Blog premiat

marți, 4 mai 2010

Muzica

Tema emisiunii mele de astazi de la radio este "Muzica"...de ce am ales acest subiect?vorbele lui Platon  spun totul:"Muzica este o lege morală, ea dă suflet universului, aripi gândirii, avânt închipuirii, farmec tinereţii, viaţă şi veselie tuturor lucrurilor, ea este esenţa ordinii, înălţând sufletul către tot ce este bun, drept, frumos."
Toti ascultam muzica,evident fiecare are motivatia lui...in general ascultam muzica spre a ne binedispune,de multe ori insa  textul si linia melodica iti produce tristete,plangem pentru ca ne regasim in versuri sau in mesajul transmis de acea muzica....mi s-a intamplat si mie si nu odata....
Asadar, muzica reuseste sa ne afecteze starea,ei tocmai despre acest lucru as dori sa vorbim azi...
despre cum va afecteaza si de ce muzica poate sa ne schimbe starea?
Mi s-a intamplat in timp ce eram in emisie la radio,sa primesc mesaje de genu' :
-e minunata muzica care o transmiti,imi vine sa zbor!!!
-ma regasesc in versuri...ce-mi faci ?!nici n-ai idee!!!
-melodia este melodia noastra din tinerete,imi trezesti amintiri...
-mor!!! imi vine sa-mi tai venele...inca o melodie ca asta si o fac!
-e muzica mea de suflet,ma inalta!
si lista ar putea continua....
Dorinta noastra a celor de la Radiosilverfm este sa transmitem muzica pe gustul fiecaruia,acum aveti prilejul sa va exprimati dorintele si daca se poate, motivand putin ,spre a dezvolta  pe cat se poate acest subiect.
Eu marturisesc ca ascultandu-l pe Yanni,simt ca prind aripi...

30 de comentarii:

  1. Eu ascult muzica mai ales în maşină...
    Aşa uit de blocajele din trafic...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma trezesc si pornesc radio sa ascult muzica. Ajung la serviciu si pornesc calculatorul sa ascult muzica. Daca merg prin magazine si aud o melodie ce-mi place si as fi pe punctul de plecare, prefer sa mai casc ochii aiurea si sa ascult melodia.
    CONCLUZIA: sunt dependenta de muzica. As asculta muzica si cand dorm. Uneori ma trezesc cantand :)))
    Ce muzica ascult? Orice, dar nu simfonica si jazz. Eu nu gasesc mesajul la muzichiile astea doua. Imi place nespus muzica populara, defect profesional. As asculta si nu m-a satura.
    Cum imi influenteaza starea de spirit? Pai depinde de melodie. Daca e una de dragoste, normal ca ma misca, imi vin in minte diferite scene din viata mea. Dar NICIODATA nu m-a afectat emotional o melodie incat sa-mi iau zilele sau sa mai fac nu stiu ce nastrusnicie.
    Muzica e de ascultat, e precum un pansament pe o rana, nu un motiv de luat viata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nelu din Brasov4 mai 2010 la 09:18

    Buna idee cu acest subiect....
    „„ Muzica este graiul sufletului. Ea stârneşte în noi, nu instinctele, ci gândurile cele mai profunde „„ ( Ludwig van Beethoven )
    „„ Muzica armonizată cu IUBIREA este cel mai înalt complex sentiment de FERICIRE ....
    Muzica este o armonie agreabilă în onoarea lui Dumnezeu şi desfătarea permisă sufletului. „„ ( Johann Sebastian Bach )
    Pentru mine, MUZICA inseamnă TOTUL, de sunt supărat și trist, de sunt fericit, ori în orice altă situație, muzica mă ridică la CERURI și îmi aduce liniștea mult dorită.
    Important este să o trăiesc și restul vine de la sine ....

    Muzica reprezintă sufletele celor ce nu maisunt printre noi....
    O zi cât mai bună, și o MUZICĂ :::: ALEASĂ cu MARE GRIJĂ diseară pe SIOLVER FM...

