Blog premiat

vineri, 1 iunie 2018

Amanetez sufletul

      Chiar asa...da! asa m-am gandit in dimineata asta, amanetez sufletul si emotiile sa pot fi cat mai rationala, sau mai bine spus eficienta, pentru ca la cat de copilaroasa sunt, ziua de azi...o sa ma dea peste cap...in sufletul fiecaruia dintre noi salasluiesc dorinte si frica mi-e ca daca dau frau liber celor care imi trec acum prin cap incercand sa ma rasfat ca un copil n-o sa fie taman bine! Ma intreb insa retoric, cand tragem linie si  constatam ca  suntem mari?
    De ce mi-e frica de ziua de azi? pentru ca pe vremea copilariei mele cadourile erau limitate, dar azi toata lumea vorbeste despre ce mi-a luat, ce i-am luat, ce le luam si asa mai departe, cadourile dragilor nu ar trebui sa fie impuse de o anumita zi, eu daruiesc fara motive speciale sau zile speciale ceva fetelor mele( ele ramin copii pentru mine pana mor...asa le simt  si asa le protejez ), nepotilor mei, pentru ca, repet, asa simt nu pentru ca e 1 Iunie.
   Le-as oferi in fiecare zi cele mai smart daruri, pentru ca asa e sufletul meu de mama, si tot putin mi s-ar parea, mi-as da si sufletul sa stiu ca ai mei copii sunt fericiti, dar azi am doar gandul amanetului in minte, insa cu daruri sau fara daruri zic sa ne pretuim mai mult pe noi si azi si maine si in fiecare zi...
   So, ziua de azi nu trebuie sa ma prinda cu garda la pamant, sunt lucruri care nu se pot schimba si trebuie sa le accept asa, deci sa sumarizez, fara rezolutii, fara promisiuni si ambitii stupide, o sa fie bine si azi si maine si cat va fi sa fie, cu putina nebunie, mergem mai departe!

2 comentarii:

  1. Cand iti traiesti varstele cu bucuria copilului din tine,viata este mai usor de trait,mai colorata,mai frumoasa,pentru ca....dintre toate varstele omului,
    Copilaria este tara povestilor si a miracolelor,a inocentei si a bucuriei pure!💛
    La mutii ani,copiilor si nepotilor tai ,precum si copilului din sufletul tau,Olguta!🌹💟🌹

    RăspundețiȘtergere
  2. La mulți ani copii ai lumii!!!! Chiar dacă cu riduri în jurul ochilor și ghiocei albi la tâmple, chiar dacă cu sufletul plin de cicatrici și inima de multe ori tristă, copilul din mine încă există și vreau să trăiască atâta timp cât trăiesc și eu!!!! Din candoarea lui mă încarc cu energie și reușesc să merg mai departe! Copilul din voi să nu-l lăsați să dispară!!!!!!! Copii fericiți, care au bunici și părinți...La mulți ani!!!!! Dar să nu uităm de cei din orfelinate și spitale care își duc suferința și tristețea de multe ori singuri! Copii pentru care îmbrățișarea mamei nu este decât o poveste, o casă și o familie decât un vis! Copii care într-o cana de apă și un colț de pâine văd fericirea! Copii care fug terorizați din calea războiului și trăiesc refugiați în condiții teribile! Copii...copilarie....ce e mai inocent și mai frumos pe lume!!!!! Copiilor mici și copiilor mari, copiilor fericiți și mai ales celor triști, copiilor care trăiesc frumos copilăria dar mai ales celor care decât visează cum ar fi....o mare îmbrățișare cu sufletul din partea mea....un gând bun și speranța că poate într-o zi lumea va devenii mai bună!!!!!!! LA MULȚI ANI de 1 iunie!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere