Blog premiat

sâmbătă, 27 octombrie 2018

Gand tomnatic

   
   
     M-am  trezit cu nostalgie in suflet, ma gandeam ca toti avem anotimpuri in suflet, avem nori si ploi dar si soare si senin, toamna mi se pare morocanoasa in dimineata asta, deloc rasfatata de soarele care refuza sa se arate, in ultimele zile vantul a suflat cu indarjire si a golit copacii de frunze. cred ca goliciunea lor mi-a adus si mie un gol in suflet. Imi "indulcesc" starea cu o cafea in care azi am pus mai mult zahar ca de obicei...ma bat sute de ganduri, amintiri care azi s-au napustit fara mila asupra mea... imi aduc aminte de toamnele reci dar cu confesiunile pe care le aveam cu sotul meu crosetand sperante... proiecte de viitor si parca nu conta ca e toamna sau iarna, era bine, era atat de bine!
   Imi reprosez acum ca poate nu am stiut la acea vreme sa pretuiesc  destul ce am avut...reprosurile astea sunt ca niste cioburi, iar cioburile astea imi zgarie cumva sufletul si simt amprenta lor adanc, adanc....imi lipseste mult,  prezenta lui era balsam pentru mine si azi realizez mai mult de cat oricand ca  in lumea asta inevitabil toti depindem de cineva,  sunt situatii cand nu ne descurcam singuri si chiar daca se spune ca suntem stapanii propriului nostru destin parca singuri nu  ne merge la fel de bine, azi ma simt cumva obosita de povara gandurilor, simt nevoia sa le impartasesc cu cineva pentru ca am obosit sa tac...stiati ca si tacerea e obositoare?
    Am o galerie de oameni frumosi in suflet, dar si acesti oameni au problemele lor, uneori nu pot sa-mi permit sa-i incarc cu ale mele trairi...iar exploziile astea sufletesti le traiesc cumva de una singura, fara iubire parca e vreme rea in suflet si-am invatat in timp ca ea iubirea trebuie intretinuta cu vorbe calde si gesturi tandre, dar tandretea parca si-a luat concediu prelungit, lipseste anotimpuri intregi....
    Pun punct gandului meu tomnatic si ma intreb ce va urma dupa? de regula in carti  urmeaza fraze..sau capitole, la mine  vor ramane cuvinte, sentimente tinute captive in suflet sau poate pagini goale in cartea vietii.
    Azi a fost despre tine Vasile, despre cat de mult imi lipsesti!

13 comentarii:

  1. Ai ascuns amintirea lui undeva in suflet unde va fi vesnic un pustiu in care vantul plimba nisipul vietii.Speri mereu intr o oaza de liniste in care sa-ti scrii sufletul dar iubirea pentru el,pentru amintirea lui, va produce mereu nisipuri miscatoare.Cred ca trecutul si viitorul sunt niste reflectari ale destinuli in prezent...Sa ne bucuram chiar si de toamna ,de toamna vietii !!Te imbratisez cu drag,prietena mea cu suflet atat de sensibil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Viata voastra a fost si va ramane unita in iubire , daruire si respect. Acuma te vegheaza si te ocrotestecu aceeasi dragoste pana in ziua in care va ve-ti reintalni. Esti o femeie minunata cu un suflet de aur ! Sunt fericita ca imi esti o adevarata prietena !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti speciala Rodica, te pretuiesc mult! Ma bucur ca ai trecut!

      Ștergere
  3. Dorina Daniela Ilie27 octombrie 2018 la 20:57

    Buna dimineata, Om bun!❤️

    Ar fi frumos dacă toată lumea ar intra în inima altor oameni cu respect şi delicateţe... Doar pentru a aduce bucurie, gânduri bune, zambete şi dragoste.
    Amintirea soțului tău, va fi vie în sufletul tău frumos!
    Te îmbrățișez cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. Te inteleg foarte bine,Olguta,iti inteleg dorul si singuratatea din suflet,acea singuratate care este cea mai grea,fara OMUL tau!
    Dar,( caci intotdeauna exista un "dar"),exista ceva mult mai greu si mai dureros decat dorul tau,DEZAMAGIREA pe care ti-o poate lasa plecarea( nu in alta lume,ci langa altcineva) celui ce a fost odata TOTUL pentru tine si te-a parasit......acela este pustiul,caci isi ia cu el si amintirile frumoase pe care le-ati trait si nu iti mai lasa NIMIC!
    Tu , macar , ai amintirile voastre cu care sa te incalzesti!
    Toamna din sufletul tau este totusi frumoasa,plina de nostalgie,cealalta e pustie si saraca!🤔
    Imbratisari si ganduri calduroase iti trimit!💛

    RăspundețiȘtergere
  5. Odihnă veșnică pentru el și multe zile frumoase și senine pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Niste randuri foarte frumoase ce mi-au mers direct la suflet. Empatizez cu gandurile dumneavoastra, drept urmare va de dedic o melodie draga inimii mele, in concordanta cu starea actuala( a vremii si a sufletului). Va pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Dumnezeu sa-i dea odihnă veșnică!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce bine ai surprins acea traire!

    RăspundețiȘtergere

  9. Amintirile sunt refugiul sufletului cînd viata doare!

    RăspundețiȘtergere
  10. Așa este sufletul nostru Dumnezeu sa l odihnească

    RăspundețiȘtergere
  11. iti inteleg perfect durerea, stiu cum este sa pierzi o fiinta draga,in cazul tau fiind pierderea sotului tau pentru ca si eu am pierdut-o pe mama, care tot o fiinta foarte draga, este..... Dar tu totodata, trebuie sa fii tare si puternica, pentru ca ai fetele tale, care te iubesc, si in special nepoteii pe care tu ii iubesti foarte mult, iar ei, nu ar vrea sa te vada trista......

    RăspundețiȘtergere