Blog premiat

marți, 25 ianuarie 2011

Leapsa literara


Am primit ieri de la lotusul o leapsa literara,am promis sa raspund provocarii si ,iata ca am purces la fapte...  leapsa suna cam asa:

Daca vi s-ar propune sa scrieti biografia ,carui scriitor i-ati incredinta sarcina asta?
 
     Da,daca stau sa socot poate ca viata mea ar merita sa fie pusa  pe un roman,pentru ca una peste alta a fost  si inca mai este o viata frumoasa  asa cum este ea,cu bune si cu rele,pentru ca "relele"poate mi-au aratat sau m-au facut sa pot aprecia  in adevarata sa valoare binele vietii.... 
     Dupa felul in care gandeste i-as incredinta-o lui Alice,citesc revista "Tango" de la inceputurile ei,o admir mult pe aceasta doamna minunata care a stiut sa treaca  admirabil peste toate greutatile vietii si acum inclin sa cred ca si-a gasit omul visurilor ei,omul pe care poate l-a cautat in toate iubirile anterioare....daca m-ar refuza,as da-o lui Cristian Lisandru,chiar daca este barbat,este un om extrem de sensibil si plin de iubire fata de semenii lui,si asta pentru ca doar un astfel de om ar putea sa puna pe hartie sa zic asa  viata mea,care a fost si continua sa fie una  in coordonatele iubirii de viata,de semenii mei..


Care sunt motivele pentru care i-ati incredinta lui sarcina asta?


Alice este o femeie care iti transmite intr-un mod extraordinar tonusul acela cald,emotional,te face  pur si simplu sa vezi cu ochii mintii tot ce scrie, te face sa o simti aproape,parca ai sta  alaturi la o cafea sau un ceai si ai povesti  cu o prietena pe care o stii de-o viata....si asta nu mi se pare putin,maniera in care scrie este una eleganta,are un stil aparte,este foarte personala  si asta ma fascineaza .

Cristian Lisandru,este tipul omului vesnic indragostit,el nu poate trai fara iubire,asta se vede clar in scrierile sale,pune multa culoare  si stie sa-si atraga  cititorii prin  stilul sau aparte,presara  doza aceea de umor vital,personajele lui par adevarate,rupte din viata cotidiana ,oameni cu trairi speciale,oameni adevarati...iar acum sa va mai spun ceva,poate l-am ales si pentru marea dragoste pe care o poarta iubitei sale Geanina pe care o divinizeaza! rar intalnesti astfel de barbati care nu se sfiiesc sa-si declara iubirea ,n-o ascund ci dimpotriva poate prin tot ce fac ,dau o lectie celor care poate au ramas repetenti la acest capitol...bine ar fi sa ia din harul lui cat mai multi!


Este sfarsitul lumii.Ce carte ati pune in capsula cosmica pentru a pastra o"urma" a umanitatii?



Ei!!! aici cam greu cu raspunsul! as pune mai multe nu numai una...pentru ca m-ar durea sufletul sa nedreptatesc ...am citit prea multe  carti care au lasat o "urma" adanca in sufletul meu....pe care poate le-am pastrat in suflet ca pe niste icoane..ma risc totusi si  numesc cateva(sper ca celelalte sa ma ierte):


   Cum arata pentru dvs. pauza ideala pentru a citi o carte???

Nu conteaza momentul,citesc cand simt nevoia de relaxare,o fac fie ziua,fie noaptea,iar daca cartea ma fascineaza,imi pierd o noapte intreaga,nu ma desprind de ea...pun daca se poate asta,evident si o muzica in surdina,sa fie spre exemplu  o muzica tibetana...si atmosfera este una  completa!ma simt minunat!



Daca ati avea puterea de a "sterge" un personaj de roman,care ar fi acesta?


Nu!!! n-as sterge nimic...nu exista bine fara rau,iar daca scriitorul respectiv l-a ales, chiar daca pe moment ma enerveaza, accept  rostul lui in  acea carte....de ce sa-i stric  farmecul? deci categoric,n-as sterge nimic!!!!


Care sunt motivele pentru care ati scoate acest personaj?


Tocmai am raspuns mai sus...nu exclud niciun personaj...e ca si cum m-as baga in casa cuiva si as incerca sa fac ordine,sa-i spun: scoate mobila asta ca nu se potriveste cu  incaperea,arunca oglinda asta ca e  infidela realitatii...si lista ar putea continua... :)


 Cati kilometri ati merge pentru a gasi o carte?


Nu conteaza distanta,conteaza dorinta in sine...un om cu patima cititului nu alege distante,nu le masoara in kilometri ci in dragostea sa pentru carte....iar a mea este mare,cat de mare? infinit...pot defini infinitul,nu!!!  asadar....aici poate ar trebui sa amintesc ceva,in copilarie si apoi in adolescenta,am primit de la bibliotecile pe care le frecventam (nu mi-am permis din totdeauna sa cumpar carti...) mici insigne pe care scria"Prieten al cartii"..ERAM FOARTE MANDRA DE ELE!


Daca ar fi posibil sa va intoarceti in trecut ,ce scriitor ati vrea sa intalniti?


Minunata intrebarea!As vrea sa intalnesc mai multi,de ce doar unu'?
i-as dori pe toti cei care m-au impresionat prin operele lor...


Care ar fi primele cuvinte pe care le-ati adresa(in afara de "buna ziua'')

Ce cuvinte...as ramane  blocata emotional! asa oameni minunati sa-mi fie dat sa-i vad?...aoleu! ar fi minunea minunilor!
Le-as multumi printr-un gest...care ar fi acela? lesne de inteles...o plecaciune!


Descrieti biblioteca visurilor voastre.


Ce minunat ar fi sa pot avea biblioteca doctorului Alexandru Vasvaridin Satu Mare!!! intrati pe link http://marelestatmajoralcartilor.blogspot.com si admirat-o!e minunata! a mea este mic copil pe langa ea...


Leapsa mege spre :
Dr. Alexandru Vasvari,
Anamaria, Monica Olteanu, Cora,Geanina Lisandru,Hera Mariana si toti cei care o doresc !!!!

Edit later:
atasez o imagine de pe blogul doctorului Alexandru Vasvari  din Satu Mare,o parte din imensa sa biblioteca,o biblioteca care poate concura cu multe biblioteci orasenesti....il felicit cu toata sinceritatea!

9 comentarii:

  1. Tasha, ai raspuns tare frumos.
    Multumesc ca ai preluat leapsa.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunteti o sursa de inspiratie, mai ales pentru cei de varsta mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Lotusule, am preluat-o cu mare drag,mi-a placut,cand e vorba de carti...fac orice! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. C.L
    MA BUCUR CA MA CAUTI,TE ASTEPT CAT MAI DES!
    O zi implinitoare sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc. Am facut leapsa acum cateva zile. o gasesti pe blogul meu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Perfect Monica...eu vad ca am preluat-o dupa tine..am facut-o ca mi-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  7. Esti o sensibila ca o mimoza.O cititoare a cartilor bune ce ne deschide sufletele spre o tinerete fara batranete.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc,anonimule,ma straduiesc sa fac atat cat pot...acum cu radioul am mai multa putere de exprimare...te invit sa ne asculti!

    RăspundețiȘtergere
  9. Tare mi-au placut raspunsurile!'
    Ahhhh, si am recunoscut din prima biblioteca domnului doctor....Babel!

    Va imbratisez!Ganduri bune, din suflet!

    RăspundețiȘtergere