Blog premiat

duminică, 27 mai 2018

Omul de zapada.... s-a topit!

    Ma gandisem la un moment dat sa-mi sterg toate conturile, de pe Facebook, whatsapp,  blog si alte stiu si eu site-ri de socializare, sa dispar cumva din lumea virtuala, motivul? cat se poate de simplu! as vedea la modul sincer cui lipsesc si daca tot ce imi apare in virtual e adevarat, adica, cum ca lumea e buna si nu prefacuta...dar, azi am descoperit pe Facebook un mesaj care cumva m-a dat peste cap...cineva imi scria asa frumos pe messengerul FB, iar eu aiurita nici macar nu m-am invrednicit sa-i raspund ( mesajul e de acum 4 ani, adica din 2014...) ca lumea, nu? pai daca toti ar proceda ca mine, ar descoperi abia dupa 4 ani mesaje care vin cumva din suflet unde s-ar ajunge?
....una peste alta tot eu mi-am oferit cumva si doza de  scuza, la cata lume imi scrie in timpul emisiunilor mai se pierde cate un mesaj ...doua...dar de la respectiva persoana imi aparuse mai multe, aici era problema, primul suna asa:
  " Curaj ! Hotaraste-te !
Semaforul din iarna aceasta ramane verde . Daca vei dori sa ai Piticul tau , vei trece mai usor prin toate ... Nu te ingrijora - nu o sa ma observe nimeni . Voi sta in bradutul pe care o sa-l impodobesti tu si o sa ma invart fericit . Voi ingana cantecele si colinde de alta data iar cand vei trece tu prin faţa braduţului , am sa ma stramb la tine si o sa-ti fac cu ochiul . Uite asa ! Tu vei rade iar ceilalti nu vor intelege motivul veseliei tale ... dar noi doi vom sti ! Vezi , este tare bine sa ai Piticul tau . Sa mai stii ca m-am incurcat pe aici , pana sa ajung la tine si am lasat un mesaj si pe cealalta adresa : " Cutiuta cu iluzii " . Le descurci tu ! Doar sa nu crezi ca santem mai multi pitici care s-au decis sa vina pe capul tau odata cu prima ninsoare ... sunt doar eu , Piticul somnoros , dar fac cat sapte . Asa sa stii ! Nu crede ca o sa dorm toata ziua ! Nu crede ca sunt imbufnat - acela este piticul morocanos. Eu sunt chiar dragalas - tare-mi sunt drag - Pitic ca mine nu mai gasesc eu ... O sa-ti plac si te vei intelege bine cu mine - vei vedea ! Asa ca prezentarile fiind facute , te intreb in mod serios si hotarat : Vrei sa fii PRIETENA MEA ?"

respectiva persoana continua apoi asa:
"Uite - asta este fotografia mea de pe Cartea identitate . Stiu ca nu prea ies in evidenţa , asa ca-mi voi face hainute noi . Le lucreaza elful acela de treaba numit Catalin Botezatu . O sa am pantalonasi verzi , hainuţa rosie si camasuţa galbena . Ba nu ! O sa am pantalonasi rosii , hainuţa galbena si camasuţa verde ... Na , ca m-am incurcat ! Cert este ca voi avea cei mai faini pantofiori - din aceia cu varfurile ridicate , ca la manelisti ... Daca-i privesc cu atentie si dintr-o parte , pantofiorii mei au varfurile ridicate precum urechile elfilor - ha , ha , ha ! Sant in trend si-ti vor place - pantofiorii si implicit eu . Tu ai grija doar sa-ti aduci un bradut din piata , sa-l impodobesti , sa faci lumina si caldura in casa - asa cum este datina si cum se cuvine . Doar nu vei sta si sarbatorile acestea tot pe la prieteni ... Măi , măi , măi - ce ma fac eu cu tine ?! Nu tragi de loc la casa ta ... Da' acum , daca ma ai pe mine , poate te mai linistesti si te mai strangi pe acasa , ca destul ai copilarit pana acum ... Na , credeai ca sunt un pitic mereu adormit pe care-l trantesti in bradut , stingi luminile , incui usa si pleci de acasa ... S-o crezi tu ! Nu stau fara tine ! Ai inteles ?!"


Si ultimul mesaj de pe Facebook care suna dezamagitor  ( mi se pare firesc dupa ce ca nu am catadicsit sa trimit doua randuri de incurajare...)..aparea doar ecoul...suna a gol...ai dreptate!
"Stiu si o poveste - altfel de
poveste cu Omul de zăpadă . Am vrut sa ti-o trimit , dar m-am razgandit ... Doar nu o sa vorbesc de unul singur - este un ecou grozav aici ... Am apucat sa-ti trimit imaginea de insotire , adica Omul de zăpadă .
Nu cred ca-ti pasa de povesti si alte asemenea ...
"


Au nins 4 ierni omule de zapada, ne-a nins si noua parul in cei patru ani, dar tare as vrea sa continui povestea cu omul de zapada, sper ca nu te-ai topit de dorul meu...glumesc, evident, cui sa-i mai pese de o aiurita declarata pe propria raspundere? imi cer insa scuze pentru ca nu ti-am raspuns la timp si tare as fi bucuroasa daca ma citesti sa-mi raspunzi!...stii ceva? inca sunt copil  si-mi plac povestile, iar ale tale au farmec, pe bune! e pacat sa nu le faci cunoscute! cu oameni ca tine timpul ar treci frumos!