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Olga ,

    Frumos subiect de discutie ti-ai ales pentru astazi...prevad ca vei avea atat de multe comentarii , incat iti vor trebui doua ore in plus , de emisiune , ca sa le poti dovedi pe toate la citit... :D , si iti doresc sa fie asa :-*
    Si mie imi place Yanni...excelenta muzica!
    Muzica este o alta lume , cred eu , un alt limbaj...oamenii se pot intelege si prin muzica , nu numai prin darul vorbirii.Gandurile ma duc , scriind asta , la exemplificarea facuta de tine prin mesajele primite in timpul emisiunii tale.Si ,totodata , si la dedicatiile date...fiecare dedica melodia cu anume mesaj catre persoana dorita.
    In functie de caracterul fiecaruia si starea sufleteasca , oamenii asculta diverse genuri muzicale...Mie imi place muzica,sa o ascult...uneori mai si fredonez , genul ala care canta fals sub dush :)) , dar imi place sa ascult muzica.De cele mai multe ori , in viata , mai ales in momentele de suparare si depresie , muzica a fost cea care m-a ajutat...
    In general ascult muzica ritmata , mai putin muzica lenta...ma oboseste , de cele mai multe ori, muzica lenta...Genuri muzicale preferate nu prea am , ascult orice e melodios si suna placut la ureche , de la opera , opereta si terminand cu hard rock sau manele.Degeaba spun inversunatii pe manele ca e genul muzical sub demnitatea umana...nu tin cu ursul si nu sunt fan manele , insa manelistii au piese muzicale foarte frumoase , unii , cu subiect frumos vizand dragostea , copilaria , prietenia , voia buna...si unii dintre ei , chiar daca canta acest gen muzical , chiar au voce...Imi amintesc aici , ca sa fac un contrast , clipul acela cu super vedeta Withney Huston in ultimul ei concert...lasand de o parte infatisarea ei , pentru care nimieni nu ar trebui sa o condamne , caci toti imbatranim , incerc sa pun aici accentul pe vocea ei...falsa foarte tare , pur si simplu ce facea ea in concertul de la Sidney(parca) , se numea bataie de joc la adresa publicului.Si un alt recent exemplu imi vine minte Madonna in concert la Bucuresti...singurul cuvant ce imi staruie in minte este jalnica.
    In fine vorbeam ca indiferent de genul muzical , sunt oameni si oameni care le performeaza , unii mai talentati , altii care se straduiesc...dar per ansamblu sustin ca muzica este o lume , a sunetului si a imagintiei lasate sa zburde...Fara muzica , as spune eu , lumea ar fi precum o bucata de piept de pui fiarta si mancat rece cu o felie de paine pufoasa...ai sughita la prima inghititura si te-ai ineca pana la sufocare :D
    Iti doresc o emisiune de succes , in seara asta si bafta maxima!
    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. La mine genul de muzică ascultată depinde de obicei de starea de spirit. Există zile când ascult AC/DC, Motley Crue sau alte asemenea muzici "duse",dar există şi zile când ascult Strauss, Claydermann sau Vangelis. În general ascult muzică ce se încadrează în categoria " anii 80" : Modern Talking,Queen,Boney M, ABBA, Albano, Compact,Iris...
    Detest manelele şi hip hop... :)

    RăspundețiȘtergere
  6. E un subiect foarte amplu. O sa ai ce discuta. Eu ascult mai mult muzica crestina. sunt mai putini in categoria asta. Dar sunt melodii superbe care merita ascultate nu numai de cei care prefera muzica crestina.

    RăspundețiȘtergere
  7. Muzica. O temă frumoasă. Sunt momente în viață când datorită muzicii trece mult mai ușor peste greutăți. Și sunt momentele frumoase ale vieții, atunci când dansezi cu femeia iubită și simți că toată lumea este a ta. Viața pusă pe partitură sună tare bine, de fiecare dată...

    RăspundețiȘtergere
  8. Mulţumesc de invitaţie
    D-na Olga,eu aş putea spune despre
    muzică că este viaţa mea,este precum cafeua
    de dimineaţa...dar la cafea mă opresc la două
    dar,muzică aş asculta non-stop...îmi
    place să adorm cu muzică şi să mă trezesc
    cu muzică bună..muzica este alinare
    sufletului meu(singur)mă face să uit de tot
    şi de toate..aş asculta non-stop dacă
    s-ar putea...
    Aş vrea să ştiu şi eu unde vă pot găsi la
    radio sau aici pe net să vă ascult..
    Mult succes în ceeace faceţi vă doresc!
    Vă pup şi vă îmbrăţişez cu toată dragostea!

    RăspundețiȘtergere
  9. ufff...superb subiect:)

    Yanni - il ador:), nici macar nu stiu de ce, dar imi place la nebunie, rezoneaza cu sufletul meu atat de mult.....

    De ce ascult muzica? Nu stiu. Pentru ca eu as fi incompleta fara muzica. Nu am voce, dar cant mereu. Mereu lalai cate ceva.

    Plang, dansez, zambesc, ma bucur pe muzica. Fac totul pe muzica. Daca ar fi dupa mine mereu ar merge muzica in surdina.:) Ultimul lucru dintr-o zi si primul lucru dintr-o zi este muzica, cu ea ma trezesc si cu ea adorm. Ma mai trezesc noaptea cu castile in urechi si eu cred ca visez:))

    Muzica e parte din viata mea...
    Cum ma influenteaza? Nu ma influenteaza, e impreuna cu mine, e cum este deodorantul pentru mine. Iti intra in reflex sa-l folosesti, asa e si cu muzica:)

    Ascult orice. Cu exceptia manelelor si a muzicii de club de azi. Muzica de club ascult mai rar. E o minune sa-mi urle o melodie de club intr-o zi normala...inseamna ca m-a acaparat cu totul:)

