Blog premiat

luni, 26 iunie 2017

Datul cu parerea

   
      Fiind de  ceva timp la microfonul unui radio, mi-a fost dat sa aud si sa vad multe...dar sportul asta a luat o amploare extraordinara in ultima vreme, toti isi dau cu parerea ...ca li se cere ori ba parerea  esti nevoit sa inghiti tot ce auzi, suntem un popor vocal frate! noi le stim pe toate!!!  unii dintre noi ne umflam in  penele moralitati si sub apanajul asta nu acceptam parerea altora...stai asa  fratioare, ca nimeni nu detine adevarul absolut sa te bati  mereu mon cher pe piept ca le stii pe toate! ...dai in parerita  cronica si  ne sufoci pur si simplu!! sau te sufoci la un moment dat!
     Nu ne mai respectam intre noi, nu mai avem rabdare sa ascultam pe celalalt,  dam in cap din prima si o tinem asa, ne aprindem la prima scanteie si daca cineva mai pune paie pe foc...ala esti!! te arde ca lumea! ma intreb si eu retoric ...oare cui foloseste ca ai tu dreptate si  incerci cu tot dinadinsul sa-mi arati mie acest lucru? M-am saturat de flecari si clantai care mereu se dau desteptii lui peste prajit! e adevarat ca dreptul la libera exprimare apartine tuturor, dar unii prea si-l exercita, au ochiul critic si intransigent, nimic nu le scapa, destepti foc...priceputi la toate, la politica, la femei, la fotbal la bucatarie, la radio....la muzica....au ajuns formatori de opinie pe chaturi, pe forumuri, pe site-ri incat  datul cu parerea de la vladica pana la opinca ar trebui declarat sport national!
    Suntem noi latini si sangele nostru  fierbinte provoaca logoree nu doar efuziuni erotice?...sau cum sa-mi explic? ma ajuta cineva?? eu stiu o vorba veche..cand  doi iti spun ca esti beat ...du-te domnule si te culca! Sau esti gansacul cu doua capete si nu stiu eu?

3 comentarii:

  1. Olga, apropo de datul cu părerea, există un proverb chinezesc care atinge chestiunea în privința competenței în datul cu părerea: ”Cine știe și știe că știe, e înțelept, - ascultă-l! Cine nu știe, și știe că nu știe, e neînvățat, învață-l! Dar cine nu știe, și știe că știe, e prost - ocolește-l!”

    RăspundețiȘtergere
  2. Deseori ma simt sufocata de miasmele mediocritatii si cretinismului cultivat pe aceste hotare virtuale sau agresata de ura irationala a unor useri ce au invadat acest minunat loc... dar iata ca din cand in cand, o oaza minunata se iveste neasteptat ... decenta frazare si bun simt !...si nu in ultimul rand postari minunate transpuse in coplesirea cititorului !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ce spui, ma incearca si pe mine uneori sentimentula asta, ce noroc pe noi ca mai avem oaze aerisite ... oaze in care simtim ca ne incarcam sufleteste, profilul moral al unui om este determinat de atitudinea sa in relatiile sociale, insa atunci cand se sfideaza bunul simt...“Batjocura, sudalma este partea celor trufaşi, şi pedeapsa, ca leul va pândi asupra lor”, a spus Iisus, deci ...e scris in Legile Cerului despre buna cuvinta , iar oamenii cu credinta le stiu.

      Ștergere