4 comentarii:

  1. Buna seara suflet frumos! Din pacate nu acordam importanta ( sau poate nu remarcam prezenta altor oameni in jurul nostru) oamenilor din jur carora le pasa de noi,sau care ar dori sa comunice cu noi, fiind prea acaparati de prezenta altora, care aparent sunt interesati de prezenta noastra in jurul lor, de moment sau aparent pt mult timp!Stii? si eu am facut experimente de genul ( fara facebook, whats, skipe, etc),din 300 si ceva de " prieteni" din lista stii cati au fost care efectiv m-au intrebat de "viata" sau ce am patit? 6 oameni...dintrecare 2 sunt doar prezente virtuale in viata mea, si restul foarte apropiati! habar nu am daca este o statistca trista, rea sau buna...nu cred ca e buna de grafic sau de dovedit ceva, insa tot ceea ce am asimilat acum in ultima luna este ca suntem trecatori prin viata noastra si a altora...ne atasam de oameni, ne implicam in viata lor, socializam, comunicam , dar totul e temporar, apoi unii dintre ei sunt atrasi de nou, de alti oameni....si 'prietenia" initiala se duce pe apa Sambetei....ai observat ca dupa ce "dispari" dintr un spatiu virtual, sunt putini ce care mai iaulegatura cu tine? e ca sicum nicinu ai fi fost in acel spatiu nicicand...esti " bun" atunci cand esti prezent,,, apoi...oamenii uita...imi pare rau pentru incoerenta..sper ca cel cu omul de zapada sa revina sa continue povestea...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai mare dreptate!Cu unii oameni chiar daca te porti frumos, esti bun, iertator, milostiv si le oferi iubire tot nu inceteaza in a fi rai si chiar te jignesc si isi bat joc de tine. In schimb daca ii infricosezi si ii distrugi psihic, abia atunci reusesc sa inteleaga cat de rai au fost si sa constientizeze greselile facute, altfel nu. Chiar asa indoctrinabili, coruptibili, egoisti, cu interes doar pentru propria persoana si nepasatori pot fi unii oameni? Cine ii va invata minte? Sper si eu sa revina Omul de zapada, este un personaj simpatic si cu siguranta as fi purtat cu el discutii savuroase la cum gandeste!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, constat cu stupoare, tristete, umilinta si durere ca suntem inconjurati de oameni care nu pot si nu doresc sa fie OAMENI,carora le e mai simplu si firesc sa arunce cu piatra si sa se mai simta extraordinar de bine facand-o, constat ca mi-am irosit timp, suflet, energie buna cu oameni carora nu le-a pasat nicicand de mine...am fost doar o unealta sau doar o umbrela pt o ploaie, doua trei...apoi cand nu am mai fost disponibila, am disparut, am putut fi inlocuita cu altcineva....nu suport nedreptatile ( Balanta ce sa fac?! ) nici in viata de zi cu zi si nici in viata de zi cu zi imbinata cu spatiile virtuale care fac parte din viata noastra...mi se aprinde un beculet si apas pe un buton de reactie...ce stiu sigur este ca nu suport egoismul si parerea unora ca doar ei au dreptate, doar ei sunt buni si restul sunt cazuti in cap toti...din pacate draga mea, trebuie sa invatam fie mari fie mici ca trebuie sa ne scuturam umerii de greutati si de oamenii care s-au impiedic in drumul lor de noi, sa ii lasam sa treaca , pentru ca nu avem ce invata de la ei, nu ne ajuta cu nimic bagajul lor! unii reusesc ceea ce spui tu, sa constientizeze raul facut, altii nici macar atat si nici nu le pasa, crede-ma..doar ei conteaza si atat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, subscriu la cele scrise de tine...Egoismul te determina sa devi inrobit de propriile emotii.... ajungi sa crezi despre tine ca esti propriul tau Dumnezeu si ca toti ci din jur trebuie sa te respecte pentru ca esti cel mai important dintre toti.Poate unii folosesc egoismul pentru a se proteja de durere. Cu toate acestea, unii sunt de-a dreptul rau intentionati si cauta mereu sa-i distruga pe cei din jur. Lor chiar le face o placere imensa atunci cand fac rau si-si doresc ca ceilalti sa esueze....habar n-am ce sa cred? Oricum... Altruismul presupune vindecare sufleteasca si crestere spirituala...daca vrei..dar daca nu vrei sa te vindeci, ramai asa izolat in egoismul tau!

      Ștergere