Blog premiat

marți, 17 august 2010

Am ajuns acasa odata cu ploaia ...

Dupa 8 zile de plimbare cu masina prin tara,iata-ma din nou acasa...:)
Trebuie sa marturisesc ca am prins cele mai cumplite zile de canicula,aer irespirabil -36 grade la umbra,n-a fost chiar vesel,dar pentru ca de fiecare data cand imi intalnesc vechii prieteni ma incarc pozitiv,am suportat cu stoicism caldura..noroc ca avea Carmen(prietena mea de la Craiova,cu care am fost la acel reality show la Kanal D) aer conditionat si-l mai porneam din cand in cand,altfel cred ca in zona aceea de campie unde are casa ar fi fost chin adevarat ,la mine e diferit,am copaci in curte,nuc,mar ,visini,care dau o umbra deasa si te mai racoresti cat de cat...
Asa...!sa va mai spun ca mi-a fost dor de blog,de prietenii din blogosfera ar fi inutil,deoarece sunt convinsa ca stiti asta,v-am convins de-a lungul timpului ca asa este...dar ,deh! in concediu ma mai desprind de laptop si incerc sa-mi ocup timpul cu alte activitati,plimbari,vizite pe la muzee,plimbari prin oras si de ce nu putin shopping ca parca in alte orase te apuca curiozitatea sa vezi ce gasesti prin magazine,cu mana goala nu iesi ca parca iti spui:"pai,nu raman cu nicio amintire din acest oras?....ia sa vad cu ce ma aleg..." si uite asa vezi cum bagajul creste vazand cu ochii...
Dar sa va povestesc cum a fost drumul...am luat-o pe Valea Oltului,mie imi place mult desi stiti bine ca abia m-am intors de o luna de acolo...ei,dar de data asta am fost insotita de fetele mele care erau in concediu...in Sibiu am oprit doar la KFC sa mancam pentru ca am zis ca ne oprim in oras doar la intoarcere sperand ca vom prinde o zi mai racoroasa...dar,pentru ca am ajuns dupa masa la manastirea Cozia,am oprit sa ne mai spalam putin pacatele,ca deh! cu voia sau fara voia noastra avem destule,har Domnului...!!!...am facut citeva poze,am baut ceva racoritor si ne-am dus mai departe...
In jurul Dragasani-ului au aparut la fiecare poarta tarani cu legume,extrem de ieftine,ma si miram cum le pot da asa lesne,n-am rezistat sa nu cumpar cate ceva,evident i-am si certat pe tarani de ce le dau pe gratis,sa vinzi vinete cu 0,5 roni  kg. e chiar bataie de joc pentru munca lor,dar criza asta se pare ca i-a facut sa scada asa tare pretul...am cumparat si rosii si struguri ,parca la struguri erau preturi mai bune pentru ei,5 roni...asa mai merge,dar aratau ca desenati,meritau toti banii,parol!
Ei !!si tot zgaiindu-ma ba ici ba colo...s-a inserat...am ajuns cu noaptea in Craiova,cam pe la 22,Carmen ma suna intr-una:"unde esti ,fata?"..."hai,ca nu m-am pierdut..."ii raspundeam eu,doar ca mai cascam si noi ochii ba ici ba colo... :)
Craiova e minunata,parcurile de acolo sunt superbe! am fost in amandoua si in Parcul Tineretului si in Romanescu,langa el era si cimitirul,merita vazute cavourile in care se odihnesc banii Craiovei,sunt chiar deosebite,n-am facut poze acolo pentru ca se cam inserase(sincer,doar spre seara ne incumetam sa iesim,pentru ca vezi bine caldura sufocanta de afara ne tinea mai mult prizoniere in casa...)
De gatit ma trezeam cu noaptea in cap sa nu ma prinda soarele sus pe cer,batea chiar in geamul bucatariei si era imposibil de stat...nici cainii nu-i lasa pe afara,Carmen are patru caini frumosi dar si pe ei ii chema in casa,carevasazica la ea nu functiona vorba ceea "viata de caine"...nu! nici vorba mai ales ca erau tratati la fel ca si noi,mancau ce mancam si noi,aici am cam certat-o...eu una nu le dau snitele nici chiftele si nici mici prajiti,le dau hrana uscata si ce ne prisoseste,atat!intr-o zi am facut ceva friptura si dupa cateva ore ma uit in cuptor sa o pun la frigider,cand colo  nimic...o intreb unde-i friptura?"pai am dat-o la caini..."zice ea..."aoleu,fata!(hai ca incepusem sa vorbesc ca ea...  :))  ),pai cum sa le dai asa ceva?se poate? :( "
Ei,dar,pentru ea cainii sunt ca si copii ei...desi are un baiat,are unde sa-si verse iubirea...in fine! fiecare cu sentimentele lui...iubesc si eu animalele dar parca sunt mai cumpatata... :)
Le-am facut vedete si pe Renzo si Lolo,doi din caini lui Carmen....sunt tare jucausi si cersesc iubire la tot pasul...  :)

10 comentarii:

  1. pai ti-a fost for de noi, de blog, dar de ferma de pe Facebook nu ti-a fost dor?:)):))

    Vine toamna si o sa ne racorim:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba daaaaaaaaaa!!!! am ajuns las nivelul 31...ce zici? nu-s buna? si unde te gandesti ca n-a trecut decat o luna si ceva da cand m-am antrenat in joc...afurisit joc! cum ma "joaca "el pe mine ...:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ai revenit acasa pe blog!E tot o 'casa' si aici..draga mea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bun venit acasa , am, citit cu mare drag asa cum fac mereu povestirile tale , ai un har deosebit ne duci acolo in peiasj . Frumoase fete ai sa-ti traiasca , sa ai multe bucurii dupa ele . Mi-a facut placere s-o revad si pe Carmen o stiam de la UNI .Sper sa ne vedem curand te pup .

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa e draga Elena...e casa noastra virtuala,casa gandurilor si a trairilor interioare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Se pare ca v-ati distrat tare fain.Sa va fie de bine.
    Din pacate in Craiova nu am ajuns decat in trecere prin gara orasului.Am auzit ca este un oras foarte frumos si cochet si elegant , din pacate nu l-am vizitat!
    Nah , ma bucur ca v-ati simtit bine...poate cu alta calatorie vei face un ocolis prin Timisoara :D
    Pupici si zile frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  7. Leni,multumesc pentru apreciere,ma bucur ca si alti le vad asa,pentru mine sunt cele mai frumoase,sti cum se spune fiecare cioara isi lauda puiul...:))

    RăspundețiȘtergere
  8. Daaa,asa este draga Anamaria,ne-am distrat bine,nu m-am intors pe la Timisoara am preferat acelasi drum la intoarcere,era prea cald si pe dicolo se lucreaza la drum...

    RăspundețiȘtergere