    Acum nu ma satur de Vama...:):*

    RăspundețiȘtergere
  10. Muzica nu e doar un fundal sau un ecou pentru stările noastre. E un discurs, e naraţie, e tehnică, artă şi mesaj. E la fel de complexă ca viaţa. Nu e perna pe care stai când te plictiseşti, când aştepţi sau lucrezi. Nu e un fundal cu imagini şi nici o evaziune. E existenţă. Unii se opresc la primul nivel, textul explicit. Libretul, cuvintele, suprafaţa. De aceea puţini apreciază aşa-zisa muzică simfonică. Nu e nevoie de toată teoria muzicală pentru a rezona, doar de a înţelege muzica şi cu capul, nu doar cu sufletul. Puţini văd în concertele de orgă ale lui Bach întâlnirea cu Dumnezeu şi cred că şi mai puţini înţeleg iubirea ascultând Preludiul nr. 1 în do major. Sau limbajul viu şi viaţa însăşi care e genul Jazz manouche. Şi toate celelalte, în funcţie de ocazie şi moment. În privinţa manelelor, un NU cât casa. Dacă e să aleg ceva de valoare din zonă, îmbrăţişez muzica lăutărească reală, Fărâmiţă Lambru de exemplu. Sau mai vechii autori de romanţe, Cristian Vasile şi ceilalţi. De valoare reală, nu scăpaţi în lume cu piese la kilogram, ghiulul pe deget, lanţul (de WC) la gât şi maşina la scară, crezând că odată cu ele vine şi virtuozitatea muzicală, care mai de care cu nume penibile, copii-minune, de aur, vijelii, caşcaval şi alte prăbuşiri iremediabile în ridicol. În privinţa textelor, ce să mai vorbim. Se adresează unui public ţintă pe măsură, fotbalişti, maimuţe siliconate, mămăi de cartier, vecina Aurica, nea Fane Bască sau alţi demni "citadini" căzuţi din căruţă pe macadamul oraşelor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Fara muzica eu personal nu as mai dori sa traiesc. Viata este goala si searbada fara acest har din ceruri, pe care ni l-a lasat Dumnezeu.
    Ador muzica buna! Te pup tasha draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu-mi imaginez viaţa fără muzică! Şi cred că aşa cum fiecare om este construit diferit, fiecare om are un anumit nivel, tot aşa este şi cu muzica. Există genuri muzicale pentru fiecare, pe gustul fiecăruia, pe nivelul fiecăruia...În ce mă priveşte, îmi plac genuri diferite de la Kitaro, Yanni, Vanghelis, la Sade,U2, Robbie Williams şi Mozart, Beethoven, Bach, Chopin...

    RăspundețiȘtergere
  13. CIND MA SIMT BINE DE TOT...CINT SI EU...

    RăspundețiȘtergere
  14. Cataline,
    si eu ascult muzica in masina, tot timpul....mai ales de la radio,dar am si CD -uri.

    RăspundețiȘtergere
  15. Draga mea draga din Timisoara,ce sa zic? fara muzica e trist,nici nu pot concepe viata fara muzica!

    RăspundețiȘtergere
  16. Asa e Adriane,doar ca si reciproca e valabila!;)

    RăspundețiȘtergere
  17. Frumoasa si muzica laica...ai dreptate Denisia!:)

    RăspundețiȘtergere
  18. Viata pusa pa partitura ...ei draga Lisandru la voi cam asa e acum viata,adevarata muzica!

    RăspundețiȘtergere
  19. Elena,
    Radioul este radiosilverfm si emisiunea este de la 18-20,de luni pana vineri,te astept cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  20. Yanni imi da aripi,ma trmite spre visare,ma ridica la ceruri pur si simplu...de aia cred ca-ti place si tie Monicuto!

    RăspundețiȘtergere
  21. Draga Mona,multumesc mult ca ti-ai facut timp pentru comentariu,stiu ca esti ocupata si ma bucur nespus cand gasesc un comentariu din partea ta,mai ales ca el este tot timpul foarte bun si de obicei pui punctul pe i...o zi frumoasa in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  22. Subscriu draga Elena,asa e!te pup si eu si te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  23. Mihaela Man...de acod cu tine...avem de unde alege!:)

    RăspundețiȘtergere
  24. Nelu,
    Muzica este graiul sufletului,vorbeste in locul nostru uneori!:)

    RăspundețiȘtergere
  25. Tasha,ti-am scris si la mine!!!Cum fac sa dau de radiosilverfm???Am descarcat winamp,am dat de 260 de posturi radio(majoritatea cu manele bleee)dar nu de asta!!Ce sa fac????????
    Multumesc mult de dedicatie,esti o scumpa!!!
    Te pup draga mea!!!!

    RăspundețiȘtergere
  26. adauga-ma la lista ta de YM,si-ti explic acolo,te rog!
    olgamorar este id-ul meu...

    RăspundețiȘtergere
  27. muzica e o oaza de liniste,ador muzica de relaxare...va asteapta un premiu pe blogul meu...

    RăspundețiȘtergere
  28. Interesant post! - v-am adaugat la lista mea de bloguri.

    Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  29. Muzica vindeca sufletul, muzica ne inalta,muzica este totul;Pt mine este luminita ce ma scoate din intuneric.

    RăspundețiȘtergere