iubirea absoluta sau epicurianul?
    Nu exista nicio regula,nicio reteta in aceasta privinta.. Atunci cand iubesti nu conteaza nicio diferenta. Intre doi oameni maturi care se iubesc si sunt inteligenti aceasta diferenta nu aduce decat lucruri bune. Cred ca ceea ce conteaza intr-un cuplu, dincolo de dragoste, este inteligenta. Un om inteligent stie sa vada dincolo de varsta si de “studii”, si mai ales stie sa-si pretuiasca partenerul pentru ceea ce este el.
    "Orice femeie este regina din clipa in care incepe sa iubesca un barbat". – Andre Suares

    Timpul este cel mai priceput autor, intotdeauna gaseste un final fericit...cu drag ,pentru tine ,suflet drag !

    RăspundețiȘtergere
  4. Eliza...ca de obicei,punct ochit ,punct lovit...am inteles perfect ideea,multumesc mult pentru comment!

    RăspundețiȘtergere
  5. Există un timp pentru lacrimi...care s-a dus de mult...nu mai este...l-am pierdut printre anii care au trecut........l-am lăsat să plece fără să mă uit în urmă după el...Dar şi pentru a zâmbi...pe care îl aşteptăm mereu...fiecare din noi...pentru că un zâmbet înseamnă mult...un zâmbet poate reprezenta mulţumirea sufletească....poate fi liniştea de care aveam nevoie... Există un timp pentru a merge mai departe...dar şi pentru a renunţa. Există un timp pentru dezamăgiri pe care l-am alungat...pe care nu mi-l mai doresc ...dar şi pentru noi începuturi. Există un timp pentru cer senin...dar şi pentru ploi. Există un timp pentru a acţiona... dar şi pentru a aştepta. Există un timp pentru a creşte... Există un timp pentru schimbări... Există un timp pentru a fi sus... şi pentru a te ridica. Există mereu timp pentru iertare... Există mereu timp pentru a alege ce este corect... Există mereu timp pentru iubire....pentru că timpul pentru iubire nu poate fi oprit...nu poate fi alungat...nu poate fi îndepărtat...indiferent cine suntem...ce suntem....Acest timp al iubirii ne face să ne simţim tineri...la orice vârstă...ne face să fim noi...să visăm şi să sperăm că vom trăi în continuare acele clipe minunate pe care nu le vom uita.

    RăspundețiȘtergere
  6. Un lung tren ne pare viata...ne trezim in el mergand fara sa ne mai dam seama unde ne-am suit si cand... Fericirile... sunt halte, unde stam cate un minut, pana sa ne dam seama, suna... pleaca... a trecut. Iar durerile sunt statii lungi , ce nu se mai sfarsesc, in ciuda noastra parca tot mai multe se ivesc. Si noi plini de nerabdare inainte tot privim, vrem sa ajungem tot mai iute la o gara ce-o dorim. Ne trec zilele, ne trec anii ,clipe sfinte si dureri, asteptand, hraniti de visuri ,noi momente de plecari , multi copii voiosi se urca , cati in drum n-am intalnit, iar cate un batran coboara trist, si foarte istovit . Vine-odata insa vremea ,sa coboram si noi ,ce n-am da atunci o clipa ,sa ne-ntoarcem inapoi!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristina - Negresti27 ianuarie 2011 la 16:26

    TIMPUL este unul singur ...noua ni se pare ca trecutul a fost si ca viitorul inca nu a iesit .Dar trecutul si prezentul sunt mereu cu noi .Numai limlitele constiintei noastre ne impiedica sa percepem ziua de ieri -si ziua de maine -chiar acum! Cui ii pasa daca timpul este unul singur?Cui ii pasa daca ziua de maine este chiar aici si acum? Traim si murim ca sclavi ai clipei si ai pornirii de a ne satisface ,imediat si constant ,impulsurile izvorate din eu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicia,timpul lacrimilor sa nu mai apara in viata ta...sa ai parte de "halte de fericire" cum le numesti tu...cat mai dese~!

    RăspundețiȘtergere
  9. "Timpul sapa gauri mari, mintea mai ramane inca tanara! " :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Doamna Tasha...
    Imi place mai mult acum pa blogu dvs. ca situatia din roz vad ca a devenit brusc cam....
    Felicitari! V-am ascultat si io la Radio! Din toata inima va doresc succes si va rog frumos sa treceti sa va radeti un pic la mine pa blog. Numa un pic, bine?

    RăspundețiȘtergere
  11. Na, ca era sa uit!
    Rusii au tot timpul cand s-apuca de ceva.... La orice varsta li s-ar intampla sa s-apuce.... au tot timpu... Ati vazut "Moscova nu crede-n lacrimi?"

    RăspundețiȘtergere
  12. N-am vazut...dar poate nu-i timpul pierdut,mai apuc sa vad! :)) ...am tot timpu' vorba ta!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce înseamnă pentru mine timpul? Simt că am pierdut mult timp pretios, căruia puteam să-i dau o altă dimensiune. Puteam să mă apuc de exemplu de scris mai de tânăr când vedeam viaţa din altă perspectivă, mai optimistă. Aveam timp să scriu mai multe şi poate mai profunde, mai realiste. Şi despre dragostea de care cu toţii avem nevoie în viaţă, pot spune că am ratat momentul când ea, dragostea, putea să-mi inunde sufletul ca un râu revărsat peste o câmpie însetată de apă, dând viaţă plantelor.
    gelu pescaru: Dragostea trebuie cultivată prin exprimare. Iubirea nu poate exista multă vreme dacă nu este exteriorizată prin fapte, tot aşa precum focul nu poate rămâne aprins dacă nu este alimentat cu combustibil. Iubirea nu poate fi durabilă dacă nu este exercitată. Fiecare act motivat de iubire o dezvoltă şi o intensifică. Atunci când certurile şi spiritul autoritar sunt aduse la tăcere, dragostea învinge. Reprimarea dragostei duce la dispariţia ei.
    Dacă impulsurile de amabilitate şi generozitate sunt reprimate, ele dispar, iar inima devine rece şi însingurată. Simt că am lăsat ca inima celor care au fost legaţi de mine să tânjească după amabilitate şi simpatie. Planta preţioasă a iubirii nu a fost suficient de bine îngrijită cu gingăşie, pentru a cultiva roadele străduinţei noastre, o iubire puternică, viguroasă şi plină de satisfacţii. Asta regret de la timpul irosit

    RăspundețiȘtergere
  14. buna ziua.timpul este suficient pentru oricine il foloseste ,spune leonardo da vinci.eu adaug :cei care utilizeaza ineficient timpul se plang cel mai mult.eu il consider cel mai mare adversar,dar ma las invins si fac ce pot,timpul nu cred ca trece,doar isi schimba hainele,anotimpurile... noi trecem,...ne topim ca o lumanare si ne topim spre o alta lume ori alta dimensiune spatiala.am o singura reclamatie, sa ne fie prelungit timpul biologic...iar despre masina timpului...inca se cauta piesele,eu as vrea sa vizitez trecutul, sa stapanesc prezentul si sa traiesc viitorul,deocamdata suntem siguri numai de clipa de acum,viitorul e incert,peste citeva minute putem fi chemati in rai,dar dupa ce ascultam pe dna olga.va urez timp nou,in tari exotice

    RăspundețiȘtergere